Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

– Gud gav mig livet tillbaka

Angelica Victorin | 28 feb , 2019
23 år gammal drabbades Therése Sandström av långvarig huvudvärk som ledde till utmattningssyndrom. I tre år hade hon konstant smärta innan hon blev helad 2016. Pastorn som bad för henne hemma uppmanade henne att börja lovsjunga Herren. I samma stund som Therése började sjunga kände hon hur det pirrade utmed tinningarna och strömmade utmed huvudet bak till nacken.
Gud_gav_mig_livet_tillbaka
När huvudvärken började komma bodde hon i Göteborg tillsammans med sin man och jobbade extra i en skobutik. Samtidigt pluggade Therése Sandström andra året på en låtskrivar- och producentutbildning på distans.
– Under ett års tid hade jag en chef i butiken som var väldigt manipulativ och hon bröt ner mig mentalt. Jag fick ångest över att gå till jobbet och var på helspänn varje gång jag jobbade med henne. 
Den långa perioden av inre stress gjorde att Therése även fick fysiska symptom. Situationen på jobbet gjorde att hon aldrig kunde slappna av, vilket ledde till en ihållande spänningshuvudvärk som höll i sig varje dag under tre års tid. Huvudvärken utlöste i sin tur utmattningssyndrom. 

Huvudvärk och utmattning

– Hela livet förändrades då jag inte orkade jobba, träffa vänner lika ofta eller träna, och jag var tvungen att planera allt utifrån min energi. Så snart jag hade sagt upp mig från jobbet i november 2013 träffade jag en läkare som sjukskrev mig. 
Therése fick muskelavslappnande medicin utskrivet. Därefter gick hon till en kurator och till en sjukgymnast som utförde akupunktur. Men inget av detta hjälpte vare sig mot huvudvärken eller tröttheten över huvud taget, berättar hon. 
– Jag var hemma mycket och sov en del på dagarna. Träffade jag en kompis fick jag ta det lugnt en dag emellan innan jag kunde boka in något nytt. Hade jag ansträngt mig extra mycket och till exempel varit på bröllop, gjort en resa eller haft mycket att göra kunde jag vara sängliggande hela dagen efteråt. 

Gud enda räddningen

Therése minns att hon var jätteledsen för att hon inte kunde leva ett normalt liv. Men också för att hon kände att Gud kallat henne till att skriva musik och det fanns ingen ork alls till att vara kreativ eller skriva låtar.
– Jag började be: ”Om du vill att jag ska skriva låtar, Gud, så måste du ge mig förutsättningarna för att kunna göra det”. 
Hon är uppvuxen i en kristen familj och har alltid trott på Jesus, men hade inte den nära relationen med honom då som hon har idag. Therése hade inte stött på helande på något väldigt konkret sätt tidigare, men trodde ändå att Gud kunde hela. 
– Efter att ha provat det mesta inom mänskliga medel för att lindra symtomen utan resultat visste jag till slut att Gud var den ende som kunde göra mig hel. 
Efter sin andra sjukskrivning gick Therése gråtande från läkarbesöket. Då upplevde hon plötsligt Guds närvaro i trapphuset på vägen ut. Han uppenbarade att han är vår största läkare som kan göra det omöjliga.
– Endast Gud har sista ordet om vår hälsa och kropp. Det gav mig sådan tröst. Vi kan verkligen stå på Guds ord.

