Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julsäsongen för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Julnumret innehåller ​​sju ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar jul och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV jul 2019_Framsida hemsida

Jul 2019

Nu finns julnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Maria som förlät sin förgripare, Josef som var pokerproffs och Kiaan Malek som blev frälst i en fyllecell är bara tre exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram            

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram      
20 feb, 2020
13 feb, 2020
06 feb, 2020

Tyska parlamentet: Bojkottrörelsen BDS är antisemitisk

Ruben Agnarsson | 31 maj , 2019
BDS-rörelsen – som vill bojkotta israeliska varor – är en antisemitisk organisation, beslutade det tyska parlamentet i mitten av maj. – Det är tråkigt att en sådan motion ska behövas, konstaterar Gunnar Hökmark, avgående EU-parlamentariker.
Tyska_parlamentet_Bojkottrorelsen_BDS_ar_antisemitisk
Det tyska parlamentet Förbundsdagen beslutade i mitten av maj att anta en motion som stämplar BDS-rörelsen – som vill bojkotta israeliska varor – som antisemitisk.
Motionen slog fast att BDS-kampanjen att bojkotta israeliska artister och varor ”påminner om det mest hemska kapitlet i tysk historia och utlöser minnen från nazisternas slogan: Köp inte från judar”.
Det var Angela Merkels parti CDU, samt Socialdemokraterna, liberalerna och De gröna, som röstade för motionen, som även noterade den ökande upplevelsen av hot som den judiska befolkningen i Tyskland upplever på grund av den växande antisemitismen.
Parlamentet uppmanade även regeringen att inte stödja händelser som organiseras av BDS-rörelsen eller grupper som aktivt eftersträvar dessa mål och att inte finansiera projekt som kräver en bojkott av Israel eller som aktivt stödjer BDS-rörelsen.

”Påminner om nazibojkott”

Motionen som låg till grund för beslutet konstaterade att en BDS-kampanj som uppmanar till att israeliska produkter ska märkas med ”köp inte”-märken påminner om naziregimens bojkott av judiska företag, känd på tyska som ”Juden boykott”, som använde slagord som ”Köp inte från judar.”
– Det är tråkigt att en sådan motion ska behövas, men BDS-rörelsen bedriver en ensidig kampanj mot Mellanösterns enda demokrati Israel och dess rätt att existera, konstaterar Gunnar Hökmark, avgående EU-parlamentariker.
– Vi ser stora problem både i Sverige och i Europa med en växande antisemitism som vi måste dra en gräns emot. Då räcker det inte bara med enstaka uttalanden om att man är emot antisemitism, utan den måste bekämpas var den än uppstår, menar han.

Försök till Eurovisionbojkott

BDS-rörelsen uppmanade artister och musiker att bojkotta Eurovision Song Contest i maj, med argument om att Israels värdskap bidrar till att släta över landets inställning till palestinierna på Västbanken och Gaza.
I april skrev exempelvis 171 svenska artister och kulturarbetare en debattartikel i Aftonbladet som uppmanade Sverige att säga nej till Eurovision i Israel med hänvisning till att Israel förnekar palestinierna grundläggande mänskliga rättigheter.
Muren/stängslet som byggts för att förhindra terrordåd på judar från palestinska områden beskrivs bland annat som ett bevis för att Israel bedriver apartheidpolitik, trots att inga judar på grund av hotbilden kan leva på de områden som kontrolleras av palestinska myndigheten, medan det finns 1,8 miljoner palestinska araber på de områden som kontrolleras av Israel.
Tyskland är det första EU-landet som fattar beslut om att stämpla BDS-rörelsen som antisemitisk: ”Argumentationsmönstren och metoderna som används av BDS-rörelsen är antisemitiska,” slog det tyska parlamentet fast.

Farligt att bära kippa

Tyska judar varnas av en ledande statstjänsteman att inte bära kippa i alla offentliga miljöer efter en ökning av antisemitiska attacker över hela landet.
Felix Klein, den tyska regeringens kommissionär mot antisemitism, berättade i helgen:
– Min åsikt har tyvärr förändrats jämfört med vad den brukade vara. Jag kan inte råda judar att bära kippa överallt, hela tiden i Tyskland, sade han, rapporterar CNN.
Felix Klein har efterlyst en särskild utbildning för polis och andra tjänstemän för att bekämpa ökningen av antalet antisemitiska brott.
Det finns ”mycket osäkerhet bland polis och regeringstjänstemän angående hanteringen av antisemitism”, sade han.
Han uppmanade polis, advokater och lärare att lära sig vad som är ”klart definierat” som oacceptabelt beteende.

Tjugoprocentig ökning

Klein har tidigare berättat för CNN att ”antisemitism alltid har funnits i Tyskland” men varnade för att det nu ”visar sitt fula ansikte öppnare”.
”Ordet jude som en förolämpning var inte vanlig när jag gick i skolan. Nu är den det, och det är till och med en förolämpning på skolor där det inte finns några judar, där det inte finns några judiska studenter. Så det är ett växande bekymmer och vi måste utveckla strategier för att motverka det”, sade Klein till CNN.
Hans varning kommer efter att den tyska regeringen publicerade siffror som avslöjade en kraftig ökning av antisemitiska attacker över hela landet.
Resultaten, som släpptes av inrikesdepartementet, avslöjade att antisemitiska hatbrott ökade med nästan 20 procent förra året, medan fysiska attacker mot judar ökade från 37 år 2017 till 62 förra året.
Inrikesministern Horst Seehofer har sagt att omkring 90 procent av de rapporterade incidenterna har begåtts av anhängare av högergrupper.
R​UBEN AGNARSSON
ruben@inblick.se