Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Påsknumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


                  

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      
ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram


14 sep, 2020

S vill spara på försvaret

Ruben Agnarsson | 16 jul , 2020
Försvarsminister Peter Hultqvist hoppade av förhandlingarna och vill inte finansiera Försvarsberedningens förslag, trots att han endast har Miljöpartiet bakom sitt förslag. – Det finns ändå goda möjligheter att riksdagen genomför och finansierar Försvarsberedningens förslag, säger Mikael Oscarsson (KD).
försvaret_webb

Med hänvisning till coronaepidemin lade nyligen försvarsminister Peter Hultqvist försvarsförhandlingarna på is, trots att endast Miljöpartiet och Socialdemokraterna numera står bakom försvarsministerns förslag till överenskommelse. Sex riksdagspartier har avvisat överenskommelsen.
Regeringen kommer nu på egen hand att arbeta vidare med en försvarsproposition som ska läggas fram till riksdagen i höst.
– Det håller inte att skylla på coronaepidemin. Det här är som att strunta i att betala försäkringspremien. Hultqvist vill lägga in en kontrollstation år 2023 för att se om det behövs mer pengar, men alla vet ju om att vi måste ge Försvarsmakten långsiktighet. Vi har varit ledande i hela Europa när det gäller att ta bort och riva ned vår försvarsförmåga. Då måste vi ha ett tioårsperspektiv när vi ska bygga upp försvaret igen, säger kristdemokraternas försvarspolitiske talesperson Mikael Oscarsson till Inblick.
– De var helt överens med oss för ett år sedan, men nu vill man inte betala de förslag som vi gemensamt inom Försvarsberedningen kom överens om i fjol.

Vad händer nu i höst när riksdagen återigen börjar arbeta?
– Som det ser ut nu så kommer regeringen att lägga fram en proposition och den har i dagsläget stöd av två partier i riksdagen. Det pågår försök att få över Centerpartiet, men som det ser ut i dag finns det ändå en majoritet som vill genomföra Försvarsberedningens förslag. Om det håller i sig, och ingen ändrar sig, finns det goda möjligheter att genomföra och finansiera Försvarsberedningens förslag.

Skyller på corona

Även partierna i regeringsunderlaget, Centern och Liberalerna, drev samma krav som Moderaterna och Kristdemokraterna under förhandlingarna.
– Vi har miljarders miljarder som i dag går ut ur statskassan beroende på coronasituationen. Det är en akut och extrem situation som vi också måste ta hänsyn till, försvarar sig försvarsminister Peter Hultqvist.
Han påpekar att coronakrisen hittills kostat statsbudgeten 250 miljarder kronor i direkt påverkan. Finansminister Magdalena Andersson (S) understryker att det även måste finnas pengar kvar för att stärka äldreomsorgen och vården efter coronakrisen.
Regeringen ville därför avvakta i två år innan man diskuterar ytterligare höjningar av försvarsanslagen efter 2025.
– Jag tycker inte att det är särskilt mycket begärt, säger Hultqvist.

C, L, M och KD hoppade av

Den var den 14 maj i fjol som Försvarsberedningen överlämnade sin slutgiltiga rapport till försvarsminister Peter Hultqvist (S). Endast fyra dagar tidigare hade Centerpartiet, Liberalerna, Moderaterna och Kristdemokraterna lämnat Försvarsberedningen.
Anledningen var att Socialdemokraterna inte ville finansiera de förslag som Försvarsberedningens rapport beslutat om.
Någon politisk enighet om hur mycket Försvarsberedningens förslag får kosta har alltså fortfarande inte uppnåtts.
Den 30 augusti i fjol kom Socialdemokraterna överens med Liberalerna, Centern och Miljöpartiet om en höjning av försvarsbudgeten med 20 miljarder kronor fram till 2025: 5 miljarder per år mellan 2022 och 2025 så att försvarets budget landar på 84 miljarder kronor år 2025.
Försvarsberedningens rapport beskriver hur det säkerhetspolitiska läget i Europa successivt har försämrats på grund av Rysslands agerande. Ryska beslut tas av få personer, vilket kan leda till snabba och oöverlagda beslut, menade Försvarsberedningen.

Brett stöd i riksdagen

De fyra borgerliga partierna och Sverigedemokraterna står fast vid att Försvarsmakten redan nu behöver utfästelser om höjda försvarsanslag även efter 2025. Deras argument är bland annat att Försvarsmakten måste kunna planera för att genomföra hela försvarsberedningens förslag på ett starkare svenskt försvar till 2030. Det förslaget lades fram förra våren och hade ett brett stöd bland riksdagspartierna.
Dödläget gjorde att försvarsminister Hultqvist avbröt förhandlingarna. Regeringen kommer nu på egen hand att arbeta vidare med en försvarsproposition som ska läggas fram till riksdagen i höst.
Den kommer att innebära att försvarsbudgeten ökar med 25 miljarder kronor fram till 2025.

Besparingar

Det kommer dock att krävas betydligt mer pengar för att kunna genomföra försvarsberedningens hela förslag på ett starkare försvar till 2030. Regeringens proposition kommer därför att innehålla besparingar och senareläggningar jämfört med försvarsberedningen.
Regeringens försvarsproposition riskerar nu att inte få majoritetsstöd i riksdagen i höst.
– Om inte regeringen har förmåga att presentera en proposition som får stöd i riksdagen så får vi i någon mån ta över den processen och komplettera det förslag som Peter Hultqvist lägger, säger Moderaternas försvarspolitiske talesperson Pål Jonson.
Han ser möjligheterna som relativt goda att få med sig Centern och Liberalerna på sådana förändringar, även om de två partierna har ett budgetsamarbete med regeringen att tänka på.
Även Sverigedemokraterna ser goda förutsättningar för att ställa sig bakom ett gemensamt borgerligt förslag.
– Jag ser inga problem just nu, säger SD:s försvarspolitiske talesperson Roger Richtoff.
Liberalernas ledare Nyamko Sabuni och partiets försvarstalesperson Allan Widman skriver i en debattartikel i Aftonbladet att man är beredd att med övriga borgerliga partier försöka få till stånd ett försvarsbeslut som lever upp till försvarsberedningens förslag på ett starkare försvar. "Långt mindre än hälften" kan genomföras med regeringens ekonomiska ramar, enligt L.

RUBEN AGNARSSON/TT