Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Eva kunde inte springa på tolv år

Monika Ekström | 04 apr , 2019
Efter en förlossningsskada var det omöjligt för Eva Nigardsøy Sjøstrand att springa, men på Helandeskolan med Anita Barker för fem år sedan fick hon förbön och efter ett uppehåll på tolv år kunde hon återigen springa. – Jag kan springa så mycket jag bara orkar. Det fungerar även att springa på fjället igen, berättar Eva som löper uppemot en mil om dagen.
Eva_kunde_inte_springa_pa_tolv_ar
När Eva Nigardsøy Sjøstrands väninna frågade om hon ville vara med på Helandeskolan med Anita Barker för fem år sedan kände hon ett stort ja i sitt hjärta även om hon hade fullt upp med familj, jobb och studier. Det ångrar hon inte. Hon blev fri från fruktan för att köra bil och efter förbön kunde hon börja springa igen trots en förlossningsskada tolv år tidigare. 
Idag är Eva i 50-års åldern och arbetar inom vården. Redan under konfirmationen mötte hon Gud.
– Jag blev bjuden in i Guds rike av kristna släktingar, berättar Eva Nigardsøy Sjøstrand från Norge. 
Under åren har Gud renoverat själen och han fortsatte på Helandeskolan i församlingen Fristaden i Uddevalla. Under första helgsamlingen som var på Smögen slappnade Eva av mer och mer. 
– Guds närvaro var så mäktig, som balsam för min själ, berättar hon. 
Eleverna fick först hjälp med sitt eget helande genom förlåtelse, försoning och befrielse. Under den lektionen berättade Anita om hur hon hade varit livrädd för att åka bil efter en bilolycka. Eva kände igen sig. 
– Själv kunde jag aldrig köra längre än cirka 30 minuter innan jag blev onormalt trött och måste byta chaufför.

Hjulen låste sig

Eva blev påmind om en bilolycka som hon varit med om i sjuårsåldern tillsammans med sin syster. 
– Vi hade tjatat oss till att få sitta i framsätet båda två och vi satt utan bilbälte. Pappa kraschade i kurvan då hjulen på bilen låste sig. 
– Vi flög in i framrutan, men vi klarade oss med blotta förskräckelsen. Det blev märken i rutan efter våra huvuden. 
I förbönen under Helandeskolan klipptes banden av chock i Evas själ och hon fick förlåta pappan som tillåtit dem att sitta i framsätet utan bilbälte. 
– Inget hände under förbönen, men sommaren efter fick jag tro för att testa. 
Hon åkte ensam iväg på en långtur till barndomshemmet på Vestlandet i Norge 110 mil bort. 
– Jag upptäckte att jag kunde köra timme efter timme utan att bli trött.
Eva stannade emellanåt och vilade, men avverkade resan på 19 timmar. 
– Jag var verkligen helad av pappa Gud. Jag var så tacksam. Tänk att han brydde sig om min bilkörning. Men han hade ännu mer för mig. 
Innan Eva födde sitt första barn för tolv år sedan älskade hon att vara ute och springa. 
– Min favoritsyssla under alla år i Norge har alltid varit att springa på fjället, springa långt, högt och lågt. 

Kunde inte springa

Men under förlossningen gick trådarna till ena bäckenbottenmuskeln av. Förlossningsskadan uppmärksammades inte av vården, utan upptäcktes tio år senare vid ultraljud på bäckenbotten. 
– Det fungerade inte att springa eller hoppa på grund av urinläckage även om jag hade gjort knipövningar. 
På Helandeskolan tog Eva upp problemet vid förbön och fick förlåta vården för att de missat skadan och inte hjälpt henne. 
– Jag kände att jag av hjärtat ville förlåta sjukvårdspersonalen som inte hade hjälpt mig där efter förlossningen. Det var svårt, men härligt. 
Eva märkte ingen skillnad, men efter några månader fick hon tro för att det skulle gå att springa igen utan läckage. 
– Jag började försiktigt jogga, sedan sprang jag längre sträckor. 
Under tre månader sprang hon cirka 110 mil. Till sin förvåning kunde hon konstatera att bäckenbotten höll. 
– Jag kan fortfarande, efter fem år, springa så mycket jag bara orkar. Det fungerar även att springa på fjället igen.
– Jag är så tacksam för att pappa Gud alltid har varit så trofast emot mig under mitt liv. 
M​ONIKA EKSTRÖM
 
