Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommar​säsongen för alltid med sig en massa tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Innehåller ​åtta ​goa livsberättelser, samt skriver om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV_påsk_2019 Framsida

Påsk 2019

Nu finns påsknumret av Inblick i Trons Värld ute, som ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus. Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Camilla som försökte meditera men fann Gud och Jonathan som blev fri från hat och aggressivitet är bara två exempel.
20 sidor, vikt 75 gram
      

ITV_jul_2018 Framsida hemsida

Jul 2018

I det här julnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa nio livsberättelser som pekar på julfirandets  centralperson, Jesus. Detta kompletterat med utdrag ur julevangeliet en sida om hur man blir frälst.
20 sidor, vikt 75 gram

ITV_sommar_2018 Framsida​ Sommar 2018

I det här vårnumret av Inblick i  Trons Värld kan du läsa ​tolv livsberättelser som pekar på Jesus. 
​24 sidor, vikt 90 gram

ITV vår 2018_framsida

​Vår 2018

I det här vårnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa ​åtta livsberättelser som pekar på Jesus. 
​16 sidor, vikt 60 gram
ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 2 sommar 2017_framsida hemsidaSommar 2017

I det här sommarnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa Jerusalemsångaren Ulf Christianssons, Anita Barkers och ​tio andra livsberättelser som pekar på Jesus. 
Extra tjockt nummer med 28 sidor, vikt 105 gram

10 okt, 2019
03 okt, 2019
26 sep, 2019
26 sep, 2019

Är vi redo för fosterdiagnostik?

Monika Ekström | 28 mar , 2019
I lördags talade Sanna Karosos om utsorteringsabort på konferensen "Tillsammans för livet" i Stockholm. – Varje abort är tragisk, men en selektiv abort är ännu mer tragisk och moraliskt problematisk. Den sker när graviditeten är önskad, men det specifika barnet diskrimineras och ratas, berättar Sanna för Inblick inför konferensen.
Ar_vi_redo_for _fosterdiagnostik
Sanna Karosos har själv en dotter på två år med Downs syndrom.
– Det är klart att det tar mer tid och kraft att ha ett barn med handikapp. Men folk tar beslut om abort utan att veta sanningen. Det ger så otroligt mycket att ha en dotter med Downs syndrom. Det är utrotning som vi håller på med, säger Sanna Karosos till Inblick.
När man gör abort efter att fosterdiagnostik upptäckt en funktionsnedsättning, så blir budskapet enligt Sanna: “Ditt liv är ett misstag. Du är inte värd att födas. Du är för genetiskt trasig för att ha värde. Din familj och världen i sig skulle ha det bättre om du inte levde. Mödan det kostar mig att ta hand om ditt handikapp gör att det inte är värt att ha dig. Ditt handikapp övermannar alla positiva egenskaper som skulle kunna finnas i och med att i vara vid liv.”
Hon ifrågasätter också om vi är redo för den kunskap som fosterdiagnostiken ger idag.
– Vid svar på negativ fosterdiagnostik är det rädslan och reptilhjärnan som slår till för fullt.
Sanna visste inte att hennes dotter hade Downs syndrom förrän hon låg i Sannas armar.
– Jag är tacksam att jag inte visste och jag vill att människor ska se att ett liv med Iva är bättre än ett liv utan henne.

Nöjda med sig själva

Enligt en engelsk undersökning som Sanna refererar till har 97 procent av alla personer med Downs syndrom hög självkänsla och tycker om sig själva.
– 97 procent. Jag är säker på att långt ifrån 97 procent av oss är nöjda med vilka vi är. Vi är så drivna att jämföra oss med varandra.
– Personer som Iva tycks vara nästan immuna mot detta. Och vad kan en mamma mer begära än en dotter som är nöjd med sig själv.
Sanna hänvisar också till Pearl Buck som sa att ett test på ett samhälle är hur de bryr sig om de hjälplösa medbogarna.
– Det innebär att om vi vill att samhället ska växa sig starkare behöver vi ge utrymme till människorna i marginalen. Jag vet att kvaliteten på Ivas liv hänger på hur människor behandlar henne.
Sanna bor i Litauen med sin familj och anser att Sverige kommit längre, men tycker samtidigt att det är paradoxalt.
– Även om svenskar och västerlänningar generellt är väldigt duktiga på att möta människor med handikapp på ett värdigt sätt, så kämpar en del av de handikappade en annan kamp i västvärlden; rätten till att ens finnas till.
Sanna refererar till Alica Oulutte som menar att världen blir rikare av mänsklig variation vare sig man talar om ras, kön, eller mental och fysisk förmåga.
– Att sortera ut ofödda barn baserat på handikapp signalerar en intolerans mot mänsklig variation. När föräldrar får lov att undanbe sig ett barn som inte passar in i deras egen bild av hur deras föräldraliv ska se ut, är vi ute på svag is.
Sanna jämför det med tillverkning på beställning och tycker att det är djupt oroande när föräldrar får makt att till en viss del designa sin avkomma.
– Jag och min man trodde vi skulle få en liten tjej med 46 kromosomer. Det var vad vi önskade vår dotter. Men nu hade hon inte det. Vi älskar henne ändå. 
– En öppenhet till det objudna, låter barnet vara älskat för den det är, utan samband till dess förmågor eller karaktärsdrag.

Uppenbar diskriminering 

Sanna menar att utsorteringsabort reducerar en människa med handikapp till en enda egenskap; funktionsnedsättningen, och förminskar och eliminerar deras värde som hela människor.
– Vetskapen om en funktionsnedsättning eller kön räcker för att förkasta ett annars önskat barn. Det är inte “Jag vill inte ha något barn”, där alla foster blir likvärdigt ratade, utan “Jag vill inte ha det här barnet.". Det är uppenbar diskriminering.
Sanna berättade om en kvinna som skrev om sitt handikapp: “Fosterdiagnostik kunde inte berätta för mina föräldrar vilket slags barn de skulle komma att få. Den kan bara förtälja vilket handikapp som troligtvis finns i barnet. Fosterdiagnostik kunde aldrig berätta för min mor att jag skulle komma att bli konstnärlig, ha en stor intellektuell kapacitet, skarp humor och en utåtgående personlighet. Det sista en fosterdiagnos skulle säga henne är att jag till och med skulle kunna vara fysiskt attraktiv.”
– Med ett barn med Downs syndrom krossas ens egen idé om hur ens liv ska vara. Men det kan också vara den största gåvan. 
Handikapp är inte enbart biologiskt, i människan själv, utan också socialt konstruerat, i de yttre barriärer som finns i omgivningen som hindrar personen från att fungera i samhället. 
– Handikapp sitter lika mycket i vårt kollektivt tänkande som i individen själv. Sverige har kommit jättelångt. Därför är så tragiskt att vi just i vår del av världen inte välkomnar dessa individer vars liv skulle kunna vara så underbart hos oss. 
Sanna tycker att vi har mycket att lära av personer med funktionsnedsättning. 
– Vi är överarbetade, berövade på vår sömn, springande i ett ekorrhjul utan marginaler. Vi behöver lära oss att göra mindre och vara mer. 
– Människor med kognitiv funktionsnedsättning är väldigt bra på att vara. De lever i nuet.
M​ONIKA EKSTRÖM