Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julsäsongen för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Julnumret innehåller ​​sju ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar jul och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV jul 2019_Framsida hemsida

Jul 2019

Nu finns julnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Maria som förlät sin förgripare, Josef som var pokerproffs och Kiaan Malek som blev frälst i en fyllecell är bara tre exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram            

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram      
20 feb, 2020
13 feb, 2020
06 feb, 2020

Hög antiterrorchef greps för koppleri

Ruben Agnarsson | 21 mar , 2019
En hög polischef som haft toppjobb inom polisens säkerhetstjänst Säpo och i Försvarets underättelsetjänst Must greps förra veckan misstänkt för koppleri och våldtäkt. – Man behöver inte läsa många spionromaner för att förstå riskerna, säger Säpo-chefen Klas Friberg till Expressen, på frågan om mannen kan ha värvats som agent åt Ryssland.
Hog_antiterrorchef_greps_for_koppleri
En man i femtioårsåldern, som tidigare haft ett chefsjobb på den militära underrättelsetjänsten Must och därefter varit hög polischef på Säpo – med ansvar för Sveriges arbete mot terrorverksamhet – häktades i torsdags förra veckan.
Mannen är misstänkt för grovt koppleri, från januari 2013 till maj 2018. Brotten ska ha skett i Stockholm och i mannens hemkommun i Stockholmsområdet. Den före detta polischefen är dessutom misstänkt för våldtäkt under år 2012.
Redan i måndags morgon i förra veckan kl. 05.30 beslutade  kammaråklagare Daniel Suneson att anhålla mannen i sin frånvaro. En dryg timme senare var anhållningsbeslutet verkställt.
Bakgrunden till ärendet är att en kvinna förra året anmälde mannen för misshandel. Då fick polisen även information om att hon utsatts för koppleri.
Den gripne polischefens bostad är belägen 65 meter från bostaden till en annan polischef, som tidigare jobbat på Försvaret, på Säpo och på Stockholmspolisens prostitutionsenhet, och som dessutom skrutit med sina kontakter med främmande underrättelsestjänster.
Grannen till den nu gripne polischefen hade FN-uppdrag på Cypern i slutet av 1960-talet, samtidigt med storspionen Stig Bergling.

Greps i sitt hem

– Vi har utrett ärendet under några månader. Mannen greps i måndags morse i sitt hem. Det är målsäganden själv som har anmält och det är de uppgifterna tillsammans med viss skriftlig dokumentation som har lett fram till gripandet, säger kammaråklagare Daniel Suneson.
– Koppleriet består i att mannen har främjat och understött en verksamhet som har gått ut på att sälja sexuella tjänster.
Koppleriverksamheten pågick under tiden som mannen hade chefspositioner på Militära underrättelsetjänsten och åt Säkerhetspolisen.
Åklagaren ska väcka åtal senast den 28 mars kl. 11.00. Mannen nekar till brott.
Expressens Fredrik Sjöshult varnade förra veckan för att exempelvis Ryssland skulle kunna utnyttja situationen när en säkerhetsklassad person avslöjas som hallick.
Risken för att han skulle utsättas för ett värvningsförsök ”gör att historien om mannen som misstänks för grovt koppleri samtidigt som han varit ledande inom svensk terrorbekämpning extra allvarlig” skriver han i Expressen.
– Man behöver inte läsa många spionromaner för att förstå riskerna, sade Säpo-chefen Klas Friberg till Expressen, på frågan om mannen kan ha värvats som agent åt Ryssland.

”Värvade agenter”

Mannen häktades samma dag som Säpo kom ut med sin årsbok för år 2018, som konstaterade att det varje år görs ett antal försök från främmande makters underrättelseofficerare att samla in hemlig information om svenska förhållanden och lämna den till hemlandet:
”Det sker bland annat genom värvade agenter, alltså personer som har kunskap om hemligheter eller antas kunna skaffa fram sådan information. Möjliga agenter bearbetas systematiskt, uthålligt och med de metoder som bedöms ha bäst verkan i det specifika fallet. I fallen har namn och annan fakta ändrats. Metoderna är dock verkliga och använda i närtid”, förklarar Säpos årsbok, som pekar ut den våldsbejakande islamistiska miljön som det främsta terrorhotet mot Sverige under förra året.
– Det här kom mitt under pågående presskonferens där man talade om hoten från Ryssland, underrättelsehot, man talar om vikten av säkerhetsskydd, konstaterar Fredrik Sjöshult.
Säpo bedömer i sin rapport att Ryssland fortsatt är det land med en antagonistisk avsikt som har störst konsekvens för Sveriges säkerhet, både genom påverkan och aktiv underrättelseinhämtning mot skyddsvärda verksamheter.

Ryssland mest aktivt

Årsboken menar att Ryssland under de senaste åren har visat en tydlig avsikt och utvecklat sin förmåga att aktivt och dolt påverka andra stater. Denna avsikt och förmåga märks tydligt inte minst i relationerna med västländer och i Rysslands närområde.
De verktyg som används av Ryssland är bland annat påverkansoperationer av olika slag, strategiska uppköp, cyberoperationer inklusive elektroniska sabotage, diplomati, militära maktdemonstrationer och andra ryska och icke-ryska mellanhänder. 
Rysslands mål är att få västländernas politiska, ekonomiska och militära samarbeten och samverkan att försvagas genom splittring. Brexit liksom en försvagning av den transatlantiska länken mellan Europa och USA spelar Ryssland i händerna.
Ett mål är dessutom att Sverige ska vara militärt alliansfritt.
– Därför är den ryska strategiska målsättningen att hålla oss utanför Nato. Och för att lyckas med de målen används statligt organiserat olovligt agerande, säger Johan Olsson, operativ chef vid Säkerhetspolisen i årsboken.
RUBEN AGNARSSON
ruben@inblick.se