Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

I korsets tecken

Ruben Agnarsson | 29 mar , 2018
Vi som kristna ledare har ibland en tendens att ägna väldigt mycket tid och energi till att slipa på våra egna organisationers, församlingars och samfunds varumärken. Det är en ganska meningslös verksamhet som bidrar till att skapa en kraftlös och förvirrad kristenhet. Det är nämligen inte vår egen eller vårt sammanhangs förträfflighet som kommer att leda människor till frälsning. Det är heller inte i första hand vad vi själva har gjort eller gör som kommer att förändra världen. Det är vad Gud har gjort – och vårt helhjärtade gensvar på det – som kommer att påverka nationerna.
I_korsets_tecken
Paulus sylvassa budskap i en kyrkopolitiskt infekterad miljö där kristna antingen höll sig till Petrus, Paulus eller Apollos var följaktligen: ”Jag hade nämligen bestämt mig för, när jag var hos er, att inte veta av något annat än Jesus Kristus och honom som korsfäst.”
Paulus förmaning lär oss att det är en sak att respektera sina ledare, men att höja dem till skyarna på grund av att man själv har behov av bekräftelse, leder ofrånkomligt till en osund sekterism. Det blir bara ett sätt att försöka övertyga sin omgivning om att man själv är lite andligare än alla andra genom att försöka överbevisa att man valt att vara med i ”rätt” sammanhang.


Det är talet om korset som är Guds kraft. Påskhögtiden ger oss en utmärkt anledning att påminna oss om den gåva som Gud i sin oändliga kärlek har gett till oss människor. Hela mänskligheten var inkluderad när Gud sände sin Son att dö på ett kors för våra synder och sedan uppstå för vår rättfärdighets skull. 
Det Gud gjorde på korset genom Jesus Kristus var att göra sin frälsning, nåd och upprättelse tillgänglig för oss var och en. Ingen av oss förtjänade detta. Vår egen berömmelse är därför utesluten en gång för alla.
Korset kallar oss därför till sann omvändelse. En omvändelse där vi vänder oss bort från våra egna vägar för att helhjärtat vända oss till Gud och ta emot hans godhet och hans nåd. Gud är genuint god, Han är inte lynnig som vi i bland kan få för oss i ett försök att dölja vår egen nyckfullhet och trolöshet. Omvändelse – eller rättare sagt gemenskapen med Honom – skapar sann frihet, glädje och djup inre tillfredsställelse.


Därför är det vid korset som bönesvaren finns. Det är där som kraften till ett förvandlat liv kan upplevas. Och det är där som de enda förutsättningarna till hopp för Sverige kan hittas. Inte som en billig slogan, utan som en andlig verklighet för ett folk som har vänt Gud ryggen och nu börjar skörda de förödande konsekvenserna av denna egensinniga vilsenhet.
Sverige behöver i första hand inte ytterligare ett politiskt program eller en ny samhällsreform. Inte ens ytterligare ett kyrkligt program eller ännu ett väloljat, religiöst verksamhetsmaskineri kan frälsa Sverige. Vårt land är istället i desperat behov av att Guds folk tar sin tro på allvar och därför helhjärtat vänder om till Honom som kan göra långt mer än det vi själva kan föreställa oss. Det är vårt hängivna gensvar på det som Gud redan har gjort som kommer att förändra vårt land.
RUBEN AGNARSSON
Chefredaktör
ruben@inblick.se
 
