Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Andliga upplevelser ledde Inger till Gud

Angelica Victorin | 02 aug , 2018
Efter en kurs i new age kände Inger Waern att hennes plats inte var där. Istället var det ett vykort på Jesus som fick henne att inse var hon hörde hemma. – Bilden på Jesus fick mig att inse att under stora delar av mitt liv hade jag levt långt borta från Gud. Men i den stunden kände jag att jag blivit funnen, berättar Inger för Inblick.
Andliga_upplevelser_ledde_Inger_till_Gud
Inger Waern växte upp i en jordbrukarfamilj i Dalsland. Hon minns det som en bekymmerslös barndom på gården som hon älskade. 
– Vi åkte till julottan, men var annars sällan i kyrkan. Mamma läste ”Gud som haver” med oss och vi sjöng ”Tryggare kan ingen vara” på kvällarna.
 I skolan blev Inger utestängd från lekarna på rasterna. Hon blev en blyg iakttagare, berättar hon. 
– Mobbningen satte fart med slag och kränkande ord. Det tog lång tid innan jag förstod hur det påverkade mig även som vuxen.
Inger var 21 år när hon flyttade till Vänersborg och utbildade sig till mentalskötare. Hon gifte sig och fick två söner.

Rummet badade i ljus

– Hösten 1978 fick jag en upplevelse som jag aldrig kommer att glömma. Det var natt och min familj och jag sov gott. Hastigt vaknade jag och fick se hela vårt sovrum badande i ljus. 
Inger berättar att ljuset fyllde upp alla vinklar och vrår. Ljuset förändrades, sjönk ihop mot mitten av rummet och försvann sakta. 
– Det här höll jag länge tyst om. Jag hade aldrig hört talas om att något liknande. Efter tio år berättade jag om det för första gången. Någon sa att jag hade haft besök av änglar. 
Ytterligare tio år gick och Inger läste i Bibeln om en liknande upplevelse som Petrus fick när han satt fängslad. 
– Det var en otrolig likhet mellan min och Petrus upplevelse. 
Att ta emot Jesus som sin frälsare var inget snabbt beslut för Inger, utan följdes av andra händelser. Samtidigt hade hon funderingar kring nyandlighet. 
– Efter en kurs i new age kände jag att min plats inte var hos dem. 

En sökare blev funnen

Under Ingers första resa till Israel hade hon läst om Klagomuren där man kunde sätta in lappar om önskemål. 
– Jag skrev på min lapp: låt mig fortsätta att utvecklas andligt. Efter det kände jag mig allt mer öppen för Guds vägledning och det som började ta form inom mig.
Hemma igen fick ett vackert målat vykort av Jesus Inger att häpna. Jesus bar ett lamm i sin famn och runt honom gick får och betade. 
– Det fick mig att inse att under stora delar av mitt liv hade jag levt långt borta från Gud. Men i den stunden kände jag att jag blivit funnen.
– Det är väldigt spännande att vara vägledd av Gud och senare räddades jag också från olyckor som kunde ha kostat mig livet, berättar Inger. 

Ett kors på himlen

En sommardag i juli 1992 fick Inger en ny upplevelse. En tid innan hade hon känt sig bedrövad över ett svek. Hon hade lagt sig ute på altanen då solen gick i moln.
– Jag kunde se solens ljusa skiva genom molnet. Då uppenbarades ett stort lysande kors. Det var som levande materia av guld som sände ut tusentals pulserande strålar åt alla håll. Hela upplevelsen var intensiv och mycket vacker. 
Inger tänkte att hon borde ha fotograferat det, men vågade inte lämna sin plats för då kanske det varit borta när hon kom ut igen. 
– Jag såg när korset sakta höjdes upp genom molnen och försvann. Direkt efter var himlen åter molnfri. Jag glömmer aldrig detta och förstod att det kom som en tröst från Gud. Han vet allt om mig och sänder tröst när jag behöver. Jag började läsa Bibeln allt mer och kände att det fanns en öppen kanal mellan mitt hjärta och Gud.

