Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julsäsongen för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Julnumret innehåller ​​sju ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar jul och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV jul 2019_Framsida hemsida

Jul 2019

Nu finns julnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Maria som förlät sin förgripare, Josef som var pokerproffs och Kiaan Malek som blev frälst i en fyllecell är bara tre exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram            

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram      
20 feb, 2020
13 feb, 2020
06 feb, 2020

Fredrik Ekholm: "Vi behöver höja våra röster"

Monika Ekström | 03 okt , 2019
19-20 september arrangerade "Jerusalem Prayer Breakfast" en konferens i Helsingfors, Finland, med bland andra ambassadören Dov Segev-Steinberg. På varje möte var det cirka 200 besökare. – Vi upplevde en atmosfär med Guds närvaro som alla tyckte var unik, berättar Fredrik Ekholm för Inblick.
vi_behover_hoja_vara_roster
Jerusalem Prayer Breakfast (JPB), Jerusalem bönefrukost, arrangerade en två dagar lång Israelkonferens i Helsingfors tredje helgen i september. Varje möte samlade cirka 200 personer. JPB arrangerade också ett möte i parlamentet i Helsingfors. Fredrik Ekholm som är direktor för JPB i Finland hade bjudit in många internationella talare. 
– Vi upplevde en atmosfär med Guds närvaro som alla tyckte var unik. Men det var mycket turbulens innan som det är när man arbetat med Israel. 
– Vi proklamerade Guds ord och fick uppleva många starka böner. Responsen vi fått av flera deltagare efteråt har varit överväldigande och bara positiv.
Flera månader innan konferensen upplevde Fredrik att fokus på seminariet skulle vara på hur vi, från den position vi står i, kan påverka att de bibliska profetiorna uppfylls utifrån Hesekiel 36:1-15.

Vill påverka

– Konferensen var ett sätt att påverka och vara en del i att de bibliska profetiorna uppfylls gällande Israel och Jerusalem. 
– De olika områdena vi berörde var Alyiah, hur kyrkan kan påverka skeendet och medverka till våra länders inställning till Israel, likaså förbönsrörelsen, Israel-vänskapsgruppen i våra parlament och sen för det femte att etablera affärsrelationer med Israels näringsliv (Jes 60:10-12)
Fredrik pekade också på Moabitiskan Ruth i Gamla testamentet som i och med att hon gjorde ett modigt val blev nämnd i historieböckerna i generation efter generation: ”Ditt folk är mitt folk och din Gud är min Gud”. 
– Vem planterade den kärleken i Ruths hjärta? Det var hennes svärmor Noomi som skapade den kärleken till Guds utvalda folk, Israel. Ruths val gav henne belöning, som vi känner igen från Bibeln.
– Jag tror att vi behöver höja våra röster som och påverka, samt göra en liknade överlåtelse att tjäna Gud. Judarna är Guds egendomsfolk. Eftersom vi har fått det andliga goda som ett arv av Judarna, så är vi också skyldiga att betjäna dem enligt Romarbrevet 15:27.

Möte i parlamentet

På mötet i parlamentet deltog cirka 55 personer där flera riksdagsmän och ambassadören höll ett tal, liksom Fredrik. 
– Vi vill få våra beslutsfattare i våra nationer att stå upp för Israel. När vi välsignar Israel ger det välsignelse tillbaka till vårt land. 
I parlamentet talade också Robert Ilatov, tidigare Knesset medlem samt ordförande för och grundare av JPB, samt dess verksamhetsledare Albert Veksler, Israel.
Fredrik har haft ett engagemang för Israel sedan 1990-talets början. 

Hur fick du Israel på hjärtat?
– Det var inget som jag hade planerat. Jag var en upptagen byggentreprenör och var också engagerad i församlingen och politiken. Det var helt enkelt en kallelse från Gud, och jag är tacksam att jag gensvarade och tog till mig uppdraget med full passion.
Fredrik blev utsedd till honorärkonsul för Israel år 2014 och vet att det stormar kring den som representerar Israel. Men han har gjort sitt beslut, kosta vad det kosta vill. 
– Vi behöver vara ambassadörer för Israel så att andra förstår helheten av Bibeln och påverka nästa generation. Sedan ska vi försöka rätta till snedvridningen i media. Det är inte så lätt om de inte tar emot vår tillrättavisning. 
 
MONIKA EKSTRÖM