Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida
Ruben Agnarssons blogg på Inblick

Här är tiderna för Inblicks seminarier på bokmässan

Ruben Agnarsson | 20 sep, 2016

Välkommen till ​Inblicks spännande seminarier i monter B06:08 på bokmässan. Här är tider och innehåll:

 

Torsdag 11.00
Socialdemokraten som godkände de kristna friskolorna

För 30 år sedan godkände skolminister Bengt Göransson (S) Livets ords friskola, där Maj-Kristin Svedlund var rektor. Nu möts de igen - i Inblicks monter på årets bokmässa.


Fredag 09.30
Poliskåren och yttrandefriheten

Källskydd, polisläckor, förundersökningssekretess , kåranda och offentlighetsprincipen. Justitierådet och före detta justitiekanslern Göran Lambertz reder ut begreppen.


Fredag
13.30
Islam och det fria ordet

Vebjörn Selbekk, chefredaktör för norska Dagen, blev hotad till livet av islamister efter att ha tryckt faksimiler av Muhammedkarikatyrerna år 2006. Norske S-ledaren Jonas Gahr Støre bad i efterskott om ursäkt för att han som utrikesminister inte i tillräcklig grad stod upp till Selbekks försvar. I Inblicks monter berättar han om yttrandefrihetens pris.


Fredag 15.00 (OBS! Ny tid, flyttat från torsdag)
Ett folkmord blev hans livsuppgift

Nuri Kino är prisbelönt journalist som uppmärksammat EU-kommissionen och USA:s kongress om fokmordet på kristna.


Lördag 09.30
Starta kristna vårdalternativ

Göran Magell blev präst år 1982 och utbildade sig därefter till läkare och psykoterapeut. Han har arbetat som psykiater i över 20 år och har skrivit boken ”Starta kristna sjukvårdsalternativ”. Varför det? är frågan han får svara på i Inblicks monter.

 

Lördag 11.00
De startade ”Mitt kors”-kampanj som fått 10 000 medlemmar på facebook

Efter mordet på en präst i franska Normandie drog de tre prästerna Annika Borg, Helena Edlund och Johanna Andersson igång kampanjen ”Mitt kors”, vars syfte var att i solidaritet med världens förföljda kristna hålla fram korset som kärlekens symbol.
Kampanjen har sedan dess fått stor uppmärksamhet på kultursidor och ledarsidor i svenska dagstidningar, bland annat för att kampanjen inledningsvis fick kritik från Svenska kyrkans ledning. Hör dem själva berätta om varför kampanjen startades och hur de kommenterar all uppmärksamhet som den fått.


Lördag 13.30
De har jobbat 43 år med bibelöversättning i Papua Nya Guinea

Sören och Britten Årsjö har bott i Papua Nya Guinea i 43 år och har översatt Bibeln till Ama-folket och Konai-folket, som talas av 500 respektive 600 personer.
Förra året flyttade Britten och Sören tillbaka till Sverige.

 

Lördag 15.00
Göran Rosenberg om ”Mitt kors”

Den kände journalisten och författaren Göran Rosenberg skrev en debattartikel i Expressen där han menade att ”Mitt kors”-kampanjen riskerar att polarisera och skapa motsättningar, istället för att bidra till dialog. I Inblicks monter berättar han varför han skrev artikeln och hur han resonerar.