Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Pär fick gråta ut hos Gud

Anna-Karin Stenberg | 16 nov , 2017
Pär Johnsson var andligt hungrig och en sökare som ägnade sig åt det ockulta, drack stora mängder alkohol och tittade på nätporr. När han gav sitt liv till Jesus fick han kraften att lämna det gamla livet och har fått se stora saker ske i både sitt eget och andras liv.
Par_fick_grata_ut_hos_Gud
– Jag har ingen kristen bakgrund. Men på 80-talet gick jag i söndagsskola och min mamma var troende. Hon brukade be bönen ”Gud som haver” på kvällarna, berättar Pär Johnsson.
– 1986 var jag på en plats utanför Växjö på en kristen konferens och fick då "smaka på Gud" i en vecka, kan man säga. Jag fick inblick i vad som hände och det fanns till exempel bönetält där, fortsätter Pär.
– Som tolvåring drack jag alkohol för första gången på ett disco. Dagen efter var min mage utslagen. Jag blev jättedålig och detta fortsatte. Jag sa inget till mina föräldrar på tre år, men på högstadiet gick jag till läkaren och kollade upp detta.
Det visade sig att Pär drabbats av ulcerös kolit, som är en inflammation i tjocktarmen. Det innebar många sjukhusbesök fram och tillbaka för honom. 2003 genomgick han en operation där läkarna tog bort tjocktarmen.

Mådde väldigt dåligt

– Under den här tiden drack jag mycket och mådde väldigt dåligt. Jag började söka sanningen och meningen med livet. Jag tänkte att det måste finnas någon som känner mig allra längst in i hjärtat. 
– Någon som vet vem jag är mer än alla människor omkring mig, både de som var nära och de långt borta. Innan jag blev frälst sökte jag i new age, spåtanter, skickade efter "heliga" halsband och annat ockult. Men Gud fanns där. 
– Han drog i mig och en dag googlade jag hemma i min tvåa i Växjö. Då läste jag en frälsningsbön och minnen från konfirmationen väcktes till liv. Jag skrev ner bönen på ett papper, satte mig ner och öppnade mitt hjärta för Gud. Efter att jag tagit emot Jesus som min frälsare kände jag Guds Ande slå ner som en kärleksström inom mig. 
– Jag satt och skakade och tackade Gud och fick gråta ut hos honom. Gud tvättade mig ren i sitt ljus.
Pär upplevde en enorm frihet efter den starka frälsningsupplevelsen. Han blev andedöpt och kände att han var förlåten av Gud. Efter att ha varit deprimerad, orolig och rädd fick han ett nytt liv.
– Jag fick en enorm hunger efter att läsa Bibeln. Jag som knappt läst böcker tidigare. Nu läste jag hela Bibeln och blev nyfiken på tungotalet som jag också tog emot en dag. 
– Jag började också städa upp i mitt liv. Världsliga dvd-filmer åkte ut. Jag lade även av med rökning och snus och slutade titta på nätporr.
Pär understryker att han fick en väldig gudsfruktan och fick hjälp av Gud att kunna stå emot synden, även om det till en början var kämpigt. Pär fick också Guds hjälp att be enskilda människor om förlåtelse.

Bad om förlåtelse

– I tjugoårsåldern var jag otrogen mot min dåvarande sambo. Efter tio år kontaktade jag henne och fick tio minuter med henne där jag fick be om förlåtelse och vi kramade om varandra. Jag fick också gifta mig med min nuvarande fru. 
– Vi var sambos och fick beskedet att vi inte kunde få barn på naturlig väg. Vi levde därefter avskilda i sex månader. När vi sedan gifte oss blev min fru gravid efter två veckor och idag har vi två barn på 1,5 och 5 år.
Pär berättar om en kvinna som hade stora problem med hjärtat och som blev mirakulöst helad när han bad för henne.
– Hon hade inte kunnat känna sin puls på tre år, men redan på kvällen kände hon att något hände. Nästa morgon kunde hon känna pulsen och hon var överlycklig.
​ANNA-KARIN STENBERG
 