Upplevde Guds närvaro

Under våren 2016 hade Therése och hennes man börjat söka Gud på ett helt nytt sätt och fått möta människor som levde med en radikal tro, berättar hon. 
Hennes man producerade under denna period Sebastian Staksets debutalbum som soloartist och Sebastian bjöd in dem till en bönegrupp i sitt hem. Där lärde de känna hans pastorer som var med och bad många gånger för Theréses huvudvärk. 
– Jag och min man började få personliga gudsmöten och lära känna Gud för den han verkligen är. Nu fick vi uppleva den helige Ande på ett sätt som vi aldrig tidigare gjort. 
De såg Gud röra sig bland vännerna i bönegruppen; folk blev befriade och förvandlade av hans gränslösa kärlek. 
– Själva fick vi också uppleva Guds kärlek och mötte honom i uppenbarelser av hans ord och i det profetiska ordet. 
Fri från allt
Det gick upp och ner för Therése som försökte börja jobba, men huvudvärken och tröttheten var konstant närvarande.  
– En kväll i oktober 2016 hade jag så fruktansvärt ont i huvudet att jag trodde att jag skulle gå under. Då ringde jag en av pastorerna och han och hans fru kom hem till oss och vi bad tillsammans. 
De bad en enkel bön om att Gud skulle ta all huvudvärk och trötthet i Jesu namn och allt som hade orsakat den. Pastorn uppmanade henne att börja lovsjunga Herren och det gjorde hon. 
– I samma stund kände jag hur det pirrade utmed tinningarna och hur det strömmade utmed huvudet bak till nacken. Där och då försvann min huvudvärk och utmattning.
– Jag kände också en värme och som om ett skal gick mitt itu i bröstet. I den stunden upplevde jag att Gud även helade mitt inre. Nästa morgon vaknade jag och hade varken huvudvärk eller trötthet kvar. Och så har det varit sedan dess. 

Ett nytt liv

Therése säger att hon fick möta Gud på ett sådant sätt att hon inte bara tror, utan vet att han finns. 
– Ingen kan ta ifrån mig vad han gjorde för mig. Han visade sin kärlek på ett sådant starkt sätt att inget annat i mitt liv är lika viktigt längre som att få mer av hans närhet och allt han är. Han gav mig livet tillbaka.
Hon förstod att han är en god Gud och lärde sig att han kan vända den värsta kampen i ens liv till en välsignelse, både för ens egen och andras skull, menar hon.
– Idag lever jag ett ganska ostressat liv och arbetar tillsammans med min man Joakim som låtskrivare och producent. Det bästa jag vet är att börja dagen tillsammans med Gud genom bön och bibelläsning. Då känns det som att jag kan tackla det mesta under dagen. 
– Guds frid är det bästa botemedlet mot stress, säger Therése som fått en större kreativitet än hon hade innan hon blev sjuk. 
– Gud har gjort så mycket i mitt låtskrivande. Efter helandet gav jag mina gåvor helt till honom och skriver idag endast musik för hans rike. Han har även utvecklat mig rent vokalmässigt och jag kan ta toner som jag aldrig kunnat tidigare. 

Fortsätt lita på Gud

Therése och Joakim Sandström arbetar under artistnamnet Hope och är mitt uppe i en process att skriva ett nytt album samtidigt som de arbetar ihop med andra artister. 
– I hans nåd och kraft klarar jag allt, om jag söker honom först. Vi är skapade till att leva nära Gud. När vi söker honom på riktigt finner vi vår identitet i Kristus och blir de vi var tänkta från början. 
Hon upplever att hon är mer sig själv nu och tryggare än någonsin tidigare, efter att verkligen fått möta honom.
– Det är en resa och en lärdom hela livet. Jag gör mitt bästa så får Jesus göra det jag inte själv kan göra. 
Man ska alltid fortsätta hoppas på helande och våga fortsätta be om det, både ensam och i förbönssituationer, avslutar Therése: 
– Lita på att Gud hör dina böner och att han kan vända allt, till det bästa för dig. Han är inte den som orsakat din sjukdom. Han är den som dog på korset för att ta all din sjukdom och smärta. När du gråter, gråter han. Och när du blir hel finns det ingen som firar det med dig mer än Jesus Kristus. 
A​NGELICA VICTORIN
 
