Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Påsknummer av Inblick i Trons Värld!


Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV_vår_2020_framsida_hemsida

Påsknummer 2020


Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram


                  

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram


      

Christina Toledano Åsbrink: Det finns ingen ockupation

Monika Ekström | 18 jul , 2019
– Israel blir väldigt ofta anklagat för att ockupera hit och dit och för illegala bosättningar här och där. Att det inte stämmer är väldigt klart och tydligt. Tyvärr måste jag stå och reda ut det här. Det borde vara självklart, började Christina Toledano Åsbrink sitt seminarium i Värnamo.
Toledano

Förra året hade Christina Toledano Åsbrink polisbeskydd när hon talade på Israel vänners sommarkonferens i Värnamo efter att ha blivit attackerad i Almedalen. 
Det var en obehaglig upplevelse minns Christina, men i år kunde hon röra sig fritt. Både i Värnamo och Almedalen talade hon om "Israel, ockupationen som inte existerar". 
– Världen över finns det regeringar som inte satt sig in i dessa fakta. Sverige står ganska långt upp på listan över regeringen som inte är insatta i frågan. 
– FN-representanter och annan utbildad personal påstår att det finns en ockupation. Det betyder inte att de talar sanning eller att de kan sina fakta. 
Efter seminariet gjorde Inblick en egen intervju med Christina. 

Varför finns det ingen ockupation?

– Efter andra världskriget var Gaza, Judéen och Samarien under det brittiska mandatet som skulle bli Israel, berättade Christina.
– När Israel utropade sin självständighet var det utifrån den delning som FN föreslagit, fortsatte hon.
Araberna godkände inte det förslaget. 
– Araberna ville inte skapa ett Palestina, utan ville förinta Israel. De startade ett krig mot Israel och förlorade. 
Enligt internationell lag var det gränserna enligt det brittiska mandatet som skulle gälla efter kriget. 
– De legala gränserna idag är det brittiska mandatet. Därför finns det ingen ockupation. 
Christina anser att det var galet att Sverige utropade Palestina som en egen stat.
– Sverige bryter mot sitt eget avtal när de utropar Palestina. Sverige skrev på Oslo-avtalet, att Palestina skulle styra sig själv. 
– För att Palestina ska kunna göra det måste de sluta fred med Israel och det har inte skett. 
– Utropandet av en egen stat uppmuntrar bara Palestina att inte förhandla. 
Sverige är den stora favoriten i FN bland de muslimska länderna, eftersom Sverige är ett av de få länder som röstar som arabländerna. 
– Sverige ligger i bräschen för dessa absurditeter som inte har någon motsvarighet i historien. Margot Wallström är inte välkommen till Israel som det ser ut nu. 
– Det finns personliga, globala intressen. Det går att göra politisk karriär genom att vara för Palestina och emot Israel. 
Mycket bakom misären i Palestina beror på människor som försöker göra personliga framsteg genom att vara för Palestina och mot Israel. Det samma gäller inom media. 
– Det kan vara en dödsdom att vara för Israel. Det är svårt att hitta personer som är neutrala som är för både Palestina och Israel. 

Hur ser du på svenska medias rapportering från Israel?

– Den är så vinklad att jag blir mörkrädd. Media gömmer sig bakom ord som demokrati och mänskliga rättigheter, men de ger inte utrymme för sanningen. 
– Nästan hela medievärlden i Sverige är vänster även om vi ska vara neutrala. Media är felinformerade. När jag berättar att det inte finns någon ockupation får jag motfrågan "men alla andra säger det". Det betyder inte att de har rätt. TT har inte läst på.
– De borde säga som det är och inte gå via hörsägen. Enligt arabvärlden är judar apor och grisar. Det betyder inte att det är sant. 

Varför är rapporteringen så vinklad?
– Vi har influenserna från 68-rörelsen. Många av politiker som gör karriär idag är barn av den tiden. De var studenter och började sina vuxna liv då. 
Christina säger att oavsett hur Israel uttrycker sig så är det nästan alltid en bild i tidningen på en stor pansarvagn och en liten pojke med en sten i handen där pansarvagnen är Israel och pojken med stenen Palestina. 
– Pansarvagnen kan aldrig presenteras som den svage. 

