Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.


Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 
ITV_vinter2020framsida

Julnummer 2020

Här kommer ett redskap för att dela det glada budskapet med dina nära och kära, dina grannar eller dina vänner

Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.

20 sidor, vikt 75 gram      

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      

Kvinnoförnedrande befäl ledde polisinsats mot Solveig

Ruben Agnarsson | 19 dec , 2019
När polisen grep fembarnsmamman Solveig för att hon flydde från Barnevernet skedde det efter stora svenska polisinsatser och ledde till en omfattande svensk mediebevakning. Nu kan Inblick avslöja att det svenska polisbefäl som ledde gripandet har dömts i domstol för kvinnoförnedrande behandling av sina kollegor.
Kvinnofornedrande_befal_ledde_polisinsats_mot_Solveig
Den polischef som i egenskap av inre befäl ledde polisinsatsen mot fembarnsmamman Solveig på grund av att hon flydde från det norska Barnevernet, dömdes i oktober för sexuellt ofredande av en kvinnlig kollega.
Polischefen, som i samband med gripandet av Solveig i januari lät sig intervjuas i en lång artikel i Smålandsposten, hade – vid tiden för den uppmärksammade polisinsatsen och när tidningsintervjun skedde – tafsat och kränkt tre kvinnliga kollegor enligt stämningsansökningar som kom in till åklagarmyndigheten i maj och juni i år.
Smålandspostens intervju med polisbefälet fick nationell spridning via Tidningarnas telegrambyrå (TT).
”Det var en polispatrull som fick upp spår på de här och följde efter. Då hoppade tre personer ur bilen och sprang till skogs”, sade den nu dömde polisen till Smålandsposten i januari och berättade att Solveig och hennes två barn försvann i mörkret.
Polischefen berättade också i Smålandstidningen att polisen sökte med flera hundpatruller i området och att tågtrafiken mellan Diö och Vislanda stoppades helt under ungefär en timme.
”Vi beslöt oss för att stoppa trafiken för att det inte skulle hända en olycka när det är mörkt ute”, sade det inre befälet som ledde jakten på fembarnsmamman Solveig och hennes barn.

Stor polisinsats

Tidningen beskriver ingående hur en stor polisinsats sökte efter de tre personerna under kvällen och natten. Vid 01.30 kunde polisbefälet, som stod i direktkontakt med Smålandsposten under natten, meddela att alla tre som sprang iväg hade hittats. Kvinnan greps eftersom hon var internationellt efterlyst i Norge för grov egenmäktighet med barn, medan de två minderåriga barnen – som var nerkylda – omhändertogs av socialtjänsten, rapporterade Smålandsposten, som också berättar att bilen togs i beslag och att ärendet tagits över av åklagare vid riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet i Malmö. 
De tre stämningsansökningar som lämnades in till åklagarmyndigheten på försommaren beskriver hur polisbefälet gjort sexistiska yttranden och tafsat på tre kvinnliga kollegor. Händelserna som beskrivs i stämningsansökningarna skulle ha skett sommaren 2014, sommaren 2017, samt vid polisens julfester i november 2016 och november 2018. De sexuella trakasserierna skulle bland annat ha skett när poliskollegan satt och ammade sin dotter.

Mycket starkt stöd

Enligt tingsrätten ger vittnesuppgifter ett mycket starkt stöd för att polisbefälet har yttrat och betett sig på det sätt som de anmälande kvinnliga kollegorna beskrivit.
Händelsen sommaren 2014 som rubricerades som sexuellt ofredande, avskrevs av domstolen med hänvisning till preskriptionstiden, som gick ut eftersom polisen inte fick del av stämningsansökan. ”Trots en rad försök har Polismyndigheten inte lyckats delge honom stämningsansökan” skriver Smålandsposten.
Polisbefälet blev även friad från händelserna på julfesterna, då ”det har i båda fallen varit fråga om enstaka uttalanden till en vuxen person på privata festtillställningar”.
Domstolen konstaterar att även om uttalandena har varit olämpliga och klandervärda så har ”uttalandena inte passerat gränsen för vad som kan anses falla inom det kriminaliserade området”.
När det gäller det tredje fallet menar tingsrätten att det är uppenbart att polisbefälets ofredande har varit ägnat att kränka den kvinnliga kollegans sexuella integritet. Polisbefälet som jagade Solveig dömdes därmed för sexuellt ofredande. Domen blev 80 dagsböter.
Polischefen får behålla sitt jobb, trots att han är dömd för sextrakasserier: ”Polismyndighetens personalansvarsnämnd har yttrat sig och uppgett att XX XXXX inte kommer att skiljas från sin anställning om han endast döms för en av de åtalade gärningarna”, lyder domen.

Gripna i skogen

Nu i december berättade Solveig för första gången offentligt om det dramatiska gripandet i januari, natten då hon och hennes två barn blev gripna i skogen. I en artikel i Inblick berättade Solveig att tre poliser satte handbojor på hennes händer bakom ryggen och följde henne genom skogen. En höll tag i Solveigs krage, en annan i handbojorna på ryggen.
Solveig fördes sedan till en isoleringscell i åtta dygn och blev därefter häktad i fyra månader i kvinnofängelset i Sarpsborg i Norge.
– Jag satt i förvar och visste inget. Jag blev fängslad fyra veckor i taget. Skulle man prata med sin advokat, blev det att sitta i gången medan andra hörde, eller i en box med kö utanför. I rätten sade de att barnen skulle se sin mamma minst var tredje vecka. Barnevernet tog nio veckor på sig innan barnen fick se mig under två timmar första gången. Två personer från Barnevernet satt med under barnens besök i fängelset. Jag fick inte fråga hur barnen hade det, berättar Solveig för Inblick.
Även barnens morfar Ragnar Ebbesen häktades och satt fem månader i fängelse.

Mobbing blev starten

Allt började med att Solveig och hennes man kontaktade skolledningen efter att deras son hade vägrat gå till skolan på grund av långvarig mobbing. Hennes anmälan om mobbing nonchalerades helt och istället ifrågasattes Solveig som förälder. Barnevernet kopplades in och fosterhem blev ett konkret alternativ.
Nästa år kommer Solveig att ställas inför norsk domstol på grund av att hon flydde från Barnevernet till Sverige.
– Rätten måste nu ta fram en ny praxis i Norge. Ett nytt sorts ärende: En mor som flyr från Barnevernet och där alla omsorgspersoner ska åtalas. Jag arresterades utifrån en olaglig princip. Polisen jagade mig för att Barnevernet påstod jag var psykisk instabil. Men det har de ingen utbildning eller myndighet att yttra sig om. Det mandatet har inte Barnevernet.
– Så nu måste kanske fylkesläkaren involveras: är det tillåtet för Barnevernet och polis att ställa psykiatriska diagnoser? Enligt vilken lag? Är det tillåtet för dem att indirekt mobba barnet? frågar sig Solveig inför rättegången.
Så sent som i mitten av november blev Barnevernet senast dömt av Europadomstolen. I tre av fem fall har nu Norge dömts av människorättsdomstolen i Strasbourg och ytterligare 30 fall som har tagits upp till behandling kommer att avgöras inom kort.
R​UBEN AGNARSSON
ruben@inblick.se