Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommar​säsongen för alltid med sig en massa tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Innehåller ​åtta ​goa livsberättelser, samt skriver om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV_påsk_2019 Framsida

Påsk 2019

Nu finns påsknumret av Inblick i Trons Värld ute, som ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus. Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Camilla som försökte meditera men fann Gud och Jonathan som blev fri från hat och aggressivitet är bara två exempel.
20 sidor, vikt 75 gram
      

ITV_jul_2018 Framsida hemsida

Jul 2018

I det här julnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa nio livsberättelser som pekar på julfirandets  centralperson, Jesus. Detta kompletterat med utdrag ur julevangeliet en sida om hur man blir frälst.
20 sidor, vikt 75 gram

ITV_sommar_2018 Framsida​ Sommar 2018

I det här vårnumret av Inblick i  Trons Värld kan du läsa ​tolv livsberättelser som pekar på Jesus. 
​24 sidor, vikt 90 gram

ITV vår 2018_framsida

​Vår 2018

I det här vårnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa ​åtta livsberättelser som pekar på Jesus. 
​16 sidor, vikt 60 gram
ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 2 sommar 2017_framsida hemsidaSommar 2017

I det här sommarnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa Jerusalemsångaren Ulf Christianssons, Anita Barkers och ​tio andra livsberättelser som pekar på Jesus. 
Extra tjockt nummer med 28 sidor, vikt 105 gram

22 aug, 2019
02 aug, 2019

”Jag tvivlar på att BJP ens försöker skapa en hinduisk stat”

Göran Jacobson | 18 apr , 2019
Familjen Iyer lever sedan många år tillbaka i en av Indiens mångmiljonstäder. Makarna Alice och Kumar har följt en kallelse att verka i landet som tältmakarmissionärer. Inblick fick en intervju med Kumar Iyer i familjens hem i Indien.
Jag_tvivlar_pa_att_BJP_ens_forsoker_skapa_en_hinduisk_stat
Familjen Iyer, bestående av makarna Alice och Kumar samt sonen Cyril, lever sedan många år tillbaka i en av Indiens mångmiljonstäder. Alice och Kumar kommer ursprungligen från ett västeuropeiskt land, medan Cyril är född och uppvuxen i Indien
Familjen, som ser sig kristna tältmakarmissionärer, har god insyn i de politiska förhållandena i Indien. Kumar driver ett mycket framgångsrikt företag med många anställda och försäljningsfilialer i ett flertal västeuropeiska länder. 
I sin årliga World Watch List placerade missionsorganisationen Open Doors i början på året Indien på plats 10 bland de 50 länder i världen där förföljelsen mot de kristna är värst. Det är en beskrivning som makarna Iyer inte riktigt köper fullt ut.
– Graden av förföljelse och typen av förföljelse varierar mycket mellan länder och i Indien är det också stor skillnad mellan olika regioner. Om man jämför de flesta länder i Mellanöstern och Nordafrika med Indien så är Indien i många avseenden mycket mer likt ett europeiskt land än dessa. Medan det finns områden i Indien som har mer förföljelse så råder det på de flesta håll fullständig religiös frihet, berättar Kumar Iyer när Inblick besöker familjen i deras hem i Indien.
– Det finns grupper som förföljer kristna i Indien men staten är i huvudsak sekulär. Det är mycket sällsynt med myndigheter som aktivt förföljer, fortsätter Kumar.