Hur var det i Almedalen i år?
– Det var inget fysiskt våld, men det var trakasserier som var svårare att sätta fingret på. Vi fick höra antisemitiska slagord som: "Ni dödar barn!" "Konflikten kommer att ta slut när ni slänger er i havet eller åker tillbaka till Europa". 
Christina representerade Vänskapsförbundet Sverige-Israel och fick utställningstältet nerklottrat och förstört. 
Den gamla antisemitismen från slutet av 1800-talet och början av 1900-talet har vaknat till liv märker hon. 
– Det är ingen som skäms för det längre och det liknar Europa på 30-talet. 
Det var inte bara palestinier som uttryckte sig negativt mot Israel i Almedalen utan många äldre svenskar
– Man kan tänka att de är barn av 68-rörelsen och står på Palestinas sida. Det är bekvämt, då vet de att de får medhåll. Att stödja det demokratiska Israel tror jag inte att de vågar. 
– De är helt blinda för den terror som palestinier utsätter Israel för genom Hamas, PLO och Hizbollah. 
– Böckerna som de använder i skolan hade gjort Hitler stolt. Att utbilda barn i att hata är ingen kärlek. Det kan bara bli förödelse av sådan uppfostran, säger Christina. 
Hon är lättad över att Almedalsveckan är slut, men tycker synd om de judar som bor i Sverige. 
– Förra året blev jag förbannad, men nu blev jag uppgiven. Jag har bott i Israel i 37 år och aldrig upplevt något som i Almedalen.

Varför tror du att det är så här i Sverige? 

– Svensken är livrädd för konflikter och är hellre tysta. Men om vi inte motsätter oss högljutt våld så uppfattas det som om vi tillåter det. 
– Vi tar så mycket för givet i Sverige, men om svenskarna inte motsätter problemen med antidemokratiska strömningar så kommer dessa  att finnas kvar och ta plats. 
Christina menar att vi svenskar hellre tar ett steg tillbaka än försvarar det som är rätt. Det gäller även kommunen och statsapparaten. 
– Även vid ett uppenbart problem kan Polisen stå handfallen. Vi är rädda att vi ska göra fel och trampa någon på tårna. Istället låter vi oss bli nertrampade.
– Jag vet att Sverige inte är ett rasistiskt land, men vi är lite för menlösa i vårt handlande. Det utnyttjas av icke- demokratiska strömningar. 
Christina började föreläsa om Israel som en reaktion på hur svensk media rapporterade från Mellanöstern i samband med kriget i Syrien runt 2011.
– Jag satt i Israel och hörde svensk media. Jag lyssnade på ett reportage på P1. Det var lögn rakt igenom. Jag ringde upp Sveriges Radio och bad dem att dementera eller ta bort programmet från nätet.
Skadan var redan gjord, men nyheten försvann. 
– P1 beskrev att israelisk militär låg med kulsprutor vid gränsen och mejade ner fredliga, syriska demonstranter som bowlingkäglor. 
Syrien har inte skrivit på om eldupphör mot Israel och är ett fiendeland och civilklädda syrier hade rivit ner stängslet vid gränsen och tagit sig in i Israel. 
– Gränsstaketet mot Syrien liknade ett vanligt staket, som ett hönsnät. Soldaterna som kom till plats blev överrumplad och var tvungna att tillkalla förstärkning när demonstranterna rev ner staketet. 
– En del trampade på minor, andra blev skadade och dödade i tumultet. Två veckor efter incidenten hittades syrier i Tel Aviv.
Idag lägger Christina nästan ingen tid på att skriva till tidningar, tv och radio, eftersom hon sällan publiceras. 
– Jag blir bara uppgiven och bryr mig inte längre. Jag har ett liv att leva också. 
Hon kom till Israel 1982 och har bott där i 37 år, men även varit tillbaka till Sverige under några år. 
– Jag var ute och reste som backpacker och åkte till Israel och stannade kvar. Det var ingen plan. 
– Det goda med det var att jag inte hade någon kunskap och jag hade ingen uppfattning. Det jag har lärt mig har jag lärt mig på plats och genom mina egna erfarenheter. 
Idag har hon tre barn. Alla i familjen utom Christina har gjort militärtjänst. 
– Jag blev inte israel förrän jag var 28 år och då var det inte aktuellt, men sammanlagt har min lilla familj gjort tolv år i lumpen. 

MONIKA EKSTRÖM
monika@inblick.se