Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommar​säsongen för alltid med sig en massa tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Innehåller ​åtta ​goa livsberättelser, samt skriver om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV_påsk_2019 Framsida

Påsk 2019

Nu finns påsknumret av Inblick i Trons Värld ute, som ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus. Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Camilla som försökte meditera men fann Gud och Jonathan som blev fri från hat och aggressivitet är bara två exempel.
20 sidor, vikt 75 gram
      

ITV_jul_2018 Framsida hemsida

Jul 2018

I det här julnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa nio livsberättelser som pekar på julfirandets  centralperson, Jesus. Detta kompletterat med utdrag ur julevangeliet en sida om hur man blir frälst.
20 sidor, vikt 75 gram

ITV_sommar_2018 Framsida​ Sommar 2018

I det här vårnumret av Inblick i  Trons Värld kan du läsa ​tolv livsberättelser som pekar på Jesus. 
​24 sidor, vikt 90 gram

ITV vår 2018_framsida

​Vår 2018

I det här vårnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa ​åtta livsberättelser som pekar på Jesus. 
​16 sidor, vikt 60 gram
ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 2 sommar 2017_framsida hemsidaSommar 2017

I det här sommarnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa Jerusalemsångaren Ulf Christianssons, Anita Barkers och ​tio andra livsberättelser som pekar på Jesus. 
Extra tjockt nummer med 28 sidor, vikt 105 gram

22 aug, 2019
02 aug, 2019

Miljöfascister vädrar morgonluft

Ruben Agnarsson | 07 feb , 2019
Totalitära åsikter hos miljöaktivister ges nu utrymme i Sverige. Miljödebattörer och klimataktivister gör gemensam sak och kräver att klimatdiktatur införs. ”Gröna” åsikter har varit ett centralt tema för fascister och nationalsocialister: Hitler använde exempelvis miljö- och djurrättsfrågor för att gripa makten.
Miljofascister_vadrar_morgonluft
”Tyvärr är vi svenskar som en nation av tonåringar utan konsekvensanalys”, skrev 85 unga tjejer och två killar på Expressen Debatt i slutet av januari och uppmanade Stefan Löfven att ”våga vara obekväm” och ”köra över” den svenska befolkningen.
”Du, Stefan Löfven, är den vi vänder våra blickar mot. Vi kräver din hjälp” skriver de och fortsätter: ”Vi kan uppenbarligen inte hantera friheten. Vi behöver en statlig hockeytackling”.
Det är dock inte alla svenskar som ska köras över, enligt debattörerna. Författarna själva förväntar sig nämligen att få sin egen vilja igenom, de vill därför inleda en allians med Stefan Löfven och konstaterar att ”vi som skriver besitter en viss makt och den utnyttjar vi för att intressera, informera och inspirera till förändring. Resten av makten besitter du, resten av ansvaret är ditt. Vi kräver att du tar det.”
Författarna avslutar med att göra sig till talespersoner för hela det svenska folket med hänvisning till att de har många likes på sina sociala medier: ”87 influencers som tillsammans når minst 2,1 miljoner människor varje vecka.”

Greider och Tännsjö

Pär Holmgren, Miljöpartiets andranamn inför valet till Europaparlamentet, har tidigare förespråkat klimatdiktatur och vänsterpartiets ideolog, professor Torbjörn Tännsjö, har talat sig varm för samma despotism.
Även vänsterdebattören Göran Greider efterlyser ”planekonomiskt tänkande” och  Anders Wijkman, ordförande i Romklubben, ser fördelar med ett centraliserat toppstyrt system, ”det finns ingen opposition som bråkar”.
Även i utlandet har röster höjts. Den berömde brittiske biokemisten James Lovelock anser att ”demokratin måste pausas” för att lösa klimatkrisen. Jörgen Randers, professor i klimatstrategi i Oslo, tycker att ”elitstyre är bättre än demokrati”.

Vill ha frihet

Förslagen får dock hård kritik. Filosofen Per Bauhn, professor i praktisk filosofi, påpekar att ”upplysta” despotier aldrig har fungerat.
– Det är återigen den leninistiska idén om avantgardet, den upplysta eliten. De som menar sig vara de bästa ska styra. Man utgår från att folks tankeförmåga är begränsad. Eftersom ändamålet är gott måste alltså diktatur införas, säger Bauhn.
– Det hela handlar om hur man ser på rätten till frihet. De som förespråkar en grön diktatur är inte emot frihet – för egen del vill de ha hur mycket frihet som helst att bestämma över andra – men de är emot att andra ska ha samma rätt till frihet.

”Aningslösa  och bortskämda”

Han anser att det hela bygger på en överskattning av den egna betydelsen och en stor aningslöshet.
– Vissa människor tilltalas av tanken på att läget är så allvarligt att det krävs undantagstillstånd. De ser chansen att förändra samhället i den riktning de önskar. Men de är bortskämda. De har levt i en demokrati i hela sitt liv. De vet inte vad det innebär att leva i en diktatur, säger han.
Hitler-Tyskland, som var först med att ordna industrialiserat massmord på människor, var banbrytande vad gäller miljöfrågor och djurens rättigheter.
År 1935, två år efter att nazisterna kom till makten, antog den tyska regeringen en miljöskyddslag som aldrig tidigare skådats och vars syfte var att skydda och ta hand om miljön.

Politiska extremister

Flora och fauna skulle skyddas, naturreservat införas och lagar formulerades för att förebygga luftföroreningar. Lagarna förbjöd slakt av djur som inte tidigare bedövats och fastställde gränser för djurförsök, samtidigt som ekologiskt jordbruk uppmuntrades.
”En uppsättning lagar som utan tvekan var världens mest radikala, och som innehöll allt från förbud att rycka benen av grodor, släppa ut tama djur i naturen och sätta skygglappar på hästar, till en noggrann reglering av transporter, jakt och slakt – i Tredje riket måste även fiskar bedövas före avlivningen”, skriver forskaren och historikern Peter Englund på sin blogg och beskriver det nazistiska djurskyddet som ”en logisk konsekvens av deras ideologiska världsbild: på alla politiska extremisters vis var de beredda att föra en tanke till sin obönhörliga fullbordan. Och resultatet blev detta mörka Utopia där daggmaskar kunde ha större rättigheter än människor”.
RUBEN AGNARSSON / TT
ruben@inblick.se