Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.


Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 
ITV_vinter2020framsida

Julnummer 2020

Här kommer ett redskap för att dela det glada budskapet med dina nära och kära, dina grannar eller dina vänner

Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.

20 sidor, vikt 75 gram      

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      

17 dec, 2020

Monika var en sökare

Monika Ekström | 21 nov , 2019
När Monika Jensen råkade ut för en svår bilolycka kom tankar på meningen med livet. – Jag tänkte: ”Gud du måste ha någon mening med mitt liv, eftersom jag klarade mig så bra,” berättar hon för Inblick.
Monika_var_en_sokare
Monika Jensen växte upp i en medelsvensson-familj i Värmland på 50- talet. 
– På den tiden bad föräldrar barnabönen med sina barn, berättar hon. 
När Monika blev äldre och mamman slutade be med henne fortsatte hon på egen hand.
– Jag bad ”Gud som haver barnen kär” och gick i söndagsskolan. Lite senare flyttade familjen till Säffle där Monika fick arbete. 

Var sökare

I efterhand har hon förstått att hon var en sökare. Hon försökte hjälpa en tjej som hade problem, men kom till korta. I Säffle fanns en bibelskola som hade ett café och Monika förstod att hjälpen kunde finnas där. 
– Jag gick och lämnade flickan på det kristna caféet. Hon kom till tro på Jesus och hennes bror också. 
Ungefär samtidigt var Monika med om en svår bilolycka och hamnade på lasarettet. Hon klarade sig bra mot alla odds. På lasarettet skötte personalen om henne och allt läkte fint. 
– Jag tänkte. ”Gud du måste ha någon mening med mitt liv, när jag klarade mig så bra”. 

Blev sur

Monika blev utskriven på en söndag, vilket var ovanligt. Hon började följa med tjejen som mått dåligt till kyrkan. På caféet var det en kvinna som sa: ”Det är bra att du ber till Gud, men du måste be till Jesus också och be om förlåtelse.”
– Då blev jag lite sur, men den kvällen bad jag ändå på ett annat sätt.
Det var på den tiden ”Jesusfolket” var aktiva och hade möten runtomkring Säffle som i Åmål och Karlstad. Monika och hennes vänner åkte och lyssnade på dem. 
Sedan blev de själva en del av Jesusrörelsen och besökte kyrkor och talade på torg. 
– Vi talade med alkoholisterna på torgen. Det var full fart. 
– Jag har alltid velat hjälpa människor så jag kom in i det arbetet.
Hon fortsatte att gå på caféet och många kom till tro på Jesus. Monika och några andra nyfrälsta döptes i Pingstkyrkan. 
– Vi visste inte skillnaden på vanliga möten och församlingsmöten. Så plötsligt säger de i kyrkan att de har fyra nya medlemmar.
– Då var vi ett gäng som hade döpts och vi bara kom med i Pingstkyrkan. Det var min första kära pastor Göran Holm som är i gång än fast han är över 80 år. 
Monika hade sagt till pastorn att hon ville bli frälst, men ville fortsätta vara ute och dansa. Det skulle ordna sig sa pastorn. 
– Sedan var jag ute på en dans och det kom kristna som sjöng i pausen. Då kände jag att det är där, bland dem, som jag vill vara. Jag tror inte att jag var ute och dansade något mer efter det. 
Tillsammans med ett stort gäng som nyligen börjat tro på Jesus började hon på Mariannelunds folkhögskola i Småland. 
– Det var 1974 och det var helt fantastiskt. Det var väckelse i Sverige och 80 procent av eleverna på kristendomslinjen var nyfrälsta. 
– Många av dem är fortfarande ute i tjänst och vi träffas lite här och där. 
På folkhögskolan träffade Monika sin man Richard. De hade samma intresse och ville tjäna Gud utanför landets gränser.
– Richard kom till mig när jag låg på BB och berättade att vi fått en kallelse till Spanien. Jag sa att det inte var riktigt läge att svara. 
De bestämde de sig för att åka. Föräldrarna var inte glada när de skulle ge sig av till ett annat land med en nio månader gammal bebis.
– Nu kan jag förstå att de var oroliga.

