Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Påsknummer av Inblick i Trons Värld!


Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV_vår_2020_framsida_hemsida

Påsknummer 2020


Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram


                  

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram


      
22 maj, 2020

– Att arbeta till 75 är en bra början

Robin Olsson | 09 maj , 2019
Regeringen utsåg i höstas en delegation för att främja äldres arbetskraft, motverka åldersdiskriminering och hitta möjligheter för fler att jobba längre. – Fredrik Reinfeldt var först på bollen och han har fått mycket stryk för att han vågat säga som det är, säger delegationens ordförande Anna Hedborg i SVT Forum.
Att_arbeta_till_75_ar_en_bra_borjan
“Att arbeta till 75 är en bra början” är titeln på en skrift som regeringens nya delegationen för senior arbetskraft presenterat, skriven av före detta moderatledaren och statsministern Fredrik Reinfeldt. Förra hösten tillsatte regeringen denna delegation med fem ledamöter och sju ambassadörer för att spana in i framtiden. Delegationens ordförande Anna Hedborg inledde seminariet i SVT Forum med att konstatera:
– Fredrik Reinfeldt var först på bollen och han har fått mycket stryk för att han vågat säga som det är. Redan som statsminister 2012 öppnade Reinfeldt för idén att vi i framtiden av demografiska, ekonomiska och hälsomässiga skäl måste ställa om synen på arbete och utbildning. Han hävdar att man ska kunna ha flera yrken och identiteter under ett långt arbetsliv och att all utbildning och talang inte är slut efter 25 års ålder. I sin bok tar Reinfeldt bland annat upp den förbättrade folkhälsan och det faktum att folk i allmänhet lever längre och är friskare högre upp i åren. 
– Dagens 70-åringar har samma kapacitet som 50-åringarna hade 1970, konstaterar han. 

Stor utmaning för Västvärlden

Demografiskt är det ett stort problem för västvärlden att födelsetalen per kvinna understiger nödvändiga 2,1 i flera länder, däribland Sverige. I Italien och Ryssland är man nere på låga 1.3 barn per kvinna. Denna trend gör att befolkningsunderlaget på sikt urholkas samtidigt som de som lever blir allt äldre. 
– Detta kommer få konsekvenser för hur vi utformar pensioner och ställer om vårt samhälle, konkluderar Reinfeldt. 
Han tar upp exemplet Japan som kommer att minska sin befolkning kraftigt, från 123 till 110 miljoner fram till 2040 samtidigt som 22 procent av befolkningen kommer vara pensionärer. Detta skapar problem för Japan och alla andra länder med låga födelsetal och åldrande befolkningar.
 Befolkningen i Sverige hade stått still kring 8 miljoner sedan 1970 om vi inte haft en generös invandringspolitik som attraherat folk från den inre marknaden, konstaterar Reinfeldt. 
Idag är Sveriges befolkning 10,2 miljoner. Alla städer och kommuner vill växa, enligt boken. 
– Nu ser vi lågt barnafödande och mindre invandring i land efter land, vilket på sikt kommer leda till krympande befolkningar, enligt Reinfeldt. 
Han hävdar vidare att digitaliseringen utmanar det invanda:
– Hälften av alla jobb idag kommer att förändras om 20 år. Tittar vi framåt så eroderar pensionerna där de allmänna pensionerna på sikt är cirka 40 procent av slutlönen. Min erfarenhet är att många refererar till ett system man inte förstår; pension är kopplat till hur många som jobbar, hur ekonomin går och hur länge man själv arbetar.

Förändrad syn på åldrande

Enligt boken “Att arbeta till 75 är en bra början” måste vi få en annan syn på ålder och ett livslångt lärande när livslängden kommer öka med 15 år, där vi gör det möjligt att se äldre som tillgångar som kan förverkliga drömmar om att till exempel starta ett företag vid 65 års ålder. 
– Livet har blivit längre men inte arbetslivet. Vi måste ändra våra attityder, konstaterar Reinfeldt. Han poängterar för den stora publiken att han på sina resor jorden runt brukar framhålla Sverige som ett föregångsland på i stort sett alla områden utom detta. Han tar en liknelse med ledarskapet i världens två mäktigaste nationer; USA och Kina.
– President Donald Trump är född 1946 och förbereder sin omvalskampanj nästa år. Han tävlar med Kinas president, född 1953 om att vara världens mäktigaste man. 
Reinfeldt konstaterade att Donald Trump utmanas av demokraterna Bernie Sanders född 1941, Joe Biden född 1942 eller Elizabeth Warren född 1947. Han belyste det faktum att senaten i USA leds av republikanen Mitch MacConnell född 1942 och representanthuset av demokraten Nancy Pelosi, född 1940 och konstaterade att om dessa hade bott i Sverige så hade de varit pensionärer eller passé. Han avslutar sitt anförande med att: 
– Bara denna enda gång har vi fel och de (USA reds. anm) har rätt. 
Denna viktiga fråga kommer att bli en het potatis framöver, med starka känslor som följd vilket författaren redan fått känna av. 
R​OBIN OLSSON