eBlick
Trupperna_ska_inte_dras_tillbaka
jan 16, 2020
Försvarsutskottets ordförande Pål Jonsson (M) anser inte att Sverige ska ta hem den svenska truppen från Irak. – Sverige har 70 soldater i Irak, detta åtagande förlängdes med ett år i december, den insatsen har nu pausats, men vi hoppas att de kan återgå till sin uppgift; att utbilda irakier snarast, säger Pål Jonson till Inblick.
eBlick
jan 16, 2020
Den 4 januari hölls minnesgudstjänsten för Reinhard Bonnke i USA. Owe Carlsson från Citykyrkan i Älmhult fick en speciell inbjudan och var på plats. – Det var ett privilegium för mig att känna Reinhard Bonnke, den tyska evangelisten som påverkade så många i världen. Jag fick en speciell inbjudan till minnesgudstjänsten. Det var en stor förmån, säger Owe Carlsson som här berättar om sitt samarbete med Bonnke.
eBlick
jan 16, 2020
Digitala medier tar mer och mer av vår tid och inkräktar på behov av sömn, motion och sociala relationer. Det kan leda till psykisk ohälsa. – Vi ska inte backa utvecklingen, det går inte. Men vi ska använda våra digitala verktyg på ett smartare sätt och inse att det finns en baksida med dem, sa Anders Hansen till Inblick under en föreläsning om välmående.
eBlick
jan 10, 2020
I mitten av 1990-talet fick flera medarbetare på Berliner Zeitung som samarbetat med Stasi sluta. Nu avslöjas att tidningens nye ägare var inofficiell medarbetare åt Stasi.
eBlick
jan 10, 2020
Nu är det klart för start för rättegången i Uppsala tingsrätt där tre tidigare ledarfigurer i den omtalade Filadelfiaförsamlingen i Knutby står åtalade. Rättegången inleds den 14 januari.
eBlick
jan 02, 2020
Elscooterbolaget Voi har anmält till Datainspektionen att över en miljon kunder kan ha drabbats av en säkerhetslucka i företagets system. Voi har tidigare anmält att en användare lyckats ta sig in i företagets tekniska system där kvitton från olika användare lagrats. Då ska felet ha rättats till och användarna enbart kunnat ladda ned sina egna kvitton, enligt Voi. Nu visar det sig att Voi uppskattar antalet drabbade kunder till "över en miljon".
eBlick
jan 02, 2020
Det finns fortfarande ett 50-tal minderåriga barn med någon form av koppling till Sverige i de fångläger i den syriska öknen där tillfångatagna utländska IS-terrorister hålls internerade. Regeringen Löfven säger sig vara fokuserad på att hämta hem de IS-barn som är föräldralösa. Men enligt utrikesminister Ann Linde är det svårt att fastställa att de verkligen saknar mamma och pappa.
eBlick
jan 02, 2020
I mitten av december fällddes Norge återigen av Europadomstolen. Sju domar har hittills fallit, norska Barnevernet är nu dömt i fem av dem och ytterligare 28 fall ska behandlas. – Att Norge inte tar detta på allvar är omskakande. I andra länder hade parlamentet tillsatt en undersökningskommission, säger den norska människorättsjuristen Gro Hillestad Thune.
eBlick
dec 19, 2019
– Julförberedelserna började tidigt under min uppväxt i Vilhelm Mobergsbygderna i Småland. Julgrisen slaktades hemma på gården hos mina föräldrar som var lantbrukare. Och jag minns julbaken av sju sorters kakor och hur mamma fernissade golven i vårt hus. Jag älskar julen, berättar landshövdingen Maria Larsson.
eBlick
dec 19, 2019
När polisen grep fembarnsmamman Solveig för att hon flydde från Barnevernet skedde det efter stora svenska polisinsatser och ledde till en omfattande svensk mediebevakning. Nu kan Inblick avslöja att det svenska polisbefäl som ledde gripandet har dömts i domstol för kvinnoförnedrande behandling av sina kollegor.
eBlick
dec 12, 2019
European Prayer Breakfast arrangerades i Bryssel 3-5 december och samlade kristna från Europas alla hörn. Pastorn Carlton Deal var primus motor och koordinerade eventet. Bland medarbetarna fanns också svenska Marie Bengtsson Bennet.
Senaste nytt
Senaste blogginläggen
Christian Mölk | 26 jan, 2020

SVT

Christian Mölk | 21 jan, 2020
Christian Mölk | 11 nov, 2019
Christian Mölk | 30 okt, 2019
Christian Mölk | 13 aug, 2019
Ruben Agnarsson | 23 maj, 2019
Christian Mölk | 08 maj, 2019
Christian Mölk | 21 apr, 2019