 
eBlick
Trupperna_ska_inte_dras_tillbaka
jan 16, 2020
Försvarsutskottets ordförande Pål Jonsson (M) anser inte att Sverige ska ta hem den svenska truppen från Irak. – Sverige har 70 soldater i Irak, detta åtagande förlängdes med ett år i december, den insatsen har nu pausats, men vi hoppas att de kan återgå till sin uppgift; att utbilda irakier snarast, säger Pål Jonson till Inblick.
eBlick
jan 16, 2020
Den 4 januari hölls minnesgudstjänsten för Reinhard Bonnke i USA. Owe Carlsson från Citykyrkan i Älmhult fick en speciell inbjudan och var på plats. – Det var ett privilegium för mig att känna Reinhard Bonnke, den tyska evangelisten som påverkade så många i världen. Jag fick en speciell inbjudan till minnesgudstjänsten. Det var en stor förmån, säger Owe Carlsson som här berättar om sitt samarbete med Bonnke.
eBlick
jan 16, 2020
Digitala medier tar mer och mer av vår tid och inkräktar på behov av sömn, motion och sociala relationer. Det kan leda till psykisk ohälsa. – Vi ska inte backa utvecklingen, det går inte. Men vi ska använda våra digitala verktyg på ett smartare sätt och inse att det finns en baksida med dem, sa Anders Hansen till Inblick under en föreläsning om välmående.
eBlick
jan 10, 2020
I mitten av 1990-talet fick flera medarbetare på Berliner Zeitung som samarbetat med Stasi sluta. Nu avslöjas att tidningens nye ägare var inofficiell medarbetare åt Stasi.
eBlick
jan 10, 2020
Nu är det klart för start för rättegången i Uppsala tingsrätt där tre tidigare ledarfigurer i den omtalade Filadelfiaförsamlingen i Knutby står åtalade. Rättegången inleds den 14 januari.
eBlick
jan 02, 2020
Elscooterbolaget Voi har anmält till Datainspektionen att över en miljon kunder kan ha drabbats av en säkerhetslucka i företagets system. Voi har tidigare anmält att en användare lyckats ta sig in i företagets tekniska system där kvitton från olika användare lagrats. Då ska felet ha rättats till och användarna enbart kunnat ladda ned sina egna kvitton, enligt Voi. Nu visar det sig att Voi uppskattar antalet drabbade kunder till "över en miljon".
eBlick
jan 02, 2020
Det finns fortfarande ett 50-tal minderåriga barn med någon form av koppling till Sverige i de fångläger i den syriska öknen där tillfångatagna utländska IS-terrorister hålls internerade. Regeringen Löfven säger sig vara fokuserad på att hämta hem de IS-barn som är föräldralösa. Men enligt utrikesminister Ann Linde är det svårt att fastställa att de verkligen saknar mamma och pappa.
eBlick
jan 02, 2020
I mitten av december fällddes Norge återigen av Europadomstolen. Sju domar har hittills fallit, norska Barnevernet är nu dömt i fem av dem och ytterligare 28 fall ska behandlas. – Att Norge inte tar detta på allvar är omskakande. I andra länder hade parlamentet tillsatt en undersökningskommission, säger den norska människorättsjuristen Gro Hillestad Thune.
eBlick
dec 19, 2019
– Julförberedelserna började tidigt under min uppväxt i Vilhelm Mobergsbygderna i Småland. Julgrisen slaktades hemma på gården hos mina föräldrar som var lantbrukare. Och jag minns julbaken av sju sorters kakor och hur mamma fernissade golven i vårt hus. Jag älskar julen, berättar landshövdingen Maria Larsson.
eBlick
dec 19, 2019
När polisen grep fembarnsmamman Solveig för att hon flydde från Barnevernet skedde det efter stora svenska polisinsatser och ledde till en omfattande svensk mediebevakning. Nu kan Inblick avslöja att det svenska polisbefäl som ledde gripandet har dömts i domstol för kvinnoförnedrande behandling av sina kollegor.
eBlick
dec 12, 2019
European Prayer Breakfast arrangerades i Bryssel 3-5 december och samlade kristna från Europas alla hörn. Pastorn Carlton Deal var primus motor och koordinerade eventet. Bland medarbetarna fanns också svenska Marie Bengtsson Bennet.
Senaste nytt
Senaste blogginläggen
Christian Mölk | 26 jan, 2020

SVT

Christian Mölk | 21 jan, 2020
Christian Mölk | 11 nov, 2019
Christian Mölk | 30 okt, 2019
Christian Mölk | 13 aug, 2019
Ruben Agnarsson | 23 maj, 2019
Christian Mölk | 08 maj, 2019
Christian Mölk | 21 apr, 2019