Inte mycket livslust

Ingers arbete inom barnomsorgen var tungt emellanåt. 1993 låg utbrändheten på lur och hon fick några dagars sjukskrivning. 
– Jag sökte mig till skogens tystnad och mina tankar gick till Gud eftersom jag inte hade mycket livslust. En dag förstod jag att en uppgift fanns för mig. 
En månad senare var Inger ensam i köket och plötsligt insåg hon vad det var Gud kallat henne till.
– Jag skulle samla in människors berättelser om gudomliga ting i vår tid. De skulle handla om änglar, Jesusmöten, ljus och bönesvar. Jag svarade att det ville jag göra. Då kom en genomströmning av något som jag kallar för den himmelska kärleken. Den var upplyftande och härlig. 
Hon satte genast igång att samla berättelser och gör så fortfarande. Det har blivit sex böcker om svenskars änglamöten och två har översatts till engelska. 
– Det här förändrade definitivt mitt liv. Jag har fått hålla föredrag och berätta om hur allt startade med mina erfarenheter av änglavärlden och om andra människor som haft liknande upplevelser. Det är en spännande uppgift. 

Ett inre helande

När Inger fick uppdraget av ett bokförlag att skriva om sitt eget liv, kom hon snabbt in i arbetet. 
– Gud måste ha varit med mig. Det var som om locket öppnades i min minnesbank och det var jättespännande att vara vägledd. 
När hon kommit till sista sidan i boken såg hon tillbaka på sitt liv på ett helt nytt sätt. 
– Jag såg mina tunga, sorgsna perioder som har varit så svåra att bli av med. Jag hade inte vetat varför de kom. Nu förstod jag att mobbningen var orsaken. För mig var det rakt igenom ett helande för själen. Sedan boken skrevs och kom ut 2016 har inga sorgeperioder funnits i mitt liv. 

Fick se en ängel

I änglamöten, bönesvar och Jesusmöten har vi ljuset i våra liv, framhåller Inger. 
– Alla mina böcker förmedlar att det finns en helig änglavärld. Änglar kommer som sändebud eller budbärare. Ett sändebud tar med sig bönen vi bett till Gud och budbäraren tror jag bär ett bud från Gud till oss. 
I början behövde Inger lära sig förstå vad människor berättade om. 
– Jag hade inte själv sett en ängel och bad om att få se en. Fem månader gick innan jag blev bönhörd. 
En sen kväll i november 1993 hade Inger inte somnat, men lampan var släkt. Det var som en levande bild helt nära henne. 
– Ängeln var lysande, skimrande i vitt. Inget ansikte gick att urskilja och jag såg bara ner till midjan. Runt ängeln syntes färger i blå nyanser som ständigt ändrade form, ibland som vågor på vatten, ibland som rök eller som ringar. Det var mycket vackert, änglasynen andades frid och ro. Det här hjälpte mig att skriva med känslorna påkopplade.
Sedan 22 år tillbaka är hon med i en församling i Mariestad. I år firar Inger 25-årsjubileum som författare.  
A​NGELICA VICTORIN
 
