Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Rigmor Holst säger tack till alla läsare

Monika Ekström | 20 feb , 2020
I augusti 2018 tillträdde Rigmor Holst som chefredaktör. Efter att ha varit sjukskriven en tid lämnar hon nu över till Hans och Eva Marklund. Inblick ställde fem frågor till Rigmor om tiden som chefredaktör.
Rigmor_Holst_sager_tack_till_alla_lasare
1. Hur tyckte du det var att vara chefredaktör på Inblick?

– När jag väl hade beslutat mig och kände pulsen på redaktionen, tyckte jag det var jättespännande. Arbetet utmanade mig att tänka lite längre och det var roligt att tillsammans med redaktionen försöka hitta nerven i just Inblick och sätta vår prägel på tidningen.

2. Vad var roligast och vad var mest utmanade?
– Det roligaste var att hitta material inför kommande nummer och sen se hur helheten föll på plats. Allt ifrån rubriksättning, bildmaterial och typsnitt till nyhetsartiklar, vittnesbörd och andra aktuella ämnen. Utmaningen var att skapa ett team, där alla skulle inkluderas och bidra med sina gåvor. 

3. Varför var du tvungen att dra dig tillbaka?
– Under höstkanten 2018 började kroppen strejka, men jag är inte den som ger upp i första taget. I mars förra året skulle jag ut och predika en helg. Värken i kroppen var hemsk och jag beslöt mig för att uppsöka läkare över helgen. Det var bara det att samma helg dog min mamma i en tragisk olycka. Istället för att uppsöka läkare åkte jag till Norge för att finnas till för pappa. En månad senare, när jag återvände till Sverige tog allt slut. Jag blev heltidssjukskriven och innan jul genomgick jag även en operation. Ibland får man pausa i livet och våga göra bokslut. Jag kom fram till att Inblick har en strålande framtid utan mig.
– Nu är jag på gång igen men kommer lägga min tid på att predika och producera TV-program.

4. Hur har du lyckats ta dig igenom alla svårigheter med humöret i behåll?
– Jag har alltid prioriterat min egen tid med Gud och gubben och så har jag fått en hel del humor med mig i bagaget. 
– Visst har det varit tunga stunder, där jag inte kunnat se en enda framkomlig väg. Då påminde Guds Ord mig om att Jesus är vägen. Jag gjorde någon slags upptäckt. Bibeln säger att den som har tagit emot Jesus som sin Frälsare är i Kristus. Jag fick en enorm trygghet i att jag behövde inte bekymra mig för vägen vidare. Jag är i Jesus, så då är jag redan på en väg som är framkomlig.
5. Vad tycker du om tidningen Inblick? – Inblick är en tidning som sticker ut, inte bara storleksmässigt men även innehållet i den gör att tidningen uppskattas även av människor, som inte är så vana att gå i kyrkan. Språket är lätt att ta till sig och tidningen har gjort sig känd för att vara lättförståelig. – Jag ser inte tidningen som en konkurrent till andra tidningar med kristna förtecken, snarare att den kompletterar, inte minst när det kommer till frågor om Israel. Tidningen är inte heller rädd att sticka ut hakan och lägga sig i frågor, som för många är obekväma. MONIKA EKSTRÖM

Börje Claésson:

"Jag gläds åt Hans och Eva Marklund"

I januari fick Inblick ett nytt chefredaktörspar. Det är Hans och Eva Marklund som under många år varit pastorer och evangelister. 
– Vi är oerhört glada att Hans och Eva har gått in och fortsätter att arbeta i den riktning som Rigmor Holst påbörjade, att göra tidningen Inblick till ett väckelsens redskap, säger Inblicks vd och grundare Börje Claésson. 


