Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Jennies sökande ledde tillbaka till Jesus

Petter Allgulin | 10 jul , 2020
Barnatron rann ut i sanden och det blev mycket annat som uppfyllde Jennie Hittenkofers sinne. Andligt sökande i tonåren gjorde henne sedan alltmer involverad i new age. Till slut började en längtan efter Jesus komma tillbaka och hon blev medbjuden till ett möte i en församling i Örnsköldsvik.
jennie_webb

Jennie Hittenkofer är född och uppvuxen i Kiruna med sina syskon. Pappa Sven arbetade som vaktmästare i Svenska Kyrkan men familjen hade ingen levande kristen tro. När Jennie var sju år började hon som dagbarn hos Marita och Håkan, en familj som var väldigt kristen och med i pingstkyrkan.
– Det var Jesus hela tiden, kristen musik och husmöten, berättar Jennie.
Jennie hade hamnat mitt i en levande vardagskristendom och hon följde med till kyrkan och upplevde Guds närvaro. Hon fick en egen tro på Jesus under denna tid. Även Jennies mamma Yvonne följde med till pingstkyrkan ibland. Men sedan i tioårsåldern utvecklades Jennies gudstro i en negativ riktning.
– Det fanns så mycket annat spännande som fångade mitt intresse.
Tvivel kom in på om det verkligen fanns en god Gud när hon såg allt lidande i världen och tron på Jesus tonades ner i hennes liv. Något år senare blev mamma Yvonne kristen och döpte sig. Hon hade mått dåligt en period och fått en uppenbarelse och ett möte med Jesus, och det blev en stor skillnad i hennes liv. Jennie var inte så särskilt positiv till denna förändring. Men hon minns att de läste en seriebibel hemma på kvällarna och tittade på Jesusfilmer.

Andligt sökande

Tonåren följde och Jennie levde livet med fester, disco, alkohol och utlandsresor. Hennes andliga öppenhet växte och frågan om Gud och andliga ting blev angelägna. Jennie undersökte olika religioner och hon tänkte och bearbetade sin livsåskådning.
– Islam gick bort direkt.
Hon kände en dragning mot horoskop, spådom och österländska filosofier. Hon tyckte att det var för mycket regler och för hårt med det kristna.
– New age var ju bra för då kunde man göra vad man ville men ändå ha sin egen lilla husgud.
Jennie blev bra vän med en kille som var starkt troende och praktiserade olika saker inom new age. Han spådde med tarotkort och hon började med yoga. Hennes moral förändrades en hel del. Gränserna flyttades för vad som var okej och politiskt rörde hon sig åt vänster.
– ”Gud är i oss alla”. Någonstans innerst inne så kändes det fel men det lät bra. Jag kände att det här kan jag ju hålla på med.

Tillbaka till Jesus

Efter ett tag så började Jennie må allt sämre själsligt men hon kunde inte förstå varför. Hon såg tillbaka på sin barndom och tron på Jesus. Hennes sökande ledde henne nu tillbaka till den kristna guden och hon började läsa Bibeln och lyssna på kristen musik. Nya bekantskaper bjöd med henne till ett möte i församlingen Trons Sköld i Örnsköldsvik 2001 (numera Svedjeholmskyrkan).
– Där på Trons Sköld, där hände det, säger Jennie och skrattar.
– Jag upplevde en kärlek som jag kände igen från när jag var liten med min kristna dagmamma. Jag blev väldigt radikal från en dag till en annan.
Sedan blev det möteshelg på Trons Sköld med den amerikansk predikanten Buck Hudson. Jennie upplevde otroligt starka Jesuscentrerade möten med profetiska tilltal som berörde henne på djupet. Hon lät döpa sig.

Fusk kändes fel

– Det har blivit mycket lättare att hantera saker och problem sedan jag blev kristen.
Jennie kände hur hennes samvete skärptes. Att det blev viktigt att inte fuska och att nu vara ärlig och göra rätt för sig.
– Mycket som tidigare kändes okej kändes nu fel. Man lever ju inför Gud.
Jennie arbetar nu i en kyrka i Piteå där hon hjälper till med barngrupper, bakar och städar.
– Jag är lite allt i allo, kan man säga.

I dessa coronatider så betyder psalm 91 mycket för Jennie:

"Den som sitter under den Högstes beskydd och vilar under den Allsmäktiges skugga, han säger till Herren: "Min tillflykt och min borg, min Gud som jag litar på." Han ska rädda dig från jägarens snara och den härjande pesten. Med sina fjädrar täcker han dig, under hans vingar finner du tillflykt. Hans trofasthet är sköld och skärm. Du ska inte frukta nattens fasor, inte pilen som flyger om dagen, inte pesten som smyger i mörkret eller sjukdomen som härjar mitt på dagen."

