Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Påsknumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


                  

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      
ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram


16 jul, 2020

"Gästerna tycker att naturen är magisk"

Monika Ekström | 04 jun , 2020
Jonas Olsson har drivit Sjöstugans camping och hotell i Älmhult i 19 år. Redan sedan starten har de hyrt ut kanoter. Det är en viktig del av verksamheten. – Att paddla kanot är en jättehärlig aktivitet. Och under den tid som vi lever i nu blir det något helt annorlunda. Gillar man uteaktiviteter så är det en kanonbra aktivitet.
Gasterna_tycker_att_naturen_ar_magisk
Sjöstugan ligger i södra änden av sjön Möckeln som Helge å rinner genom. Det går att börja paddla vid Sjöstugan eller vid andra platser längs ån. 
– Det är enkelt att paddla på Helge å för det är inte så strömt vatten. Har man aldrig suttit i en kanot så är det utmärkt att paddla här. 

Rastplatser med ved

Personalen kör ut den som vill paddla och kanoten till vald startplats. Det finns sträckor som tar från en dag upp till sex dagar. Längs rutten finns rastställen med ved och lägerplats. 
– När man sitter i kanoten så blir det samtalsämnen som man kanske inte pratar om hemma. Man kommer väldigt nära inpå och sova i tält är mysigt för dem som gillar det. 
Det är inte så mycket utrustning som krävs. Jonas tipsar om att smörja in sig med sololja och klä sig efter väder och vind. Flytväst och paddel ingår.
– Ska du övernatta behöver du tält och kanske ett stormkök. Ta med enkel mat som torrmat som bara är att värma och korv att grilla. Gör det enkelt för dig och glöm inte att ta med vatten.

Väder och vind

Jonas ser inte så många nackdelar med aktiviteten förutom att det är vädret som styr. 
– Det enda negativa är att det är rätt så väderberoende. Om man till exempel åkt från Danmark och det åskar i tre dagar, då blir det ingen paddling. 
Förutom paddling rekommenderar Jonas den vackra naturen i Kronoberg och olika naturreservat. Det går att hyra cyklar på Sjöstugan. 
– Vi har jättefina vandringsleder och cykelstigar. Hela området vid Gustavsfors är otroligt vackert. Fisket är i världsklass. Det kommer folk från hela Europa för att fiska gös, gädda och abborre. 
– Vill man fiska när man paddlar går det också bra. Vi har fiskekort. 
​MONIKA EKSTRÖM