– Jag tackar Gud för Rigmor som har stått med oss under alla dessa år. Jag och Britt tycker det är tråkigt att hon slutade på grund av hälsoskäl och inte kunde gå vidare, säger Börje till Inblick
Börje önskar Rigmor allt gott i fortsättningen och berättar att hon kommer fortsatt att vara medarbetare i koncernen.  
– Vi är oerhört glada att Hans och Eva har gått in och fortsätter att arbeta i den riktning som Rigmor Holst påbörjade, att göra tidningen Inblick till ett väckelsens redskap, fortsätter Börje. 
– Vi önskar Hans och Eva stor framgång i deras arbete. Jag tror att det ska bli något mycket positivt för Inblick då Hans och Eva är evangelister och det är den kallelse som chefredaktörer måste ha för att lyckas med att förmedla budskapet via tidningen. 
Börje har känt Hans och Eva under många år och de gör program på Kanal 10, bland annat Israelnyheterna. 
Anledningen till att Hans och Eva blev tillfrågade om tjänsten var deras evangelistiska och profetiska tjänst som Börje tycker är unik. Att Eva även är en av ledarna för ”Kvinnor i nätverk” ser Börje som ytterligare ett stort plus. 
– Att få Hans och Eva som medarbetare till en tidning som vill vara både evangelistisk och profetisk känns väldigt, väldigt bra. Det är vad jag känner från mitt hjärta, säger Börje. 
– Jag gläds åt att vi får stå tillsammans med varandra och göra det som Gud har kallat oss till och sprida budskapet om honom, avslutar Börje. 
MONIKA EKSTRÖM

Eva och Hans Marklund om nya roller på Inblick: 

"Det blir mer fokus på Israel"

I januari blev Hans och Eva Marklund nya medarbetare på Inblick. De efterträder Rigmor Holst som varit chefredaktör. 
– Vi ser fram emot att vara med och lyfta Inblick till nya nivåer och skärpa pennan i tidningens analyser både politiskt och profetiskt, säger paret Marklund till Inblick.


På frågan hur förändringen kommer att märkas i tidningen svarar de att Hans kommer att skriva ledare och Eva kommer att göra en hel del intervjuer med människor som har starka och härliga vittnesbörd. 
– Vi lyfter fram Israel på ett tydligare sätt genom både aktuella nyheter och artiklar om Israel samt sätter Israel i det profetiska ljuset, säger Hans Marklund. 
De hoppas också kunna ge ny energi till personalen och skapa en trevlig atmosfär på redaktionen. 

Reser kontinuerligt 

Tidigare har de varit anställda på Kanal 10 på deltid för att organisera kanalens Israelresor fyra gånger om året. Det kommer paret att fortsätta med och nästa Israelresa blir i slutet av mars. 
– Arbetet kring resorna gör vi med stor glädje. Vi medverkar dessutom i kampanjkvällar på tv. I ett tidigt stadium var vi  anställda som evangelister för Kanal 10.
Hans och Eva Marklund reser kontinuerligt i Sverige och det finns möjlighet för Inblicks läsare att träffa dem ute i landet. 
– Vi reser i landet hela tiden och då finns självklart Inblick med. 
Deras längtan är att Sverige ska få uppleva en ny folkväckelse. 
– Vi drömmer om och arbetar för att Sverige skall få uppleva en ny folkväckelse. Det har vi drömt om sedan vi blev frälsta och andedöpta. 
– Vi tror också att Sveriges kristenhet är i ett stort behov av nya genombrott i den helige Ande. Vi behöver en ny andeutgjutelse i våra församlingar. Vi behöver återerövra andligheten.
Eva arbetar också med organisationen "Kvinnor i nätverk" och brinner för att uppmuntra kvinnor att leva helhjärtat för Jesus och vara frimodiga i sitt uppdrag.

Vad är det positiva med Inblick?
– Inblick är en bra tidning både gällande det profana nyhetsflödet där vi vill ha en skarp samhällsanalys. Inblick har också en tydlighet när det gäller Israel och förmedlar intressanta nyheter, viktig kunskap och information om landet samt ger också en tydlighet i det profetiska ordet gällande Israel och den sista tiden. 
– Tidningen lyfter dessutom fram människors intressanta vittnesbörd och gudsmöten. Genom att prenumerera på Inblick hjälper läsarna oss att göra ett ännu bättre arbete och sprida färska nyheter och analyser, information om Israel samt presentera evangelium. Tidningens röst i landet blir starkare. 
​MONIKA EKSTRÖM
 