eBlick
Trupperna_ska_inte_dras_tillbaka
jan 16, 2020
Försvarsutskottets ordförande Pål Jonsson (M) anser inte att Sverige ska ta hem den svenska truppen från Irak. – Sverige har 70 soldater i Irak, detta åtagande förlängdes med ett år i december, den insatsen har nu pausats, men vi hoppas att de kan återgå till sin uppgift; att utbilda irakier snarast, säger Pål Jonson till Inblick.
eBlick
jan 16, 2020
Den 4 januari hölls minnesgudstjänsten för Reinhard Bonnke i USA. Owe Carlsson från Citykyrkan i Älmhult fick en speciell inbjudan och var på plats. – Det var ett privilegium för mig att känna Reinhard Bonnke, den tyska evangelisten som påverkade så många i världen. Jag fick en speciell inbjudan till minnesgudstjänsten. Det var en stor förmån, säger Owe Carlsson som här berättar om sitt samarbete med Bonnke.
eBlick
jan 16, 2020
Digitala medier tar mer och mer av vår tid och inkräktar på behov av sömn, motion och sociala relationer. Det kan leda till psykisk ohälsa. – Vi ska inte backa utvecklingen, det går inte. Men vi ska använda våra digitala verktyg på ett smartare sätt och inse att det finns en baksida med dem, sa Anders Hansen till Inblick under en föreläsning om välmående.
eBlick
jan 10, 2020
I mitten av 1990-talet fick flera medarbetare på Berliner Zeitung som samarbetat med Stasi sluta. Nu avslöjas att tidningens nye ägare var inofficiell medarbetare åt Stasi.
eBlick
jan 10, 2020
Nu är det klart för start för rättegången i Uppsala tingsrätt där tre tidigare ledarfigurer i den omtalade Filadelfiaförsamlingen i Knutby står åtalade. Rättegången inleds den 14 januari.
eBlick
jan 02, 2020
Elscooterbolaget Voi har anmält till Datainspektionen att över en miljon kunder kan ha drabbats av en säkerhetslucka i företagets system. Voi har tidigare anmält att en användare lyckats ta sig in i företagets tekniska system där kvitton från olika användare lagrats. Då ska felet ha rättats till och användarna enbart kunnat ladda ned sina egna kvitton, enligt Voi. Nu visar det sig att Voi uppskattar antalet drabbade kunder till "över en miljon".
eBlick
jan 02, 2020
Det finns fortfarande ett 50-tal minderåriga barn med någon form av koppling till Sverige i de fångläger i den syriska öknen där tillfångatagna utländska IS-terrorister hålls internerade. Regeringen Löfven säger sig vara fokuserad på att hämta hem de IS-barn som är föräldralösa. Men enligt utrikesminister Ann Linde är det svårt att fastställa att de verkligen saknar mamma och pappa.
eBlick
jan 02, 2020
I mitten av december fällddes Norge återigen av Europadomstolen. Sju domar har hittills fallit, norska Barnevernet är nu dömt i fem av dem och ytterligare 28 fall ska behandlas. – Att Norge inte tar detta på allvar är omskakande. I andra länder hade parlamentet tillsatt en undersökningskommission, säger den norska människorättsjuristen Gro Hillestad Thune.
eBlick
dec 19, 2019
– Julförberedelserna började tidigt under min uppväxt i Vilhelm Mobergsbygderna i Småland. Julgrisen slaktades hemma på gården hos mina föräldrar som var lantbrukare. Och jag minns julbaken av sju sorters kakor och hur mamma fernissade golven i vårt hus. Jag älskar julen, berättar landshövdingen Maria Larsson.
eBlick
dec 19, 2019
När polisen grep fembarnsmamman Solveig för att hon flydde från Barnevernet skedde det efter stora svenska polisinsatser och ledde till en omfattande svensk mediebevakning. Nu kan Inblick avslöja att det svenska polisbefäl som ledde gripandet har dömts i domstol för kvinnoförnedrande behandling av sina kollegor.
eBlick
dec 12, 2019
European Prayer Breakfast arrangerades i Bryssel 3-5 december och samlade kristna från Europas alla hörn. Pastorn Carlton Deal var primus motor och koordinerade eventet. Bland medarbetarna fanns också svenska Marie Bengtsson Bennet.
Senaste nytt
Senaste blogginläggen
Christian Mölk | 26 jan, 2020

SVT

Christian Mölk | 21 jan, 2020
Christian Mölk | 11 nov, 2019
Christian Mölk | 30 okt, 2019
Christian Mölk | 13 aug, 2019
Ruben Agnarsson | 23 maj, 2019
Christian Mölk | 08 maj, 2019
Christian Mölk | 21 apr, 2019