Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.


Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 
ITV_vinter2020framsida

Julnummer 2020

Här kommer ett redskap för att dela det glada budskapet med dina nära och kära, dina grannar eller dina vänner

Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.

20 sidor, vikt 75 gram      

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      

Valfrihet går före tvång

Hans Marklund | 22 okt , 2020
Förskoleplikt från två års ålder. Så står det i ett förslag som elva socialdemokratiska riksdagsledamöter lagt fram. De menar att grunden för livet läggs i grundskolan, och att barn som går i förskolan presterar bättre senare i livet.
ledare43

De skriver i en motion till riksdagen: ”Det bör övervägas om inte alla barn ska ha lika rätt till förskola oavsett vårdnadshavarnas ställning på arbetsmarknaden. För många barn är förskolan också den plats där man faktiskt möter andra människor, eller där man kommer ifrån destruktiva familjeförhållanden. Förskolepersonalen kan vara dem som ser och slår larm när barn riskerar att fara illa.”

De föreslår även att förskolan ska bli avgiftsfri. Förutom att alla barn skulle få samma möjligheter ska förslaget också bidra till ett mer jämställt samhälle, menar de.
På sociala medier har det höjts kritiska röster. Vissa menar att obligatorisk förskola från två års ålder bara skulle leda till större belastning på en redan pressad förskola. Andra menar att man i och med förslaget tar ifrån föräldrarna rätten att bestämma vad som är bäst för ens egna barn.
En som är kritisk till förslaget är mamman Madeleine Lidman, grundare av Hemmaföräldrars nätverk, som redan i november förra året startade en namninsamling när det höjdes röster om att införa obligatorisk förskola från tre års ålder. I våras hade 5 000 personer skrivit under. Nu, i och med den nya motionen, har hon fått in cirka 15 000 underskrifter.
– Det här fick föräldrar att koka över. Många är förtvivlade och upprörda, en del är gråtfärdiga. Det är inte populärt det här förslaget, man missar allt vad små barn behöver, säger hon.

Förslaget om obligatorisk förskola från två års ålder är inget annat än en katastrof, sett ur flera perspektiv. Det skulle innebära att föräldrar exempelvis inte kan ha barnen hemma för en mysig dag, eller åka på semester, i och med att det blir skolplikt. Dessutom fungerar barn olika, för de barn som har funktionsnedsättningar av olika slag kan det vara förödande att sätta dem på förskolan för tidigt. Det kommer att göra det svårare för föräldrar att anpassa sig efter sina unika barn. Så blir det inte om man tar ifrån föräldrar möjligheten att välja.
Det är också ett underkännande av föräldrars rättighet och integritet. Varje förälder måste äga rättigheten att avgöra när, var och hur deras barn skall börja förskolan.
De som kommit med förslaget menar att detta skall ge alla barn samma möjligheter till start i livet. De menar att de som är kritiska till förslaget har tolkat förslaget felaktigt och säger:
– För oss handlade det inte om att göra förskolan obligatorisk för alla tvååringar. Grunden till motionen är att vi vill nå de här barnen som inte går i förskolan.  Förskolan är bra för språkutvecklingen och gör att barnen kommer i kontakt med en annan miljö och andra vuxna. Vi måste fokusera på hur vi ökar jämlikheten redan i förskoleålder.
Nu är det inte så att alla barn med dåligt ordförråd har varit hemma med mamma eller pappa. De flesta har gått på förskolan som ska göra underverk för språkutvecklingen. Att den inte alltid gör det är ganska lätt att förstå. Trots att politiker länge talat om att åtminstone hälften av personalen ska vara förskollärare saknar strax under 40 procent någon utbildning alls. Kompetensnivån är särskilt låg på förskolorna i invandrartäta områden, i hela Sverige. Där är ofta en stor andel av de anställda själva invandrare med otillräcklig svenska.

Obligatorisk förskola från två år kan inte ses som något annat än ett utslag för sossarnas smygande socialisering av hela vårt samhälle.  När det gäller förskolan måste det viktigaste ändå vara att skapa en trygghet där föräldrarna är säkra på att förskolan är det bästa för barnens utveckling, genom kompetenshöjning av personal, kvalitetshöjning av miljön för barnen och valfriheten för varje förälder att själva avgöra när barnen ska börja förskolan.

H​ANS MARKLUND