Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Pär fick gråta ut hos Gud

Anna-Karin Stenberg | 16 nov , 2017
Pär Johnsson var andligt hungrig och en sökare som ägnade sig åt det ockulta, drack stora mängder alkohol och tittade på nätporr. När han gav sitt liv till Jesus fick han kraften att lämna det gamla livet och har fått se stora saker ske i både sitt eget och andras liv.
Par_fick_grata_ut_hos_Gud
– Jag har ingen kristen bakgrund. Men på 80-talet gick jag i söndagsskola och min mamma var troende. Hon brukade be bönen ”Gud som haver” på kvällarna, berättar Pär Johnsson.
– 1986 var jag på en plats utanför Växjö på en kristen konferens och fick då "smaka på Gud" i en vecka, kan man säga. Jag fick inblick i vad som hände och det fanns till exempel bönetält där, fortsätter Pär.
– Som tolvåring drack jag alkohol för första gången på ett disco. Dagen efter var min mage utslagen. Jag blev jättedålig och detta fortsatte. Jag sa inget till mina föräldrar på tre år, men på högstadiet gick jag till läkaren och kollade upp detta.
Det visade sig att Pär drabbats av ulcerös kolit, som är en inflammation i tjocktarmen. Det innebar många sjukhusbesök fram och tillbaka för honom. 2003 genomgick han en operation där läkarna tog bort tjocktarmen.

Mådde väldigt dåligt

– Under den här tiden drack jag mycket och mådde väldigt dåligt. Jag började söka sanningen och meningen med livet. Jag tänkte att det måste finnas någon som känner mig allra längst in i hjärtat. 
– Någon som vet vem jag är mer än alla människor omkring mig, både de som var nära och de långt borta. Innan jag blev frälst sökte jag i new age, spåtanter, skickade efter "heliga" halsband och annat ockult. Men Gud fanns där. 
– Han drog i mig och en dag googlade jag hemma i min tvåa i Växjö. Då läste jag en frälsningsbön och minnen från konfirmationen väcktes till liv. Jag skrev ner bönen på ett papper, satte mig ner och öppnade mitt hjärta för Gud. Efter att jag tagit emot Jesus som min frälsare kände jag Guds Ande slå ner som en kärleksström inom mig. 
– Jag satt och skakade och tackade Gud och fick gråta ut hos honom. Gud tvättade mig ren i sitt ljus.
Pär upplevde en enorm frihet efter den starka frälsningsupplevelsen. Han blev andedöpt och kände att han var förlåten av Gud. Efter att ha varit deprimerad, orolig och rädd fick han ett nytt liv.
– Jag fick en enorm hunger efter att läsa Bibeln. Jag som knappt läst böcker tidigare. Nu läste jag hela Bibeln och blev nyfiken på tungotalet som jag också tog emot en dag. 
– Jag började också städa upp i mitt liv. Världsliga dvd-filmer åkte ut. Jag lade även av med rökning och snus och slutade titta på nätporr.
Pär understryker att han fick en väldig gudsfruktan och fick hjälp av Gud att kunna stå emot synden, även om det till en början var kämpigt. Pär fick också Guds hjälp att be enskilda människor om förlåtelse.

Bad om förlåtelse

– I tjugoårsåldern var jag otrogen mot min dåvarande sambo. Efter tio år kontaktade jag henne och fick tio minuter med henne där jag fick be om förlåtelse och vi kramade om varandra. Jag fick också gifta mig med min nuvarande fru. 
– Vi var sambos och fick beskedet att vi inte kunde få barn på naturlig väg. Vi levde därefter avskilda i sex månader. När vi sedan gifte oss blev min fru gravid efter två veckor och idag har vi två barn på 1,5 och 5 år.
Pär berättar om en kvinna som hade stora problem med hjärtat och som blev mirakulöst helad när han bad för henne.
– Hon hade inte kunnat känna sin puls på tre år, men redan på kvällen kände hon att något hände. Nästa morgon kunde hon känna pulsen och hon var överlycklig.
​ANNA-KARIN STENBERG
 
