Även om fokus är på 80-talet så har dessa artister fler strängar än så på sina lyror, inte minst gospel. Publiken kommer att få höra musik av följande artister:

Gladys del Pilar, som vann Mello med trion Afrodite och spelade huvudrollen i ”En värsting till syster” på Chinateatern.

Noice-stjärnan Peo Thyrén, som just debuterat som soloartist med singeln ”Fortsätter att gå” och lovar att sjunga akustiska versioner av några av de största Noice-hitsen.

Per-Erik Hallin är mycket mer än Elvis pianist – bland annat en veteran inom svensk gospel.

Tone Norum bjuder både på några av sina största hits och visar nya och okända sidor av sin musikalitet.

Dag Finn, från Sha-Boom, sjunger några av sina 80-talshits och kanske till och med vågar ge sig på att sjunga gospel offentligt för första gången i sitt liv.

Kvällens husband

Artisterna får meriterad musikalisk uppbackning av kvällens husband, som består av kapellmästaren Allan Sundberg (KSMB/Stormen), gitarr; John Persson (Vinterpalatset), keyboards; Perra Johansson (ColdSpell) trummor och percussion samt Magnus Ahlgren, bas och Thomas Nyman, bas.

Dörrarna öppnas kl 18:00 och konserten börjar kl 19:30. Stjärnkrögaren Nicola Perrelli frestar med delikatesser från det italienska köket, då krogen Usine gått in som sponsor.

Stor spännvidd

– Vi kan förvänta oss en musikupplevelse som spänner från stora 80-talshits till gospel, allt framfört i unika versioner för kvällen. I mitt företag har vi många ukrainska anställda, och tack vare kontakten med dem ligger landet extra varmt om hjärtat. Det känns väldigt angeläget att vara med och uppmärksamma deras situation nu, säger galans initiativtagare Patrik Liljeqvist, som till vardags är vd för Liljeqvist Byggmästeri och Inredning AB.

Stort hjälparbete

– Söderhöjdskyrkan har idag ett omfattande hjälparbete för ukrainska flyktingar., och det kändes därför helt självklart att vi ville vara med och vara en del av den här galan och ha den hos oss när Patrik ställde frågan”, säger Kjell Söderblom, pastor i Söderhöjdskyrkan.

Alla intäkter går oavkortat till Hoppets Stjärnas arbete i Ukraina. Samtliga medverkande gör detta helt ideellt.

Hoppets Stjärna

Hoppets Stjärna är en utvecklingsorganisation som arbetar utifrån FN:s deklaration om mänskliga rättigheter, barnkonventionen samt en kristen värdegrund där alla människor har samma rättigheter och värde oavsett social, etnisk eller religiös tillhörighet. Barn som lever i fattigdom och deras närmiljö står i centrum för arbetet.

Hoppets Stjärna menar att alla barn som föds i den här världen har rätt till en bra start i livet. Genom insatser, baserade på kunskap, erfarenhet och ett stort hjärta, får de en stabil grund att stå på och verktygen som krävs för att de ska kunna förändra sina liv och samhällen.