-       Man efterfrågar inga grandiosa visioner, inga tusenåriga lyckoriken, inget valfläsk, där människor ska mutas med sina egna pengar.

Han menade att folket kräver att vi politiker menar allvar.

 

Ulf Kristerssons tal spände över mycket. Han började att tala om sina döttrars student och om skottlossning utanför en förskola, för att beskriva kontrasternas Sverige.

-       Små barn övar på att ta skydd från skjutningar, när det borde vara precis tvärtom, att de som skjuter bland barn sitter inne, så att barnen kan vara ute.

 

Moderatledaren listade sedan flera av Moderaternas hjärtefrågor och sa att om vi kommer till makten efter den 11 september kommer vi att rivstarta.

-       Jag säger inte att det blir enkelt men vi skall göra det.

 

Tryggheten var den första frågan som Ulf Kristersson berörde och talade om att ta itu med kriminaliteten, som är en av de viktigaste valfrågorna.

-       Vi ska sätta stopp på ungdomsrabatter till unga brottslingar, dubbla straff för gängkriminella, minskat bidragsberoende och att se till att alla lär sig svenska, fortsatte Kristersson.

 

Ulf Kristersson fortsatte och sa att Moderaterna kommer att satsa på ny kärnkraft, NATO medlemskapet och att modernisera aborträtten. Han fortsatte sedan med att tala om finanspolitiken och den nya värld som den unga generationen nu möter. Räntorna stiger, ökade priser på mat och bränsle samt ett elpris som skenar.

-       Det har blivit nästan 18 000 kr dyrare per år för en vanlig tvåbarnsfamilj och 28 000 kr om man lägger till höjda elpriser.

 

Ulf Kristersson talade också om skolan och slog fast att elever och föräldrar också i fortsättningen själva ska kunna välja skola. Ingen ska kvoteras eller lottas in i skolan.

 

Den 11 september blir ett plånboksval mellan två olika finanspolitiska linjer. Den ena sidan är en moderatledd regering och den andra sidan är socialdemokratisk regering med stöd av MP, V och C.

Ulf Kristersson begärde också besked från S, MP, V och C om vilka skatter de tänker höja.

 

-       Därför ger jag ett löfte i dag. Jag kommer inte bara säga nej till vänsterkartellens alla skattehöjningar. Inför nästa mandatperiod går vi till val på ett skattehöjarstopp. Inga nya skatter får införas och det samlade skattetrycket ska inte öka, förrän vi vet att alla de skatter vi redan betalar verkligen går till det de ska, säger han.

 

Mot slutet av sitt tal berömde Ulf Kristersson KD för att så uthålligt kämpat för sjukvården, L för kunskapslyftet i skolan och SD för att minska invandringen, så att vi först skall klara av den invandring vi redan har. Moderaterna kommer att fortsätta att satsa på tryggheten och arbetslinjen.

Han avslutade sitt tal med att säga,

-       Den 11 september börjar nästa resa. Då får vi ordning på Sverige. Jag kan knappt bärga mig.