Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Påsknumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


                  

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      
ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram


14 sep, 2020

Peo Thyrén satsar på instrumental musikutgivning

Göran Jacobson | 16 jul , 2020
Mångsysslaren Peo Thyrén har dragit igång en skivbolagsverksamhet som kommer att fokusera på att ge ut instrumental musik. Först ut i raden är gitarristen Erik Mjörnell som framför akustiska och avskalade versioner av några omtyckta psalmer.
thyren_webb

Peo Thyrén har, som de flesta vet, en minst sagt gedigen bakgrund inom den svenska musikbranschen. Som medlem i välkända band som Noice, Easy Action, Sha-Boom och BIG har han skapat många personliga kontakter som han nu kan dra nytta av i sitt allra senaste projekt, skivbolaget 1234 Entertainment som precis har påbörjat en utgivning av instrumental musik.
– Det började som ett litet hobbyprojekt nu under sommaren, men växte så sakteliga när jag insåg att jag har ett stort kontaktnät med väldigt duktiga musiker. Många av dem är betydligt duktigare musiker än vad jag själv är, säger Peo Thyrén till Inblick.
– Det gemensamma just nu för de som vi kommer ge ut är att samtliga vid något tillfälle har spelat med mig live i Noice, Sha-Boom, BIG eller Easy Action. Det är dock mest ett sammanträffande. De är helt enkelt mycket duktiga musiker vars musik förtjänar att ges ut, fortsätter Peo.

Personliga kontakter

Att det blev en instrumental satsning beror också på personliga kontakter inom musikersvängen.
– En artist som jag varit manager åt berättade för mig att det finns ett stort intresse för instrumental musik.
Det ena ledde till det andra och snart var beslutet fattat om att på försök ge ut instrumental musik via sitt eget skivbolag.
– Som så ofta när jag gör någonting och startar i liten skala så drar det snabbt iväg och blir både större och mer omfattande än vad det var tänkt att vara från allra första början, konstaterar Peo med ett lätt skratt.
I nuläget släpps ett par digitala instrumentala musikstycken varje vecka och det planeras för flera fullängdsalbum framöver. Först ut med en fullängdare på Peo Thyréns etikett är gitarristen Erik Mjörnell som med sin akustiska gitarr tolkar ett knippe av de mest älskade psalmerna och lovsångerna. Erik är en välkänd musiker som bland annat ingår som gitarrist i husbandet på TV4:s Sommarkrysset. Han har även spelat med Carola Häggkvist och turnerat i USA. Första släppet med Erik Mjörnell skedde förra veckan då hans version av Great is Thy Faithfulness landade på Spotify, där samtliga utgivningar från 1234 Entertainment finns tillgängliga.
Framöver kommer Peo Thyrén att släppa instrumentala alster med musiker som Jonatan Samuelsson samt Andreas Rafwelsäter, som kommer ge ut musik under projektnamnet Nordic Beard.
– Jag tänkte: ”Hur svårt kan det vara att göra instrumental pianomusik?” och gjorde fyra låtar som jag spelade in. När Peo ringde och frågade om jag hade något att bidra med så berättade jag om låten Lima Sonata som han kommer att släppa nu, berättar Jonatan Samuelsson för Inblick.
För Jonatan, som till vardags är basist i rockbandet Narnia, blir releasen av Lima Sonata hans solodebut.

Musik utan sång

Musiken som Peo kommer ge ut framöver har en väldig bredd och spänner över stora områden, men det som kännetecknar och som förenar innehållet i hans utgivning är att det enbart handlar om musik utan sång. Detta med att släppa musik utan sång verkar, precis som Peo säger, vara på gång just nu. En snabb sökning på Google ger vid handen att intresset för instrumental musik är mycket stort. Det handlar om så vitt skilda musikgenrer som jazz och visa till klassisk musik och rock n roll i alla dess olika former.
Under nuvarande omständigheter med rådande pandemi har produktionen av musik i studio förändrats ganska avsevärt. Peo berättar att så gott som alla som jobbar med musik har professionella hemmastudios, där de kan spela in trummor, bas, gitarr, keyboard och andra instrument och skicka elektroniska filer till varandra. Att samlas för att spela in i en gemensam skivstudio är svårt med tanke på smittorisken.
– Visst är det lite tråkigt att spela in när man inte kan se de andra men det är så det fungerar. All musik som vi släpper är inspelad i enskilda hemmastudios med undantag för en artist som jag jobbar med, som kallar sig för Mellow Fingers, säger Peo.
– Han har en gammal flygel som står i ett hus i Östergötland. Flygeln går inte att stämma men den låter helt fantastiskt. Vi mickade upp flygeln enligt konstens alla regler och spelade in musiken i det huset.

GÖRAN JACOBSON
goran@inblick.se