Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Påsknumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


                  

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      
ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram


Unga tjejer utsätts för grovt våld av sina pojkvänner

Monika Ekström | 23 apr , 2020
Enligt en ny rapport går våldet i nära relationer långt ner i åldrarna. Barn och ungdomar vittnar om hur de blivit utsatta för psykiskt, fysiskt och sexualiserat våld av sina pojkvänner. – Mäns våld mot kvinnor börjar med killars våld mot tjejer. Ett framgångsrikt våldsförebyggande arbete kräver därför mycket större fokus på detta, säger Zandra Kanakaris som driver Kunskapscentret för ungas relationer.

Unga_tjejer_utsatts_for_grovt_vald_av_sina_pojkvanner
Det är snart tre år sedan 19-åriga Tova Moberg hittades död, mördad av den expojkvän som under lång tid förföljt, hotat, kränkt och misshandlat henne. Sedan dess har medvetenheten om unga mäns och killars våld mot tjejer ökat, men problemet är fortfarande mycket stort. Det framgår i en rapport som presenterades i mars. Våldet i ungas relationer är både omfattande och brottsligt. 
Rapporten är baserad på ungas berättelser på Sveriges nationella stöd- och kunskapsplattform som startade för drygt ett år sedan. Rapporten heter ’’Ett år med ungarelationer.se – erfarenheter och kunskap om killars våld mot tjejer och våld i ungas partnerrelationer.’’
– Sammanfattningsvis framträder bilden av att unga tjejer är utsatta för mycket grovt våld i sina, ofta första, relationer av pojkvänner som är något äldre, skriver författarna till den nya rapporten.
– De har inte berättat om våldet för någon annan, och de tycker att de får ”stå ut” med det och ser inte några andra alternativ till att stanna i relationen, fortsätter författarna. 

"Allvarlig situation"

Tjejerna uppger också att de gör försök att förändra killen eller ändra sig själv för att hindra att våldet ska eskalera. 
– Det är en allvarlig situation som kräver ett antal åtgärder omedelbart. Vi ser ett stort behov av att samla kunskap, metoder och forskning på det här området, säger Zandra Kanakaris, generalsekreterare för 1000 Möjligheter som driver hemsidan Ungarelationer.se och Kunskapscentret för ungas relationer (KUR).
Unga tjejer som utsätts för våld av sina pojkvänner sticker ut i rapporten. Både vad gäller våldets allvar, konsekvenser och mängden våld. 
Så här skriver några av tjejerna som sökt stöd: 
”Men han slog mig för några dagar sedan, det var inte så farligt utan han örfilade mig och tog sedan strypgrepp och sa att jag var hans och ingen annans. Är bara rädd att han ska bli arg och göra något liknande på grund av ilska liksom.”
”Känner att jag inte orkar mer snart, att jag är på väg att ge upp. Han sa att han älskade mig igår också men sedan slog han mig. Mitt ansikte är sönderslaget.”
”Han sätter upp regler för mig som jag måste följa.... Jag får inte ha killkompisar.”
”Jag vill lämna honom och då hotar han att döda mig och skada mina vänner och allt som jag tycker om.”
”Nu när jag äntligen vågat säga upp kontakten så lämnar han mig inte ifred. Han ringer och hotar med allt möjligt.” 
– Mäns våld mot kvinnor börjar med killars våld mot tjejer. Ett framgångsrikt våldsförebyggande arbete kräver därför mycket större fokus på detta. Vi hoppas Kur blir en pusselbit i att driva det arbetet framåt, säger Zandra Kanakaris.


Inspireras av porr

Rapporten tar också upp hur porr påverkar de ungas relationer. ”Porrens påverkan i de ungas relationer är mycket tydlig och återkommer i tjejernas berättelser. De 200 som medverkade i referensgruppen inför lanseringen av ungasrelationer.se ansåg att affischen ”Måste man gå med på strypsex?” var den absolut viktigaste", står det i rapporten.
– Det är också den mest klickade annonsen på Snapchat. Tyvärr är det ofta denna affisch som vuxna inte vill sätta upp. Det visar på en stor okunskap om ungas vardag och porrens påverkan som blir mycket tydlig när de unga själva beskriver det grova sexualiserade våldet som porren bidrar till, skriver författarna. 
Så här berättade en tjej: 
”Jag tror att min kille är porrberoende. Han kollar jämt. Och han gör mot mig vad tjejerna i porren blir utsatta för. Han är våldsam, men jag är bara för rädd.” 
En kille skriver:
”Om jag ligger med en brud och stryper henne under sexet utan att hon gått med på det, räknas det som våld? Men om hon inte säger ifrån när jag gör det betyder det väl att hon går med på det?”
– Det är uppenbart att en avgörande insats för ett framgångsrikt arbete mot killars våld mot tjejer och våld i ungas relationer måste inkludera att angripa den påverkan som pornografin har idag på unga, skriver författarna till rapporten. 

De som slår

Ungefär tre gånger i veckan tar någon som utövar våld kontakt via chatten. Det kan vara både killar och tjejer. Killarna som berättar om våldet beskriver oftare grövre, allvarligare och sexualiserade former av våld i jämförelse med de våldsutövande tjejerna som beskriver psykiskt våld som de oftare själva blir utsatta för. Den mest lästa texten i kunskapsbanken är ”Jag utsätter någon”. 
Så här vittnar en kille: ”Mår dåligt över mitt beteende för jag är själv uppväxt i en familj där pappa slog min mamma. Mår dåligt när jag tänker på att jag är som honom. Jag vet att det inte är ok.”
Gemensamt för alla grupper var att de allra flesta aldrig tidigare hade berättat för någon om våldet. Och därmed heller inte polisanmält. 
​MONIKA EKSTRÖM