Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.


Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 
ITV_vinter2020framsida

Julnummer 2020

Här kommer ett redskap för att dela det glada budskapet med dina nära och kära, dina grannar eller dina vänner

Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.

20 sidor, vikt 75 gram      

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      

17 dec, 2020

Rosorna på Rosenbad

Robin Olsson | 05 dec , 2019
Är Sverige månne redo för en ny giv och en ny regering? Den S-märkta författaren och debattören Daniel Suhonen, chef för den socialistiska tankesmedjan Katalys och öppet kritisk till regeringen Löfvens överenskommelse med Centern och Liberalerna skrev i en krönika i Arbetaren 21 november: “Det vi såg (Löfven i SVT:s Agenda 2019-11-17) var slutet för Sverige som vänsterland och ett land där socialdemokratin har något slags grepp över tanken, med makt att formulera de bärande tolkningsramarna för nationens öden.
Rosorna_pa_Rosenbad
Tidpunkten kan fastställas, den tog slut där i söndagskväll vid 21.30-tiden”.
Detta är ljuv musik för en förenad borgerlighet som minns när socialdemokratin hade egen majoritet och styrde Sverige som om det varit en del av deras partiorganisation. Suhonen skrev vidare i sin krönika, där han förklarar varför detta skett: “Framför allt slutade arbetarrörelsen prata klassmedvetande och började lägga ner sina tidningar. Men högern behöll sina, ja köpte till och med de socialdemokratiska”.

Den 27 november i år stoppade den lokala Socialdemokratiska tidningen Östra Småland och Nyheterna (Östran) tryckpressarna för sista gången, en tidning som har verkat i Kalmar län sedan 1928. Tidigare S-ledaren Håkan Juholt var fotograf och journalist på Östran under 80- och 90-talet. “Juholtarn” fick därför äran att sätta punkt för tidningens sista tryckta krönika där han skrev: “Tidningen blev också mitt liv. Prenumerationsförsäljare, fotograf, lokalredaktör, styrelseordförande och krönikör. Östran/Nyheternas trycksvärta rinner i mina ådror”. 
Är denna konkurs månne ett omen i tiden?
Nedläggningen av Östran är den sista i raden av arbetarrörelsens tidningar som antingen sålts till borgerliga konkurrenter, som till exempel Värmlands Folkblad som gick upp i konservativa Nya Wermlands Tidningen 2017 eller som gått sotdöden till mötes på grund av vikande upplagor. 
Ökenvandring började 1992 när Östrans dåvarande ägare A-pressen gick i konkurs. Koncernen hade 1400 anställda och deras uppgift var att samordna och utveckla de tidningar som i början av 1900-talet startats av lokala organisationer inom den socialdemokratiska arbetarrörelsen. A-pressen drabbades hårt av det tidiga 1990-talets vikande konjunktur och gick så i konkurs. Östran övergick då till borgerliga Gota Media, som nu på grund av en halverad upplaga och svag ekonomi lägger ner tidningen. 

Håkan Juholt fick dock efter karriären som tidningsman på Östran en plats i Sveriges Riksdag och 2011 befordrades han att ta över rodret på ett redan då sjunkande (s)kepp efter Mona Sahlin. Under “Juholtarns” tid som partiledare fortsatte socialdemokratins “via dolorosa”; ljusår från de opinionssiffror partiet en gång hade under Tage Erlanders dagar. 
 Juholt är idag ambassadör på Island, dit han förpassades efter dåliga opinionssiffror och en “kulboaffär” 2012. Rodret överläts till den som många trodde var arbetarrörelsens (s)ista hopp, Stefan Löfven. En “gråsosse” och fackpamp från Norrland, som för omväxlings skull var för kärnkraftens bevarande. Löfven fick i uppdrag att ta tillbaka makten och de arbetarväljare som firma Sahlin & Juholt skrämt till bland annat Moderaterna och Sverigedemokraterna. Det har de facto funnits en borgerlig eller icke socialistisk majoritet i riksdagen sedan valet 2010, som av olika anledningar aldrig fått eller velat ta chansen att styra landet mot ett gemensamt mål.

“Fackkunskaperna”
i ordets rätta mening har kanske många gånger under de senaste fem åren lyst med sin frånvaro, men dock inte statsministerns förmågan att förhandla. Löfven har på ett unikt sätt, bakom lykta dörrar skapat både DÖ-överenskommelsen och Jöken vilka krönt honom till den “osannolika statsministern” som aldrig haft mandat att genomföra sin egen politik. Nu börjar till och med de närmast sörjande, som Daniel Suhonen att tappa tron på hans ledarskap. 
Sverige blir för varje dag som går lite borgligare i kulören, frågan är när rosorna på Rosenbad ändrar kulör. 
ROBIN OLSSON