eBlick
Trupperna_ska_inte_dras_tillbaka
jan 16, 2020
Försvarsutskottets ordförande Pål Jonsson (M) anser inte att Sverige ska ta hem den svenska truppen från Irak. – Sverige har 70 soldater i Irak, detta åtagande förlängdes med ett år i december, den insatsen har nu pausats, men vi hoppas att de kan återgå till sin uppgift; att utbilda irakier snarast, säger Pål Jonson till Inblick.
eBlick
jan 16, 2020
Den 4 januari hölls minnesgudstjänsten för Reinhard Bonnke i USA. Owe Carlsson från Citykyrkan i Älmhult fick en speciell inbjudan och var på plats. – Det var ett privilegium för mig att känna Reinhard Bonnke, den tyska evangelisten som påverkade så många i världen. Jag fick en speciell inbjudan till minnesgudstjänsten. Det var en stor förmån, säger Owe Carlsson som här berättar om sitt samarbete med Bonnke.
eBlick
jan 16, 2020
Digitala medier tar mer och mer av vår tid och inkräktar på behov av sömn, motion och sociala relationer. Det kan leda till psykisk ohälsa. – Vi ska inte backa utvecklingen, det går inte. Men vi ska använda våra digitala verktyg på ett smartare sätt och inse att det finns en baksida med dem, sa Anders Hansen till Inblick under en föreläsning om välmående.
eBlick
jan 10, 2020
I mitten av 1990-talet fick flera medarbetare på Berliner Zeitung som samarbetat med Stasi sluta. Nu avslöjas att tidningens nye ägare var inofficiell medarbetare åt Stasi.
eBlick
jan 10, 2020
Nu är det klart för start för rättegången i Uppsala tingsrätt där tre tidigare ledarfigurer i den omtalade Filadelfiaförsamlingen i Knutby står åtalade. Rättegången inleds den 14 januari.
eBlick
jan 02, 2020
Elscooterbolaget Voi har anmält till Datainspektionen att över en miljon kunder kan ha drabbats av en säkerhetslucka i företagets system. Voi har tidigare anmält att en användare lyckats ta sig in i företagets tekniska system där kvitton från olika användare lagrats. Då ska felet ha rättats till och användarna enbart kunnat ladda ned sina egna kvitton, enligt Voi. Nu visar det sig att Voi uppskattar antalet drabbade kunder till "över en miljon".
eBlick
jan 02, 2020
Det finns fortfarande ett 50-tal minderåriga barn med någon form av koppling till Sverige i de fångläger i den syriska öknen där tillfångatagna utländska IS-terrorister hålls internerade. Regeringen Löfven säger sig vara fokuserad på att hämta hem de IS-barn som är föräldralösa. Men enligt utrikesminister Ann Linde är det svårt att fastställa att de verkligen saknar mamma och pappa.
eBlick
jan 02, 2020
I mitten av december fällddes Norge återigen av Europadomstolen. Sju domar har hittills fallit, norska Barnevernet är nu dömt i fem av dem och ytterligare 28 fall ska behandlas. – Att Norge inte tar detta på allvar är omskakande. I andra länder hade parlamentet tillsatt en undersökningskommission, säger den norska människorättsjuristen Gro Hillestad Thune.
eBlick
dec 19, 2019
– Julförberedelserna började tidigt under min uppväxt i Vilhelm Mobergsbygderna i Småland. Julgrisen slaktades hemma på gården hos mina föräldrar som var lantbrukare. Och jag minns julbaken av sju sorters kakor och hur mamma fernissade golven i vårt hus. Jag älskar julen, berättar landshövdingen Maria Larsson.
eBlick
dec 19, 2019
När polisen grep fembarnsmamman Solveig för att hon flydde från Barnevernet skedde det efter stora svenska polisinsatser och ledde till en omfattande svensk mediebevakning. Nu kan Inblick avslöja att det svenska polisbefäl som ledde gripandet har dömts i domstol för kvinnoförnedrande behandling av sina kollegor.
eBlick
dec 12, 2019
European Prayer Breakfast arrangerades i Bryssel 3-5 december och samlade kristna från Europas alla hörn. Pastorn Carlton Deal var primus motor och koordinerade eventet. Bland medarbetarna fanns också svenska Marie Bengtsson Bennet.
Senaste nytt
Senaste blogginläggen
Christian Mölk | 26 jan, 2020

SVT

Christian Mölk | 21 jan, 2020
Christian Mölk | 11 nov, 2019
Christian Mölk | 30 okt, 2019
Christian Mölk | 13 aug, 2019
Ruben Agnarsson | 23 maj, 2019
Christian Mölk | 08 maj, 2019
Christian Mölk | 21 apr, 2019