Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Påsknumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


                  

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      
ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram


16 jul, 2020

– Glasbruken ligger mig varmast om hjärtat

Robin Olsson | 04 jun , 2020
Det finns enligt Börje Claésson massor av intressant att uppleva i Småland med omnejd. Till Inblick delar han med sig av sina bästa “hemester” tips. – I min ungdom cyklade jag och min bror på tältsemester till Kållandsö, det slutade med att han mötte sin blivande fru, säger Börje med ett leende på läpparna.
börje hemsida
– Av Smålands sevärdheter så ligger glasbruken mig varmast om hjärtat, det är den plats dit jag oftast återvänt, säger Inblicks vd Börje Claésson som har varit på otaliga semestrar med sin stora familj.
Småland med sina djupa skogar rymmer många kända sevärdheter som vi med fördel kan uppleva denna sommar. Börje vill framhålla westernstaden High Chaparral i Hillerstorp, med sitt berömda tåg och sina vilda västern arrangemang. Vidare har vi Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby som både ung och gammal kan relatera till. Astrid Lindgrens värld öppnar den 17 juni, dock med restriktioner kopplade till corona. 

Öland favorit 

– Vårt favoritresmål har alltid varit Löttorp på Öland, sedan 1970-talet har jag och min familj varit där och njutit av sol, bad och god gemenskap. 
Öland med sin majestätiska bro, sin gamla borgruin och vackra stränder i all ära men Börje vill även slå ett slag för Kalmar slott som passeras på vägen dit, en plats som han anser har en lång och spännande historia. 
– Det är viktigt att vi tar alla rekommendationer på allvar och inte reser längre än de två timmar som just nu rekommenderas. Med det sagt så kan campingsemester på Öland vara ett utmärkt alternativ för hela familjen, säger Börje som tänker ta en “hemester” denna sommar. 

Lokal älgsafari 

– Jag brukar inte tycka om älgar när de kommer för nära inpå oss i vår trädgård, men på Smålandet Markaryds älgsafari där kan du klappa djuren och på så vis få en nära relation till dem och naturen, berättar Börje. 
– Tåget går som en safariresa genom hela djurparken och älgar och bisonoxar kommer så nära att det går att  klappa dem, en oerhört uppskattad upplevelse för de som gjort den. 
Börje har åkt tåget många gånger, en färd som enligt honom tar cirka en timme.
Safariparken i Markaryd öppnades i juni 2004 med syfte att ge allmänheten en möjlighet att komma skogens konung nära in på livet. Gården som safariparken är uppbyggd kring har enligt marknadsansvarig John Karlsson en lång historia där älgen har varit i centrum.
– Parken är 15 hektar stor med en tre kilometer lång slingrande skogsväg. Här lever det cirka tolv älgar. I den norra delen av parken går Safarivägen in till Bisondalen. Där det lever cirka tio amerikanska bisonoxar, berättar han. 

Många glasbruk

– Glasblåsning är ett fantastiskt hantverk som bedrivs vid många glasbruk i Småland. Som turist så föredrar jag Orrefors då de har ett museum, en stor outlet butik där det går att köpa deras vackra glas och sist men inte minst har de en restaurang med utsökt mat, berättar Börje. 
– Vi tar ofta med våra långväga gäster dit och har aldrig blivit besvikna. 
Familjen Claésson; Börje, Britt och de sju barnen har förutom Småland och Öland sett mycket av vårt avlånga land. 
– En sommar åkte vi tillsammans med bekanta med bil och husvagn upp till Norrland och fiskade. Det var en storslagen upplevelse och kan varmt rekommenderas, dock inte denna sommar då vi inte får resa så långt. 
Däremot går det att med fördel trampa dressin på någon gammal nedlagd järnväg, något Börje gjort många gånger.
 – Jag älskar även att åka dressin, det kan man göra lokalt. Det kräver lite fysisk styrka och är ej lämpligt för små barn då det går ganska så fort.

Semester med tur

Börje minns väl sin första bilsemester. 
– Vi hade bara tre veckors sommarsemester och jag minns hur vi satte in en extra stol i framsätet på min pappas Ford, så vi kunde sitta tre stycken där och lika många i baksätet. Vi reste till Falkenberg och semestrade i ett hus. Väl där träffade min bror Henry en snygg tjej, berättar han. En resa som kom att visa sig få stor betydelse. 
Börjes bror Henry ville gärna träffa tjejen på nytt. Efter hemkomsten från Falkenberg bar det snart ut på vägarna igen, denna gång med cykel. 
– Jag och Henry fick 20 kronor av min far. Vi tog våra cyklar och gav oss iväg. Vi hade tält med oss och åkte via Falkenberg till Alingsås och vidare till Kållandsö.
Där deltog bröderna i ungdomsveckan, så att Henry fick stifta bekantskap med sin blivande fru Solveig. 
– Det var dåligt väder och mörkt på vägen. Vi tältade en natt på hemvägen på en avfallsplats och vägarna var leriga och dåliga. Vi fick “lift” genom att hänga efter en moped i tre mil som körde 34 kilometer i timmen. Mopedföraren frågade: “Är ni inte kloka”.
– Pappa mötte oss till sist med sin bil, så vi fick åka sista milen. Detta är en cykeltur som vi aldrig kommer att glömma och som ledde till att vi fick en ny familjemedlem. 
R​OBIN OLSSON