Kom till Spanien

I Spanien kom det två mammor och knackad på deras dörr och undrade om församlingen kunde hjälpa dem med deras söner som var narkomaner.
– De hade tre söner var som alla tog droger. Richard tände till på idén. 
De började leta efter en lösning och så småningom kunde församlingen köpa en fastighet med ekonomiskt stöd från Sverige. 
De startade upp behandlingshemmet från början och många blev hjälpta. Familjen var i Spanien i tio år, de flyttade hem 1991, men boendet för narkomaner finns fortfarande kvar. 
När de kom till Sverige hade sonen Andreas blivit nästan elva år. 
– När vi ser idag, så har han inte tagit någon skada. Han har varit med och bildat församlingen SOS här i Malmö. Att vara missionärer och pastorer har sina baksidor, men han har valt den vägen ändå. 
Familjen flyttade inte direkt till Malmö efter utlandsvistelsen utan bodde först i Tenhult i två år och sedan lika länge i Bredaryd. 
Men när Richard fick en kallelse att vara pastor i spanska gruppen i Pingstkyrkan i Malmö tvekade de inte och flyttlasset gick till Dalaplan. Monika hade sett en annons i Evangeli Härold om Hyllieparks kristna äldreboende och tog kontakt med dem. 
– Sedan har det bara rullat på. Det var ett väldigt spännande jobb. Jag var i vården, men sedan hade vi ett projekt där vi skulle hjälpa långtidsarbetslösa och personer som gått in i väggen.
– Vi städade tillsammans och jag fick vara med och hjälpa och puffa dem i rätt riktning. Vi kunde hjälpa dem in i skola och arbete. Det var mycket invandrare. Eftersom jag bott i utlandet vet jag hur jobbigt det kan vara med ett nytt språk. 

Omsorg i småsaker

Sedan öppnade sig andra saker för Monika som Hela människans arbete. De arbetar mycket med kvinnor som far illa. Redan tidigt började hon med ”Klädhjälpen” som hade ett litet rum i kyrkan. Människor kom och lämnade kläder och hon lämnade vidare till de som hade behov. 
Klädhjälpen växer och de har fått mer och mer kontakt med kommunen.
– Kommunen hör av sig och vill ha hjälp: Har ni någon barnvagn? Har ni mammakläder? Har ni det och har ni det? 
– Vi har allt. En flyktingfamilj som kommer med två resväskor och sedan får en lägenhet behöver mycket. 
Redan i Spanien började Monika arbeta med kläder. Hur det började i Malmö kommer hon inte ihåg, men nu har de fått ett större rum i kyrkan och delar även ut mat. 
– Vi hämtar mat och delar ut; frukt, grönsaker och bröd. 
I 20 år arbetade Monika på Hylliepark och är nu pensionär sedan två år. 
– Jag försöker vara ledig på fredag, men det går oftast inte. Idag ska jag hjälpa till med att hämta en säng i Arlöv, berättar Monika på sin ”lediga” dag samtidigt som telefonen ringer. Hon lyssnar länge och svarar sedan på spanska. Sänghämtningen blev uppskjuten en halvtimme.
– Skönt då kan jag hämta andan en stund, säger hon.
Monika tycker att den största skillnaden med att vara troende är Guds omsorg i små saker. 
– Saker i vardagslivet bara lägger sig till rätta. Så har det varit många gånger. 
Hon förstår inte hur människor vågar leva utan Jesus när världen ser ut som den gör.
– Jag fattar inte hur folk som inte är kristna vågar leva, avslutar hon innan vi går ut på Möllevångstorget för att ta några bilder. Där är det full kommers. 
M​ONIKA EKSTRÖM