Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julsäsongen för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Julnumret innehåller ​​sju ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar jul och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV jul 2019_Framsida hemsida

Jul 2019

Nu finns julnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Maria som förlät sin förgripare, Josef som var pokerproffs och Kiaan Malek som blev frälst i en fyllecell är bara tre exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram            

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram      
20 feb, 2020
13 feb, 2020
06 feb, 2020

Polisen utrymde efter bomblarm i Linköping

Göran Jacobson | 29 aug , 2019
Linköping har varit hårt drabbat av bombexplosioner under sommaren. En fastighet i centrala Linköping och polishuset i utkanten av staden har sprängts. I förra veckan inkom ett larm om ett misstänkt föremål i stadsdelen Tannefors varvid polisen spärrade av och utrymde flera kvarter i området och bombgruppen kallades in. – Jag blev väldigt uppjagad och rädd, säger Mats Andreen, som bor i en av fastigheterna som utrymdes, till Inblick.
Polisen_utrymde_efter_bomblarm_i_Linkoping
I fredags fick polisen larm om ett misstänkt föremål i stadsdelen Tannefors i Linköping. Samtliga fastigheter i det aktuella området, inklusive skolor och affärslokaler, utrymdes, avspärrningar sattes upp och bombgruppen tillkallades.
– Jag har aldrig sett så många poliser på en plats tidigare. Det var polisbilar och motorcyklar överallt samt ambulanser, brandbilar och räddningsfordon, säger Mats Andreen, boende i det avspärrade området, till Inblick.
Larmet om det misstänkta föremålet, som anträffats utomhus, kom till polisen genom ett samtal från en privatperson strax efter klockan halv åtta i fredags morse. På plats kunde polisen konstatera att föremålet såg hemmagjort ut och därför kunde uppfattas som farligt, varpå det nationella bombskyddet kallades in. Östgötapolisens presstalesperson Thomas Agnevik sade i ett uttalande till media att det anträffade föremålet var tillverkat av plast och var inlindat i tejp.
Nya Tanneforsvägen, som löper genom området, är en mycket livligt trafikerad huvudled, men även den gatan blev avspärrad under tiden som bombgruppen undersökte det misstänkta föremålet. Mats Andreen var vid tiotiden på fredagsförmiddagen på väg hem till sin lägenhet i Tannefors när han blev stoppad av polisen som berättade att han inte fick gå upp till sin bostad på grund av bombgruppens arbete med föremålet.

”Uppjagad och rädd”

– Jag blev naturligtvis väldigt uppjagad och rädd och ringde min fru för att berätta om vad som hade hänt, säger Mats Andreen.
Linköping har varit oerhört hårt drabbat av bomber och explosioner sedan ett större hus på Ådalagatan sprängdes av en mycket kraftfull bomb den 7 juni. Några dagar innan incidenten i Tannefors exploderade en bomb, som var monterad på en stulen moped, utanför polishuset varvid ett stort antal andra fastigheter i området Garnisonen skadades. Samma dag som Mats och hans grannar drabbades av bomblarmet inkom ett annat, liknande larm om en misstänkt bomb på Linköpings universitet.
Misstankar rörande de upprepade sprängningarna i Linköping har riktats mot den organiserade brottsligheten i stan och att i vart fall sprängningen av huset på Ådalagatan skulle vara kopplad till ett påstått krig mellan kriminella gäng. Detta har dock förnekats av olika gängledare i stan. 

Ingen är misstänkt

Ingen är vare sig misstänkt eller gripen för de tidigare sprängningarna i Linköping. Klart är i vart fall att den senaste tidens händelser har skrämt upp många Linköpingsbor.
– Många äldre är ju väldigt rädda och försiktiga när de rör sig utomhus. Mina jobbarkompisar kan dock skämta om det inträffade och säga saker i stil med ”Snart blir det väl bomblarm så fort någon har glömt en väska någonstans”.
Mats vill dock ge en eloge till sitt bostadsbolag som var mycket serviceinriktade under tiden som avspärrningarna av området pågick.
– De skötte sig klockrent och skickade sms och mejl med uppdaterad information om vad som hände en gång i halvtimmen. Det var lite olika bud om vilka i mitt kvarter som fick gå in i lägenheterna och vilka som inte fick göra det. Men jag fick vänta till klockan 15.00 innan de hade släppt på avspärrningarna till mitt hus och jag kunde äntligen komma in i lägenheten.
– Det var väldigt obehagligt. Vi bor ganska nära fastigheten på Ådalagatan. När den smällde så trodde jag att rutorna i vår lägenhet skulle krossas. Så kraftig var den explosionen.

Ofarligt föremål

Efter noggrann undersökning av det misstänkta föremålet kunde polisen och bombgruppen konstatera att det rörde sig om ett ofarligt föremål.
– Händelsen i vårt kvarter resulterade i att vi och våra grannar, som vi annars bara har hälsat på tidigare, blev nära vänner, avslutar Mats Andreen.
GÖRAN JACOBSON
goran@inblick.se