PETTER ALLGULIN

 
eBlick
På bild, Olle Eriksson och Jonas Klinteberg, Fotograf, Andreas Diernert 1
sep 14, 2020
Förra måndagen presenterade Olle Eriksson projektet Ung inlåst under ett digitalt seminarium från Skyddsvärnets lokaler i Stockholm. – Vår fulla övertygelse är att om vi ska lyckas nå dem som fått en tråkig och tuff start i livet behöver de få en tilltro till vuxenvärlden, berättade Olle Eriksson.
eBlick
sep 14, 2020
Han säger i polisförhören att han kände ett tvång att döda två människor för att få inre frid. Daniel Nyqvist har varken före eller efter det brutala dubbelmordet i Linköping 2004 varit i klammeri med rättvisan. I 16 år levde han under radarn. I nästa vecka ställs han inför rätta åtalad för ett dubbelmord han erkänt sig skyldig till.
eBlick
sep 11, 2020
Rinkeby Folkets hus var oroliga för att barnen glömdes bort under coronakrisen. Därför startade man tillsammans med Rädda Barnen initiativet Pysselakuten i maj i år. Drygt en månad senare greps och anhölls Rinkeby Folkets hus ordförande av polis, misstänkt för våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.
eBlick
sep 03, 2020
Cajsa Tengblad kom nyligen ut med boken "Kroppsnöjd och själsstark." På ett personligt sätt beskriver hon sin väg till att bli nöjd med sin kropp och ger tips på vad själen behöver för att må bra. – Att bli vän med sig själv och stärka den psykiska motståndskraften är livsviktigt, säger hon.
eBlick
sep 03, 2020
Professionella artister och musiker har drabbats hårt av restriktionerna som följt av pandemin med förlorade speltillfällen och intäkter. Nu visar en ny enkätundersökning att var tredje musiker är på väg att lämna yrket. – Den verkliga siffran är mycket högre, säger musikern Simon Ådahl till Inblick.
eBlick
sep 03, 2020
Turkiets president Erdogan vill återuppliva det Ottamanska riket, som kollapsade för omkring 100 år sedan, efter att riket hade förlorat kontrollen över Jerusalem. Han vill nu ”befria” Al-Aqsa-mosken och ”förena det islamiska samfundet” mot Israel. Turkiet är ett mycket större hot mot Israel än Iran, menar Israels underrättelsechef.
eBlick
aug 27, 2020
I boken "Överlevarna - Röster från Förintelsen" finns citat från 95 personer som överlevde Förintelsen. – Idén är att via personliga citat ge förståelse för något som är ofattbart. Skulle jag bidra med det då har boken fyllt sin uppgift, berättar författaren Bernt Hermele.
eBlick
aug 27, 2020
Litauen klassar nu Hizbollah som en terrororganisation och fattar därmed samma beslut som USA, Kanada, Holland, Arabförbundet, Gulfstaterna, Storbritannien och Tyskland. – Vi uppskattar det framgångsrika samarbetet mellan de litauiska och israeliska säkerhetsorganen, sade landets utrikesminister Linas Linkevičius i samband med beslutet.
eBlick
aug 27, 2020
– Det är omöjligt att säga vad som kommer ske, det är en hårdför regim i Belarus som inte gärna kommer ge sig frivilligt, säger tidigare riksdagsledamoten och valobservatören för Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa (OSSE), Christian Holm Barenfeld till Inblick.
eBlick
aug 20, 2020
I förra veckan nådde Israel och Förenade Arabemiraten fram till en historisk fredsöverenskommelse. Avtalet handlar om att fullt ut normalisera de diplomatiska förbindelserna mellan de två nationerna. – Vår högsta önskan är att få en full normalisering av de diplomatiska förbindelserna med hela arabvärlden, säger ambassadör Ilan Ben-Dov.
eBlick
aug 20, 2020
Motivationstalaren Charbel Gabro har under sommaren samlat 20 killar från utsatta förorter i Norrköping och Linköping för att bryta ner murar mellan deras värld och det svenska samhället. Satsningen heter "Min sommar - Mitt liv". – Tanken var att de som inte har något att göra under sommarlovet ska få något att ägna sig åt gemensamt. Ha något att komma till och känna sig inkluderad, ungefär som i skolan, berättar Charbel Gabro för Inblick.