De två semifinalerna hölls 26 och 27 april på en fullsatt Nalen i Stockholm. Där blev det klart vilka tolv bidrag som går till riksfinalen på Stockholm Waterfront i augusti. Alla artister framförde sina bidrag till Funkisorkestern med arrangemang skrivna av kapellmästare Per-Ove "Knappen" Stålknapp.

– Alla är vinnare i Funkisfestivalen. Att få stå på en stor scen och uppträda med en stor orkester för en jublande publik är en stor grej för alla. Nu hölls två semifinaler och publiken bjöds på en glittrande föreställning. Det var 24 mycket förväntansfulla artister som klev upp på scenen, skriver Funkisglädje i ett pressmeddelande.

Publik och jury

Både publiken och juryn var med och röstade. De båda grupperna hade lika många röster totalt. Juryn går efter flera olika kriterier som scennärvaro, utstrålning, låtval och kontakt med publiken.

Kapellmästare "Knappen" som har varit med sedan starten 2011 var fylld av tacksamhet.

– Jag är ju veteran nu, och har varit med varje år, men ändå blir jag överväldigad av alla fantastiska artister. Tänk vilken förmån att få vara med om detta, utbrast han.

Konferenciererna Patric Kauko från Sigtuna och Beata Silemo från Sollentuna ledde kvällarna tillsammans med Evelina Olsén, artist och sångcoach.

Säljer slut

Arrangörerna räknar med att sälja slut på biljetterna till riksfinalen trots att Stockholm Waterfront kan ta över 2 000 i publiken.

– Nu när vi vet vilka som går till final kommer biljetterna att säljas snabbt, säger föreningen Funkisglädjes ordförande Björn Kamsvåg.

I finalen blir orkestern dubbelt så stor, med blåsare och stråkar. Inom kort offentliggör arrangörerna vilka som blir årets konferencierer. Finalen blir den tolfte upplagan av sångtävlingen för personer med funktionsnedsättning inom LSS (Lagen om särskilt stöd).

Arrangörerna överraskade de som inte kom till final med ett erbjudande om att ändå få stå på scen i augusti och uppträda i ett gemensamt nummer.

Funkisfestivalen arrangeras av föreningen Funkisglädje.