 
eBlick
Donald_Trump_(29496131773) (1)
aug 07, 2020
Trumps tweet ”när plundringen börjar, börjar skjutningen” blockerades nyligen av Twitter och fick en varningstext: ”Denna Tweet överträder Twitters regler om att glorifiera våld”. Twitter har tidigare släppt igenom Irans Ayatollah Khameinis uppmaningar om att eliminera Israel.
eBlick
aug 07, 2020
Samtliga EU-ledare, inklusive Sveriges statsminister Stefan Löfven, utropade sig till segrare efter det maratonlånga toppmötet om EU:s långtidsbudget och ett återhämtningspaket för EU efter coronautbrottet. Men på hemmaplan möts Löfven av alltfler röster som vill lämna EU. – Nu ska vi som inte är med i eurozonen vara med och betala för haveriet. Totalt underkänt, säger Jeff Ahl, styrelseledamot i Alternativ för Sverige, till Inblick.
eBlick
aug 07, 2020
Förra veckan sändes Jesusfestivalen 2020 digitalt från Älmhult. Koncernchefen för Kanal 10, Börje Claesson, är nöjd med satsningen. – Jag tackar Gud för att vi gjorde det här och det blev faktiskt riktigt, riktigt bra, säger en glad Börje Claesson till Inblick.
eBlick
jul 16, 2020
Försvarsminister Peter Hultqvist hoppade av förhandlingarna och vill inte finansiera Försvarsberedningens förslag, trots att han endast har Miljöpartiet bakom sitt förslag. – Det finns ändå goda möjligheter att riksdagen genomför och finansierar Försvarsberedningens förslag, säger Mikael Oscarsson (KD).
eBlick
jul 16, 2020
Mångsysslaren Peo Thyrén har dragit igång en skivbolagsverksamhet som kommer att fokusera på att ge ut instrumental musik. Först ut i raden är gitarristen Erik Mjörnell som framför akustiska och avskalade versioner av några omtyckta psalmer.
eBlick
jul 06, 2020
En sexmejlande polisutredare. En sexköpande åklagare. En sextrakasserande förtalsbloggerska. Och kriminella personer som kan knytas till Sveriges sexindustri. Det nätverk som försvarat en våldtäktsanmäld polis och hotat ”Karin” – kvinnan som blev våldtagen – har samspelat med hennes anhöriga, vilket gjort ”Karin” rättslös och arvslös. Hoten började när ”Karin” berättade i TV4 om poliser som besökt bordeller i Talinn, samt om våldtäkten och de efterföljande hoten.
eBlick
jul 06, 2020
För någon vecka sedan släppte Roland Utbult sin nya skiva "Längs vägen”. – Det som står utanför min kontroll är att dessa sånger blev klara innan jag blev sjuk i corona. Men när de sedan ges ut så fungerar de rätt in i vårt sammanhang, berättar Roland Utbult som är i Älmhult för att medverka i Kanal 10:s sommarprogram.
eBlick
jun 18, 2020
PISA 2018 visar att Sveriges skolresultat förbättrats och välkomnades i höstas av regeringen. Nu ställs dock frågor om de förbättrade resultaten berodde på fusk. – Det är bra att vi får till stånd en kommission som kvalitetsgranskar PISA 2018 undersökningens resultat, säger den liberale politikern och läraren Niklas Lehresjön till Inblick.
eBlick
jun 18, 2020
I måndags släpptes volym fem av Bo Theutenbergs ”Dagbok från UD”. Boken beskriver hur UD:s ledning omgående kopplade ett grepp om Palmeutredningen. – De här trupperna hade aldrig stormat in om det hade varit en ensam gärningsman. Varför detta engagemang från Utrikesdepartementet där UD tog ledningen över polisutredningen? frågar författaren sig.
eBlick
jun 05, 2020
Sovjetunionen och KGB låg bakom mordet på Olof Palme i medverkan med Iran och Sovjet-trogna kurder. Det menar Bo Theutenberg, som nästa vecka släpper den femte och sista volymen av "Dagbok från UD". 34 år efter Palmemordet tar han bladet från munnen. - Det är ett för landet uppslitande slut, säger han.
eBlick
jun 04, 2020
Jonas Olsson har drivit Sjöstugans camping och hotell i Älmhult i 19 år. Redan sedan starten har de hyrt ut kanoter. Det är en viktig del av verksamheten. – Att paddla kanot är en jättehärlig aktivitet. Och under den tid som vi lever i nu blir det något helt annorlunda. Gillar man uteaktiviteter så är det en kanonbra aktivitet.