Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.


Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 
ITV_vinter2020framsida

Julnummer 2020

Här kommer ett redskap för att dela det glada budskapet med dina nära och kära, dina grannar eller dina vänner

Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.

20 sidor, vikt 75 gram      

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      

17 dec, 2020

Carina Järpmyr hittade den starkaste kraften

Ingrid Byström | 19 nov , 2020
Genom en meditationskurs kom Carina Järpmyr i kontakt med andliga varelser. Med hjälp av dem började hon arbeta som medium och ”healer” och trodde att hon gjorde gott, ända tills namnet Jesus avslöjade andarna.
Carina_järpmyr2Carina växte upp i en vanlig svensk familj i Örnsköldsvik. Från tre års ålder  upplevde hon övernaturliga händelser i huset där de bodde.
– Det var ett så kallat hemsökt hus. Det kunde slå i dörrar och jag kunde höra mitt namn ropas på nätterna. Ibland trodde pappa att en inbrottstjuv tagit sig in men där fanns aldrig någon. Vår hund morrade men mina föräldrar ville inte kännas vid det här.
Många år senare flyttade hon till en annan stad för att arbeta inom barnomsorgen. En kollega frågade om hon ville följa med på en meditationskurs. Carina visste inte vad meditation innebar, men hon började i alla fall på kursen.
– I början var det inget konstigt. Vi skulle blunda och slappna av, men vi gick djupare och djupare för varje gång. Till slut fick vi träffa vår personliga andliga guide, ungefär som en mentor man kan ha i arbetslivet, berättar Carina.

Kosmiska krafter

Guiderna var andliga varelser med mänskliga drag och de byttes ut mot mäktigare varelser efter hand som personen utvecklades andligt. Carina tyckte att hennes inre utveckling kändes spännande och hon upplevde att hon blev ”någon”. Så småningom blev det mer inriktning på ”healing”, då man la händerna på sjuka.
– Man föreställer sig att man drar ner en kosmisk kraft som ingen riktigt vet varifrån den kommer. Det hände att sjuka blev friska, men senare dök det upp andra, oftast värre sjukdomar.
Carina prövade också astralresor, då hon upplevde att hon lämnade kroppen och kunde se vad människor gjorde på andra platser. Hon trodde också på reinkarnation, den hinduistiska tanken att varje människa lever flera liv och ständigt återföds i en ny kropp.
– Problemet med det här är att man inte har någon identitet här och nu. Det kan bli en väldig kris för många. Jag har inte träffat någon inom new age som är verkligt tillfreds. Man jagar hela tiden.

Gav bort en bit av sin själ

Så småningom gick Carina in i en mer professionell roll som medium.
– Jag var en ”spåtant” och försökte hjälpa människor att hitta försvunna saker och bortsprungna djur. Vi hade också seanser där vi trodde att vi fick kontakt med avlidna anhöriga, men egentligen var det förklädda andemakter.
Varje gång Carina haft en kund kändes det som om hon fick betala med en bit ur sin själ och hon blev trött. Hon började läsa naturmedicin samtidigt som hon officiellt var arbetslös. Mot sin vilja blev hon uttagen av arbetsförmedlingen att gå en säljutbildning. Kursledaren var kristen och han hade känt Guds tilltal att välja ut Carina. Carina talade om för sin andliga guide att hon tänkte ta en paus från den mediala delen för att ha tid med kursen. Guiden blev arg och sa: ”Du gör som vi säger!” Carina undrade vilka ”vi” han menade. Han svarade bara att ”blod ska flyta” och sedan började en nattlig terror.
– Jag har aldrig fallit för hot och han skulle ju vara min hjälpare. Men på natten kom han tillbaka med ett helt gäng som påminde om änglar. De skrek och hotade och sängen skakade.
Carinas katter kom hem blodiga, en släkting fick hjärnblödning och samma vecka fick en annan släkting hjärtinfarkt. Bilen gick sönder, gräsklipparen gick sönder, hon lånade en gräsklippare men när hon drog i snöret gick det av. Ratten på hennes bil låste sig och hon var på väg in i en långtradare när låsningen äntligen släppte. Rösterna blev mer och mer påtagliga och de försökte få henne att ta sitt liv. Carina gick till psykiatrin för att testa om hon var schizofren. Det var hon inte. Rösterna hördes utanför huvudet och hon visade inga tecken på personlighetsklyvning.

Starkaste vapnet

Till slut sa hon till kursledaren att hon måste avbryta kursen eftersom hon inte fick sova på nätterna. Kursledaren bad henne berätta vad som hänt. Sedan berättade han om sin Carina Järpmyr den starkaste tro på Gud och att Jesus vunnit seger när han dog på korset, för att vi skulle få frihet.
– Han sa att han skulle ge mig det starkaste vapnet: ”Be de där figurerna försvinna i Jesu namn!”
Carina försökte med allting annat. Men så kom natten då hon hade fått nog och sa åt andarna att försvinna i Jesu namn. Då sögs de bakåt i luften, höll för öronen och skrek: ”Säg inte det namnet!” Carina blev helt chockad. Hon fortsatte att tala ut Jesu namn och plötsligt var det som om dragkedjor hade öppnats på deras huvuden och som om förklädnader ramlade av. Där bakom visade sig obehagliga gestalter.
– De var verkligen vidriga!
De groteska andarna kunde inte röra vid henne längre men terrorn fortsatte. Hon anlitade en psykolog som hade flera andra klienter med liknande upplevelser av andar när de försökt lämna new age. Psykologen sa: ”Du är verkligen inte sjuk, men jag kan inte hjälpa dig. Det här är andligt.”

Från död till liv

När inget hjälpte beslutade Carina sig för att ta sitt liv. Då hörde hon en stilla röst som talade till henne: ”Men Jesus då?” Hon bestämde sig då för att pröva denna sista utväg och sa högt för sig själv: ”Jesus, jag vet inte vem du är men de här monstren flyr för ditt namn. Om du vill så kan du få ta hand om mig.”
– Jag hade inga förväntningar över huvud taget men plötsligt var det som om en ljuskägla kom ner genom taket och Guds värme och kärlek bara strömmade genom mig. Allt blev lugnt och stilla och jag var som en avklädd liten fågel, helt pånyttfödd. Carina hade äntligen hittat hem och det var slut på sökandet och jagandet. Den försvunna pusselbiten hade fallit på plats. Skuld och skam var som bortblåst.
– Nu var jag så kallat frälst och ett nytt liv hade börjat. När jag började läsa Bibeln stod det om alla mina upplevelser där.
När Carina blivit kristen förstod hon att hon behövde befrielse.
– När jag utövade healing hade jag tagit in andemakter. När de kristna kom in och skulle be för mig började andarna i min kropp att skrika: ”Akta er, de är farliga!” De försökte gömma sig bakom varandra men sanningen och ljuset i Jesus tvingade fram dem.
Carina hade drabbats av bråck på magmunnen genom andliga attacker och läkaren sa att hon antingen måste opereras eller äta medicin resten av livet. Hon hade också fått allergi och astma av en homeopatmedicin. Under en kristen helandegudstjänst bjöds det in till förbön. På vägen fram möttes Carina av Guds kärlek och kraft, som var så stark att hon föll ihop på golvet. Sedan dess är hon helad.
– Det jag tidigare upplevt inom healing går inte att jämföra med detta. Det är bara fjantigt och Gud är så mycket större och mäktigare.

INGRID BYSTRÖM