Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Påsknumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


                  

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      
ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram


16 jul, 2020

En hälsosam sommar

Eva Marklund | 04 jun , 2020
Friluftsområden och parker har i dessa dagar blivit oaser med vältrampade skogsstigar. Människor går kvälls-, morgon- och söndagspromenader som aldrig förr. Plötsligt känner svenskarna behov av att komma ut, få luft och röra på sig.
En_halsosam_sommar
Den 24 maj skrev P M Nilsson i Dagens Industris ledare att Folkhälsomyndigheten borde ta vara på detta ökade behov av rörelse och uppmuntra till en fortsättning. Han menar att vi inte bara kan fokusera på flockimmunitet utan även arbeta på att minska de riskfaktorer som nämns som farliga i samband med covid-19. Exempelvis övervikt som på sikt är ett större problem än själva epidemin.
Trots gymkort och löpträning har svenskarna i stort urusla resultat när det gäller vikt- och motionsvanor. Mellan åren 1995 och 2017 har 450 000 svenskar undersökts i åldrarna 18 till 74 år. Under dessa år har övervikten ökat med 23 procent, fetma med 86 procent och svår fetma med 153 procent. Denna utveckling står i direkt relation till bristen på rörelse. 

En internationell rekommendation är att utöva 150 minuters rask promenad i veckan, vilket är en liten mängd rörelse. Ungefär hälften av den vuxna befolkningen kommer upp till målet men nästan halva befolkningen kommer inte ut på promenad ens 20 minuter i veckan. En rask promenad minskar dödligheten i våra mest vanliga sjukdomar som diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar och cancer. Frisk luft och rörelse minskar depressioner och även covid-19.
Tyvärr ser siffrorna inte särskilt bra ut för barn heller. Barn behöver ut och röra på sig minst en timme om dagen, men många når inte upp till det målet vilket är skrämmande. En undersökning som gjordes 2017 av Livsmedelsverket visar att 44 procent av pojkarna och endast 22 procent av flickorna rörde sig en timme om dagen.
På 1960- och 1970-talet var utelek en naturlig del av dagen för de flesta barn. Gatorna i de små villaområdena kryllade av barn som alltid hittade någon att vara med. De sprang, spelade fotboll, hoppade rep, hoppade twist, lekte burken eller kurragömma. Det var full aktivitet och föräldrarna fick dra in barnen till middagen på kvällen. Det hjälper inte att drömma sig tillbaka till tider som varit. Nu måste ett uppvaknande ske som förbättrar vuxnas och barns hälsa i framtiden.

Nu står sommaren inför dörren. En annorlunda sommar med begränsningar vi inte kan styra över.
Svaret från Folkhälsomyndigheten om hur mycket vi kan röra oss i landet dröjer. ”Hemester” blir det i vilket fall och inga resor utomlands. Kanske tvingas vi hålla oss i närområdet. I detta nummer kommer du att få många tips som förhoppningsvis hjälper dig att finna intressanta och roliga semesteraktiviteter i ditt närområde. Överallt i Sverige finns det platser att upptäcka. Utemiljöer som djurparker, vattendrag att fiska i, berg att bestiga eller badstränder vid hav och sjöar. Skaffa dig en karta och googla information.

Det viktigaste denna sommar kan bli att ta tag i motionen och börja vara mer i rörelse än tidigare.
Packa ryggsäcken med fika, lunch och mellanmål. Skaffa dig kläder för alla väder och ge dig ut i vår vackra natur. Stänga av tv, surfplatta och dator och fokusera på rörelse och upplevelse.
Det kan bli en sommar som skapar positiva förutsättningar för hälsan hos det svenska folket. En sommar att upptäcka Sverige som är fantastiskt.
EVA MARKLUND