Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Påsknumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


                  

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      
ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram


14 sep, 2020

Det är vi som formar innehållet i Inblick

| 01 okt , 2020
Tillsammans med övriga anställda och frilansare på redaktionen ser Inblicks redaktionsledning till att ta fram Inblicks innehåll varje vecka. Här är en presentation av redaktionsledningens medarbetare.
hans_marklund_webb

Hans Marklund, chefredaktör

Hans Marklund har varit engagerad som skribent i Inblick under många år och blev chefredaktör hösten 2019.

Hans är gymnasieekonom och har dessutom tre års teologisk utbildning, där han läste ämnen som själavård, filosofi och etik. Han blev pastorsordinerad inom Svenska missionsförbundet, nuvarande Equmenia, år 1978.
Han har också arbetat som pastor i Missionsförbundet under sex år, i Sunne och Östadkulle-Bergstena, varit resande frilans-evangelist i mer än ett decennium och därefter pastor på halvtid i Falun och Alingsås, samtidigt som han reste som evangelist på halvtid. Hans är gift med Eva Marklund och de har tillsammans fyra barn och sex barnbarn.
– Frågan att kliva in som chefredaktör kom under hösten 2019. Det var en total överraskning, jag hade aldrig tänkt mig ett sådant uppdrag. Efter en tids fundering landade det och jag tackade ja, säger Hans.
Uppdraget utvecklades sedan till att bli en kombination av chefredaktör och vice vd.
– Det är både ett stort förtroende, men också en spännande utmaning och en stor möjlighet att både få påverka och uppmuntra genom skrivande, samt skapa opinion i viktiga ämnen, säger Hans.
Han uppskattar att få se något positivt växa fram genom tidningsproduktion och genom att skriva artiklar i viktiga ämnen.
– Det är roligt att uppleva utmaningen i att producera tidningen, med spänningen innan produkten är klar och att sedan att skicka iväg en bra produkt till uppmuntran och inspirerande läsning till läsaren, fortsätter han.

Vilka ämnen brinner du för?

– I och med att jag är politiskt intresserad och följer debatten ganska noga brinner jag för viktiga politiska frågor som människovärde och människosyn, etik, ekonomi och utrikespolitik. Viktiga och heta ”kristna” ämnen, samt frågor om Israel ligger också nära.
Hans Marklund syns i Inblick via ledare, olika artiklar i viktiga ämnen – både profana och kristna – samt genom att tillsammans med redaktionschefen Monika Ekström ha en översyn över tidningens innehåll.

monika2 Ta helst denna

Monika Ekström, redaktionschef

Monika Ekström är redaktionschef på Inblick och har studerat på Poppius journalistskola i Stockholm. Hon har även läst journalistik på Tollare folkhögskola och har en magisterexamen i ekonomi.

– Redan på gymnasiet arbetade jag som journalist på en lokaltidning i Blekinge. Efter gymnasiet läste jag ekonomlinjen på Högskolan i Växjö och sedan ekonomi på Lunds universitet, berättar hon.
Monika pluggade därefter utomlands i Nederländerna under en termin och hennes första ekonomjobb var på Egmont Richter i Malmö där hon var produktchef för ett antal bokklubbar under några år. Därefter började hon arbeta på ett annat förlag och i församlingen Arken i Stockholm.
För fem år sedan anställdes hon som redaktionschef på Inblick.

Varför började du på tidningen?

– Jag såg det som en möjlighet att komma söder ut i landet och som en spännande utmaning.

Vad är roligast med tidningsutgivning?

– Det roligaste är att få träffa människor och höra om deras levnadsöden: hur de vänt motgångar till medgångar. Och sedan få förmedla det till läsaren för att ge hopp. Men det är också ett sätt att påverka samhället med sunda värderingar, säger Monika.
När hon ska berätta vilka ämnen hon brinner för, blir listan lång: judarnas situation i Sverige, spelmissbruk och andra missbruk, psykisk ohälsa, mat och matsvinn, vård och omsorg, människovärde, barn och ungdomar, relationer och äktenskap, våld i nära relationer, hur vi ska komma till rätta med kriminaliteten, hur Sverige ska förbli ett kristet land med mera.

Hur kommer dina bidrag att synas i Inblick den närmaste tiden?

– Tillsammans med chefredaktör och grafisk formgivare ansvarar jag för balansen och helheten i tidningen. Jag har dessutom ett antal vittnesbörd på lager med berättelser hur Jesus har förvandlat människors liv. Och så kommer jag att fortsätta att skriva om de ämnen som jag brinner för.

PEA_7754

Eva Marklund, feature-redaktör

Eva Marklund ansvarar för livsberättelser och skriver dessutom uppmuntrande krönikor i Inblick.

Eva har en utbildning inom sjukvården men har också jobbat som dekoratör och säljare. Dessutom har Eva arbetat som pastor och lovsångsledare i de församlingar som hon och Hans har betjänat under cirka 40 år.
– Jag fick en fråga för många år sedan från Inblick om att skriva krönikor, något jag verkligen har älskat att göra. Detta blev vägen in i arbetet med tidningen. Nu arbetar jag deltid på tidningen. Det är ett stort ansvar, en stor glädje och ett privilegium att få vara med i tidningsproduktionen. Jag lär mig nya saker hela tiden. Det är roligt, förklarar Eva.

Vilka ämnen brinner du för?

– Människors berättelser om vad Gud har gjort i deras liv. Vår #wetoo-serie om det hållbara äktenskapet ser jag som betydelsefull och så Israelnyheter, gärna lite annorlunda sådana.
Eva Marklunds bidrag i Inblick kommer att synas i just de ämnen hon brinner för och dessutom skriver hon uppmuntrande krönikor, som "Till sist".

 IMG_7683

Robin Olsson, ledarskribent och journalist

Robin Olsson är ledarskribent och journalist på Inblick. Han har en fil kand i statsvetenskap och teologi från North Park University i Chicago, USA. Han började på Kanal 10-koncernen år 2012, med ett redaktionellt ansvar för kampanjveckorna på Kanal 10 Norge.

Robin är gift med Anette och far till Edvin, 3 år. Han är engagerad i ämnen som politik, historia, kultur och sport och är aktiv i Svenska kyrkan.
Han har också jobbat som försäkringssäljare. Robin har dessutom fördjupat sig i svensk emigration till USA och hur detta påverkade Sverige och hans egen hembygd.
– Detta ledde till att jag kom i kontakt med Ruben Agnarsson och blev anställd inom Kanal 10 koncernen 2012, stationerad på Kanal 10 i Oslo där jag planerade kampanjveckor och ansvarade för gäster.
Han gjorde också ett tv-program med den norske miljardären Olav Thon och ett annat med Marilyn Carlson Nelson, ägare bland annat till hotellkedjan Radisson.
– Jag började som journalist på Inblick i februari 2018. Att skriva har alltid varit ett stort intresse. En tidning är ett tidlöst media att nå ut till folket. Genom att intervjua människor lär man sig nya saker och man får kontakt på ett djupare plan. Jag tycker om att gå på djupet och intervjua människan bakom nyheten, säger Robin Olsson.
– Svensk och internationell politik ligger mig varmt om hjärtat, även hur det kristna arvet förvaltas i Sverige idag. Jag vill gärna vara med och ifrågasätta eller påverka utvecklingen genom mina ledare och nyhetskommentarer.
– Jag vill gärna vara med och utveckla tidningen vidare och söka att nå ännu längre och gå djupare. Inblick behövs mer än någonsin om vi ser den debatt som råder i vårt svenska samhälle.