Hur kommer ditt företag att påverkas om Bharatiya Janata Party (BJP) vinner det pågående valet och gör verklighet av sina planer på att göra Indien till en strikt hinduisk stat?
– Mitt företag lär inte påverkas. BJP är mer positiva till företagande än alternativen. Jag är dessutom tveksam till att detta är genomförbart. Den indiska konstitutionen tillåter inte något sådant. För att man skall kunna göra tillägg till konstitutionen så behöver man en kvalificerad majoritet i båda kamrarna. 
– Dels har BJP inte majoritet i överhuset och de lär inte få någon kvalificerad majoritet i underhuset heller i detta valet. Till skillnad från "vanliga" lagar så kan man inte kalla till gemensamt möte mellan båda kamrarna för konstitutionsförändringar. Högsta domstolen kan dessutom blockera tillägg för att de är mot grundläggande intentioner i konstitutionen. 
– BJP skulle kunna göra tillägg som förbjuder att tvinga, hota eller erbjuda pengar eller förmåner för att byta religion, det går nog att göra inom ramen för vanlig lagstiftning. Sådana lagar finns i några delstater där de har majoritet, men de förbjuder inte konverteringar utan sätter bara upp strikta regler. De reglerna skulle dessutom gå att missbruka. Men jag tvivlar på att de ens kommer försöka skapa en strikt hinduisk stat.
– Även om de skulle vinna valet själva eller med hjälp av stödpartier så kommer deras stöd sannolikt att ha försvagats jämfört med förra valet. Det finns mycket som talar för att de åtminstone kommer att få svårt att få egen majoritet eftersom ledande partier i Indiens folkrikaste stat samarbetar i detta valet till skillnad från det förra och det kan kosta dem deras majoritet. Indien har enmansvalkretsar och när antalet partier minskar så är det till BJP:s nackdel. 
– De vann egen majoritet med cirka 30 procent av de totala rösterna i förra valet. I en enmansvalkrets där 8 personer ställer upp är det den som får flest röster som vinner, även om det bara är 25 procent av rösterna i valkretsen.

Har ni som familj på något sätt märkt av den förföljelse av kristna från hindunationalistiskt håll som det rapporteras om i media? Har andra kristna som ni känner drabbats av förföljelse? Hur mycket kan du berätta om det i så fall?
– Nej, vi har inte märkt eller sett något. Men vi känner via andra kristna till fall i andra delar av Indien. Vi har hört om kyrkor som bränts ned och någon pastor som blivit nedslagen. Omfattningen är ju svårt att få ett grepp om och allt berättas inte. Men dessutom är inte alla skäl religiösa. 
– Det finns andra motsättningar som påverkar och när en stam är kristen och den andra inte är det kan det mycket väl vara andra skäl än de rent religiösa som är utlösande. Jag känner till fall där internationell media rapporterat det som förföljelse men där verkligheten är mycket mer komplex.
– De allra flesta hinduer är jättefina människor och de flesta som röstar på BJP gör det för att de vill se ekonomisk utveckling. Det är en mycket liten grupp som delar deras religiösa agenda. Under förföljelserna av muslimer i delstaten Gujarat så gömde många hinduer muslimer från de extrema förföljarna. Det är skadligt att utmåla hinduer i gemen som motståndare. De allra flesta hinduer är positiva till kristna och är mycket toleranta. De intoleranta är en ytterst liten minoritet.
– Jag tror det är svårt att få fram någon rimlig statistik på någonting. Det finns också en massa människor som officiellt är hinduer men är kristna i verkligheten. Många registrerar inte att de bytt religion. Den officiella siffran på drygt två procent kristna i Indien stämmer inte. Det finns sannolikt mer än sex procent. I vår delstat är det säkerligen mer än tio procent. Om man räknar antalet incidenter per officiellt antal kristna eller per troligt inofficiellt antal kristna får man ju helt olika siffror.
– Att jag är lite skeptisk till Open Doors lista innebär inte att de förföljelser som sker skall bagatelliseras. Jag är bara tveksam till att klassa ett land som ändå i stort är ett fritt land där medborgarna har rätt att säga vad de vill, tillhöra och byta religion som de vill och har en fri press, som ett av de värsta i världen. Det bör finnas fler än nio länder där kristna har mindre frihet än i Indien. Nordkorea, Kina och Saudiarabien är liksom inte riktigt på samma planet, avslutar Kumar Iyer.

Fotnot: Kumar, Alice och Cyril Iyer framträder av säkerhetsskäl anonymt i artikeln.

GÖRAN JACOBSON