Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommar​säsongen för alltid med sig en massa tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Innehåller ​åtta ​goa livsberättelser, samt skriver om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV_påsk_2019 Framsida

Påsk 2019

Nu finns påsknumret av Inblick i Trons Värld ute, som ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus. Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Camilla som försökte meditera men fann Gud och Jonathan som blev fri från hat och aggressivitet är bara två exempel.
20 sidor, vikt 75 gram
      

ITV_jul_2018 Framsida hemsida

Jul 2018

I det här julnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa nio livsberättelser som pekar på julfirandets  centralperson, Jesus. Detta kompletterat med utdrag ur julevangeliet en sida om hur man blir frälst.
20 sidor, vikt 75 gram

ITV_sommar_2018 Framsida​ Sommar 2018

I det här vårnumret av Inblick i  Trons Värld kan du läsa ​tolv livsberättelser som pekar på Jesus. 
​24 sidor, vikt 90 gram

ITV vår 2018_framsida

​Vår 2018

I det här vårnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa ​åtta livsberättelser som pekar på Jesus. 
​16 sidor, vikt 60 gram
ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 2 sommar 2017_framsida hemsidaSommar 2017

I det här sommarnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa Jerusalemsångaren Ulf Christianssons, Anita Barkers och ​tio andra livsberättelser som pekar på Jesus. 
Extra tjockt nummer med 28 sidor, vikt 105 gram

22 aug, 2019
02 aug, 2019

Norsk polischef skyldig till grov korruption

Ruben Agnarsson | 31 jan , 2019
Rättegångar mot höga polischefer som blivit korrupta pågår nu både i Norge och i Finland. En jury i Norge menade i måndags att den norske narkotikapolisen Eirik Jensen var skyldig till grov korruption och i Finland.
Norsk_polischef_skyldig_till_grov_korruption
I måndags, efter en rekordlång behandling av en jury som har diskuterat frågan sedan i onsdags förra veckan, kom beskedet att den tidigare norske polischefen Eirik Jensen (61) är skyldig till grov korruption.
Beslutet kom efter en rättegång som pågått sedan 28:e augusti i fjol. Juryn svarade nej på frågan om Jensen hade gjort sig skyldig till att medverka vid införsel av narkotika, men menar alltså att den tidigare polischefen hade gjort sig skyldig till grov korruption.
Juryns ja på skuldfrågan innebär inte att fängelsestraffets längd är fastställt. 
En timme efter juryns besked att Eirik Jensen friats från anklagelserna om brott mot narkotikalagen, avslogs juryns uttalande av de domare som skulle värdera yttrandet.
Därmed ska saken behandlas i lagmannsretten (motsvarande hovrätten) med två domare och fem nämndemän, som alla är jurister.

Överraskande beslut

Juryns beslut överraskar TV2:s rättsexpert Inge D. Hanssen.
– Jag hade väntat att de antingen skulle svara ja på båda frågorna eller nej på båda. Det underliga är att han är dömd för korruption, men varför skulle han låta sig sig korrumperas? Åklagaren menade att det var på grund av haschsmugglingen, så jag tycker det är lite märkligt, säger Hanssen till TV2.
Eirik Jensen har i fem månader varit åtalad för grov korruption och för att ha medverkat till införsel av 13,9 ton hasch i samarbete med haschbaronen Gjermund Cappelen.
I Oslo tingrett blev Jensen dömd till 21 års fängelse. Tingrätten menade att Jensen var en central bricka i Gjermund Cappelens narkotikaimperium.
I sin bok ”På insidan” beskriver Jensen hur han gick i bräschen för den så kallade dialogmodellen, där man förebygger kriminalitet genom att prata med motparten.

Polischefer inför rätta

I Finland dömdes för en tid sedan narkotikapolisen i Helsingfors, Jari Aarnio, till tio års fängelse för grova narkotika- och tjänstebrott och till tre års fängelse för grova mut- och tjänstebrott samt bedrägeri. Han har överklagat domen till hovrätten.
Medan Eirik Jensen samarbetade med Gjermund Cappelen, samarbetade Jari Aarnio med gängledaren Keijo Vilhunen.
En fråga som tingsrätten i Helsingfors nu håller på att ta ställning till är vilka inom den finländska polisledningen som kände till Aarnios enligt åtalet olagliga hantering av informatörer.
Enligt åtalet har de högsta polischeferna slarvat med just tillsynen av tipsarverksamheten, rapporterar den finländska nyhetsbyrån SPT. 
Detta faktum, i kombination med en laissez-faire-kultur inom Helsingfors narkotikapolis, ska ha gett Aarnio fria händer att ägna sig åt omfattande narkotikahandel vid sidan av polisjobbet, enligt tingsrättsdomen i fallet om grovt narkotikabrott.

Extern granskning

Åklagaren kräver nu att de åtalade, många av dem höga polischefer, döms för tjänstebrott, skriver SPT. Rättegången mot polisledningen väntas pågå till i vår, med slutpläderingar i månadsskiftet mars-april.
Det var Helsingin Sanomat som hösten 2013 avslöjade att narkotikapolisen inte registrerade sina källor och därefter gjorde dåvarande inrikesministern Päivi Räsänen (KD) en polisanmälan.
– Jag var chockerad. Jag förstod att försummelsen av övervakning inte kunde utredas inom polisen. Därför beslöt jag att inleda en utredning, sade förre inrikesministern Päivi Räsänen (KD) till Inblick i somras.
När en svenska polis misstänks för brott hamnar fallet hos särskilda utredningar, en intern avdelning inom polisen. Avdelningen för särskilda utredningar (SU) rapporterar direkt till regeringen och fick sin nuvarande utformning i samband med omorganisationen 2015. Det var då som Ebba Sverne Arvill blev avdelningschef för verksamheten.
– Då hade det länge funnits en debatt om utredningarna skulle ligga helt utanför Polisen. Men fördelarna uppvägde, framförallt gäller det kvaliteten, och man utformade SU, säger hon till Polistidningen.
R​UBEN AGNARSSON
ruben@inblick.se