eBlick
Under_cover-polis_farharde_Skandiamannen
mar 19, 2020
Efter att chefsåklagaren Krister Peterssons nyligen lovade att Palmemordet ska vara löst före halvårsskiftet, har blickarna riktats mot Stig Engström, känd som Skandiamannen. Ali Lindholm, senare kontroversiell chef för länskriminalens hårt kritiserade informatörsverksamhet, förhörde Stig Engström redan dagen efter mordet.
eBlick
mar 19, 2020
Sedan mordet på nyårsafton på en tjugoårig gängmedlem i Stockholmsförorten Rinkeby, har det varit relativt lugnt i området. Några förklaringar till detta är att ett flertal av medlemmarna i de två rivaliserande gangstergängen Shottaz och Dödspatrullen antingen sitter fängslade eller är döda. Men det är, enligt uppgift, ett bedrägligt lugn. – Det finns småkids som ser upp till de här snubbarna, som vill bli lika coola och sälja knark, bära pistol och skjuta för att döda, säger en informationskälla med nära anknytning till Rinkebygängen till Inblick.
eBlick
mar 19, 2020
– Jag är väldigt orolig eftersom inget just nu tyder på en förändrad Mellanösternpolitik. Sveriges ensidiga erkännande av en palestinsk stat komplicerar möjligheterna att normalisera och återuppbygga relationerna till Israel, säger Lars Adaktusson angående Sveriges förhållande till Israel.
eBlick
mar 12, 2020
– Ett invandrarparti har problem att hitta ett gemensamt tema och gemensamt språk, det är olika kulturer och olika nätverk. De ska få kurden från förorten att rösta på Yüksel; turken som är vän med Erdogan, den ekvationen är svår att få ihop, säger den moderate riksdagsledamoten Hanif Bali till Inblick.
eBlick
mar 12, 2020
De israeliska myndigheter beslöt i måndags kväll att alla som anländer till Israel tvingas till två veckors karantän före inresa.
eBlick
mar 12, 2020
Trots att Göteborgs moské av TV4 Nyheterna avslöjats med att på sin hemsida länka till en annan hemsida, New Muslim Guide, där det förkunnas att en kvinna inte har rätt att neka till att ha sex med sin man, och halvhjärtat tagit avstånd från dess innehåll, så fortsätter moskén att länka till hemsidan med sin förkastliga kvinnosyn.
eBlick
mar 05, 2020
Den psykiska ohälsan har ökat markant de senaste åren. Det gäller även inom kristna kretsar och läkare Morgan Lundell efterlyser fler själavårdare i kyrkorna för att minska ohälsan. – Vi behöver fler "lekmanna-fältsjukvårdare", som kan ge första hjälpen i våra kyrkor. Det behövs innan någon är dödligt sjuk i sin psykiska ohälsa, säger Morgan Lundell till Inblick.
eBlick
mar 05, 2020
Maj-Gull Lidén bor tillsammans med sin make Kenneth i centralorten Vilhelmina. Hon reagerar mycket starkt på de nedskärningar i den kommunala välfärden som kommunledningen planerar att genomföra. – De har misskött ekonomin, säger hon till Inblick.
eBlick
feb 27, 2020
Förra söndagen bad hundratals troende vid Västra muren för de som drabbats av coronaviruset. – Som judar tror vi att Gud har makten att komma med helande. Vi är inte läkare, men vi kan be, säger Rabbi Avi Berman.
eBlick
feb 27, 2020
Ett nätverk av poliser som kan knytas till Socialdemokraterna ligger bakom de manipulerade polisutredningar som i över ett decennium undergrävt Karins trovärdighet, efter att hon anmälde den polis hon bodde tillsammans med för våldtäkt. Hennes syskon har nu allierat sig med detta nätverk för att – som Karin misstänker – göra henne arvslös.
eBlick
feb 27, 2020
Den omdebatterade utställningen ”Medlöperi och Motstånd – Nazismen i Norrköping då och nu”, på Norrköpings stadsmuseum, har lockat stora skaror besökare. Förra lördagen slogs nytt besöksrekord. Utställningen, som belyser nazismens historia i Norrköping från 1930-talet och framåt, har utsatts för hot och påtryckningar från nynazistiska Nordiska motståndsrörelsen och har även polisanmälts av Sverigedemokraterna.
Senaste nytt
Senaste blogginläggen
Christian Mölk | 03 mar, 2020
Christian Mölk | 27 feb, 2020
Christian Mölk | 12 feb, 2020
Christian Mölk | 26 jan, 2020

SVT

Christian Mölk | 21 jan, 2020
Christian Mölk | 11 nov, 2019
Christian Mölk | 30 okt, 2019
Christian Mölk | 13 aug, 2019