Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Påsknumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


                  

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      
ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram


25 jun, 2020
04 jun, 2020
02 jun, 2020

Ami Hedenborg, Amnesty: ”Vi kräver att Saudiarabien släpper Badawi omgående”

Göran Jacobson | 04 jul , 2019
Amnesty International är en av de organisationer som har engagerat sig i fallet med den fängslade och till spöstraff dömde saudiske människorättskämpen Raif Badawi. – Vi har förnyat uppmärksamheten kring hans fall och kräver att Saudiarabien släpper honom omgående, säger Ami Hedenborg, presstalesperson på Amnesty International Sverige, till Inblick.

BadawiAmnesty International Sverige har återigen riktat strålkastarljuset mot fallet med den fängslade och till spöstraff dömde saudiske människorättskämpen Raif Badawi. Människorättsorganisationen har vid flera tillfällen tidigare fördömt behandlingen av Badawi och det omänskliga i att döma någon till 1 000 piskrapp.

”Får inte glömmas bort”

– Det finns ju ingen människa som överlever ett sådant straff, så i praktiken har man dömt honom till döden. Badawis fall får inte glömmas bort, säger Ami Hedenborg, presstalesperson på Amnesty International Sverige, till Inblick.
– Vi har inte hört något om Badawi under ganska lång tid så det är därför viktigt att fortsätta uppmärksamma hans fall. Han fick ju ”bara” 50 av de dömda 1 000 piskrappen och vi är naturligtvis oroliga för att övriga 950 rapp ska verkställas, fortsätter Ami Hedenborg.

Startat namninsamling

Amnesty har dragit igång en namninsamling till stöd för Badawi och siktar i ett första skede på att få ihop 2 000 namnunderskrifter, med målsättning att höja den siffran successivt. På bara några dagar fick man in drygt 1 500 underskrifter. Protestbrevet med alla namnunderskrifter kommer sedan att skickas direkt till den saudiske kungen Salman bin Abdul Aziz. En kopia av brevet, dock utan namnunderskrifterna, kommer även att överlämnas till Saudiarabiens ambassad i Stockholm.
– Många känner förmodligen inte till hur illa det är i Saudiarabien. Det finns ingen opposition alls där. Ju fler vi är som jobbar för Badawis fall desto bättre är det, säger Ami Hedenborg.
– Saudiarabien är så godtyckliga och helt utan fungerande rättssystem så jag är övertygad om att vi kommer få ut honom därifrån. Det är därför vi jobbar med alla dessa opinionsbildande kampanjer. Just nu är det vi i Sverige som uppmärksammar hans fall medan det pågår aktiviteter till stöd för honom på många andra platser i världen vid andra tidpunkter, avslutar Ami Hedenborg på Amnesty International Sverige.

GÖRAN JACOBSON
goran@inblick.se


Dömd till tusen piskrapp


Fem år har gått sedan den saudiske aktivisten Raif Badawi dömdes till 10 års fängelse och 1 000 piskrapp. Hans “brott” var att ha startat en webbsida för att diskutera politik och samhällsfrågor i Saudiarabien. I januari 2015 verkställdes de första 50 slagen av spöstraffet men dessbättre har inte fler slag verkställts. Men han är fortsatt fängslad.

Raif Badawi är en saudisk 35-årig bloggare, människorättsaktivist och skapare av webbsidan Liberal Saudi Network. I maj 2014 dömdes Badawi till tio års fängelse, 1 000 piskrapp och dryga böter för att ha förolämpat islam. 
De första 50 piskrappen utdelades den 9 maj 2015. Domen löd att han skulle få 50 piskrapp varje fredag tills kvoten var fylld.

Internationell proteststorm
Om det berodde på den kraftiga internationella kritikerstormen som blossade upp direkt när nyheten om det verkställda spöstraffet blev känd eller, som de saudiska myndigheterna hävdade, att Badawis hälsotillstånd inte klarade av fler piskrapp är till dags dato okänt. 
Vad som däremot står helt klart är i vart fall att inga ytterligare piskrapp har utförts sedan de
Saudiarabien har fått motta protester från hela världen till följd av den allt annat än humana behandlingen av en person vars enda syfte varit att starta en hemsida för att samtala om det politiska klimatet i landet. 
Organisationen Reportrar utan gränser har till exempel samlat in fler än 46 000 namnunderskrifter med krav på att Badawi ska släppas fri. 
Det har hållits stora demonstrationer i olika städer över hela världen till stöd för den fängslade Badawi. 
Men när detta skrivs är han fortfarande fängslad någonstans i Saudiarabien. Det är omöjligt att få veta exakt vilket fängelse han sitter inlåst i.

Anklagas för apostasi
En av de anklagelser som riktats mot Badawi är apostasi, det vill säga att han ska ha avfallit från islam, något som i Saudiarabien kan bestraffas med döden. 
Badawi ska enligt anklagelserna ha sagt att judar, kristna, muslimer och ateister är värda lika mycket, något som är straffbart i det strikt muslimska kungadömet där personer av den ”rätta läran”, det vill säga islam enligt en sunnimuslimsk tolkning av islam som kallas wahhabism.
Badawis hustru Ensaf Haidar lyckades 2013 få med sig parets barn och flydde med dem till Kanada där de fick politisk asyl.
Raif Badawi har fått motta ett flertal priser och utmärkelser för sin kamp för mänskliga rättigheter i Saudiarabien. Hans syster sitter också fängslad för sin kamp för kvinnors rättigheter och rätten att exempelvis köra bil.

GÖRAN JACOBSON
goran@inblick.se