 
eBlick
På bild, Olle Eriksson och Jonas Klinteberg, Fotograf, Andreas Diernert 1
sep 14, 2020
Förra måndagen presenterade Olle Eriksson projektet Ung inlåst under ett digitalt seminarium från Skyddsvärnets lokaler i Stockholm. – Vår fulla övertygelse är att om vi ska lyckas nå dem som fått en tråkig och tuff start i livet behöver de få en tilltro till vuxenvärlden, berättade Olle Eriksson.
eBlick
sep 14, 2020
Han säger i polisförhören att han kände ett tvång att döda två människor för att få inre frid. Daniel Nyqvist har varken före eller efter det brutala dubbelmordet i Linköping 2004 varit i klammeri med rättvisan. I 16 år levde han under radarn. I nästa vecka ställs han inför rätta åtalad för ett dubbelmord han erkänt sig skyldig till.
eBlick
sep 11, 2020
Rinkeby Folkets hus var oroliga för att barnen glömdes bort under coronakrisen. Därför startade man tillsammans med Rädda Barnen initiativet Pysselakuten i maj i år. Drygt en månad senare greps och anhölls Rinkeby Folkets hus ordförande av polis, misstänkt för våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.
eBlick
sep 03, 2020
Cajsa Tengblad kom nyligen ut med boken "Kroppsnöjd och själsstark." På ett personligt sätt beskriver hon sin väg till att bli nöjd med sin kropp och ger tips på vad själen behöver för att må bra. – Att bli vän med sig själv och stärka den psykiska motståndskraften är livsviktigt, säger hon.
eBlick
sep 03, 2020
Professionella artister och musiker har drabbats hårt av restriktionerna som följt av pandemin med förlorade speltillfällen och intäkter. Nu visar en ny enkätundersökning att var tredje musiker är på väg att lämna yrket. – Den verkliga siffran är mycket högre, säger musikern Simon Ådahl till Inblick.
eBlick
sep 03, 2020
Turkiets president Erdogan vill återuppliva det Ottamanska riket, som kollapsade för omkring 100 år sedan, efter att riket hade förlorat kontrollen över Jerusalem. Han vill nu ”befria” Al-Aqsa-mosken och ”förena det islamiska samfundet” mot Israel. Turkiet är ett mycket större hot mot Israel än Iran, menar Israels underrättelsechef.
eBlick
aug 27, 2020
I boken "Överlevarna - Röster från Förintelsen" finns citat från 95 personer som överlevde Förintelsen. – Idén är att via personliga citat ge förståelse för något som är ofattbart. Skulle jag bidra med det då har boken fyllt sin uppgift, berättar författaren Bernt Hermele.
eBlick
aug 27, 2020
Litauen klassar nu Hizbollah som en terrororganisation och fattar därmed samma beslut som USA, Kanada, Holland, Arabförbundet, Gulfstaterna, Storbritannien och Tyskland. – Vi uppskattar det framgångsrika samarbetet mellan de litauiska och israeliska säkerhetsorganen, sade landets utrikesminister Linas Linkevičius i samband med beslutet.
eBlick
aug 27, 2020
– Det är omöjligt att säga vad som kommer ske, det är en hårdför regim i Belarus som inte gärna kommer ge sig frivilligt, säger tidigare riksdagsledamoten och valobservatören för Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa (OSSE), Christian Holm Barenfeld till Inblick.
eBlick
aug 20, 2020
I förra veckan nådde Israel och Förenade Arabemiraten fram till en historisk fredsöverenskommelse. Avtalet handlar om att fullt ut normalisera de diplomatiska förbindelserna mellan de två nationerna. – Vår högsta önskan är att få en full normalisering av de diplomatiska förbindelserna med hela arabvärlden, säger ambassadör Ilan Ben-Dov.
eBlick
aug 20, 2020
Motivationstalaren Charbel Gabro har under sommaren samlat 20 killar från utsatta förorter i Norrköping och Linköping för att bryta ner murar mellan deras värld och det svenska samhället. Satsningen heter "Min sommar - Mitt liv". – Tanken var att de som inte har något att göra under sommarlovet ska få något att ägna sig åt gemensamt. Ha något att komma till och känna sig inkluderad, ungefär som i skolan, berättar Charbel Gabro för Inblick.