Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommar​säsongen för alltid med sig en massa tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Innehåller ​åtta ​goa livsberättelser, samt skriver om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV_påsk_2019 Framsida

Påsk 2019

Nu finns påsknumret av Inblick i Trons Värld ute, som ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus. Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Camilla som försökte meditera men fann Gud och Jonathan som blev fri från hat och aggressivitet är bara två exempel.
20 sidor, vikt 75 gram
      

ITV_jul_2018 Framsida hemsida

Jul 2018

I det här julnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa nio livsberättelser som pekar på julfirandets  centralperson, Jesus. Detta kompletterat med utdrag ur julevangeliet en sida om hur man blir frälst.
20 sidor, vikt 75 gram

ITV_sommar_2018 Framsida​ Sommar 2018

I det här vårnumret av Inblick i  Trons Värld kan du läsa ​tolv livsberättelser som pekar på Jesus. 
​24 sidor, vikt 90 gram

ITV vår 2018_framsida

​Vår 2018

I det här vårnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa ​åtta livsberättelser som pekar på Jesus. 
​16 sidor, vikt 60 gram
ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 2 sommar 2017_framsida hemsidaSommar 2017

I det här sommarnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa Jerusalemsångaren Ulf Christianssons, Anita Barkers och ​tio andra livsberättelser som pekar på Jesus. 
Extra tjockt nummer med 28 sidor, vikt 105 gram

31 maj, 2019

Skillnad på skolk och vägran

Rigmor Holst | 13 dec , 2018
De flesta av oss har i en eller annan form kontakt med barn. En pappa uttryckte sig så här: ”Inte förstod jag hur sårbar jag skulle bli när vi fick barn. Jag skulle kunna göra vad som helst för dem. Jag oroar mig för deras framtid och jag undrar ständigt hur det ska gå för dem.”
Skillnad_pa_skolk_och_vagran
Han berättade vidare om skräcken han upplevde när yngsta barnet visade sig lida av en psykisk åkomma. Han berättade om kampen att få sonen iväg till skolan, om alla utredningar och till sist maktlösheten när han förstod att skolan inte hade tillräcklig med resurser för att möta hans sons behov.

Det finns olika orsaker till att barn och tonåringar inte vill gå till skolan. Till exempel kan det vara en depression som kan leda till psykosomatiska besvär som ont i magen och därför hellre stannar hemma. 
Forskning visar också på datorberoendet som är ett förhållandevis nytt system och som inte fanns för några år sedan. När barnen kommer upp i tonåren har föräldrar i stort sett inte kontroll över hur mycket tid deras barn använder vid datorn. 
Det kan jämföras med ett beroende eller missbruk. Att inte orka kliva upp på morgonen eftersom man varit vaken större delen av natten, eller att man stannar hemma för att man känner sig deprimerad, kan ses som en typ av skolvägran.

I Sverige råder skolplikt. Barn som är bosatta i Sverige har rätt till kostnadsfri utbildning och ska delta i grundskolans verksamhet. Det innebär att barn måste gå i skolan, om eleven inte har skäl att utebli. Skolplikten gäller i förskoleklassen (från höstterminen 2018), grundskolan, grundsärskolan, sameskolan och specialskolan. Den omfattar barn som är eller ska vara folkbokförda i Sverige enligt folkbokföringslagen (1991:481).

Barn med skolvägran är rädda för att gå till skolan och ska inte jämföras med barn som skolkar. Barn som skolkar väljer att inte gå till skolan. De struntar helt enkelt i det och berättar inte för sina föräldrar. 
Typiska drag hos barn med skolvägran är att de ofta är rädda för att gå till skolan. De känner sig inte trygga och vill i stället stanna hemma där det känns tryggt.
Nu kommer rapporter om att många barn som stannar hemma ofta har autism eller adhd. Tidigare i år kom en ny bok om barn som stannar hemma baserad på en undersökning från Karolinska institutet. Den visade att ungefär 75 procent av barnen som vägrar gå till skolan verkar vara barn som har någon form av neuropsykiatrisk funktionsnedsättningsdiagnos, som till exempel adhd. För dessa barn tar en hel dag i skolan väldigt mycket energi.

Skolans uppgift är att se till att alla kan vara där. Oavsett funktionsvariation ska skolan vara en plats för alla. Många pedagoger i vårt land känner frustration över läget i skolan. Brist på resurser och kompetens är också i viss mån rådande. 
De flesta lärare försöker verkligen att göra ett bra jobb, men hur mycket kan man begära av en pedagog? Om viljan och kunskapen finns men de ekonomiska resurserna för att anställa och utbilda fler specialpedagoger saknas, hur lätt är det då att vara en bra pedagog? Att skriva en åtgärdsplan räcker inte. Den måste verkställas för att göra en skillnad.

Om den oroliga pappans son kommer att få den hjälp han behöver återstår att se. Hoppas att den framtida regeringen ser till att vi får världens bästa skola. Att lova runt och hålla tunt räcker inte. 
Alla löften som inte omsätts i praktisk handling är inget mindre än en lögn. Och det är väl ingen som vill gå runt och vara känd för att ljuga? Eller?
RIGMOR HOLST
Chefredaktör