Fredagen var främst för kristna företagare. Lördagen var för alla kvinnor som längtar efter att ta steg i Guds kallelse. Ett tiotal företagskvinnor samlades på fredagen och ett 20-tal kvinnor på lördagen. Några hade rest långt.

– Det kändes precis lagom många för att skapa den intima känslan för det upplägg som jag tagit fram för det här, fortsätter Emmeli.

Hon anordnade dagarna utifrån sin längtan att uppmuntra och utrusta kvinnor i kallelsen.

– Att de är viktiga och har ett viktigt uppdrag, att inget är för stort eller för litet.

Men det var ingen traditionell kvinnokonferens med olika talare utan i stället ett så kallat coachingevent.

– Oftast handlar vanliga kvinnokonferenser om undervisningspass där vi får komma och lyssna, tillbe och lovsjunga. Det är en härlig boost och också viktigt.

– Men det jag saknat är tid att stanna upp och reflektera tillsammans med Gud, få med sig något handfast som inte bara ger inspiration utan ett tydligt nästa steg framåt, som gör att det vi lyssnat in från Gud också blir något vi går till handling med.

Ge helikopterperspektiv

Emmeli hade arbetat fram en arbetsbok med frågor som skulle ge ett helikopterperspektiv på var och ens stora vision – det övergripande målet. I arbetsboken fick deltagarna sedan bryta ner sina visioner till mindre delmål och bestämma vilket nästa konkreta steg skulle vara. Allt för att kunna prioritera det viktiga.

– Ett coaching-event handlar mycket om egen reflektion tillsammans med Gud.

Målet var samtidigt att få möta och bolla med likasinnade: att stötta, att ge feedback och betjäna.

– Vi kommer varandra närmare och upptäcker att vi är fler som vill tjäna vår Herre och att det kan finnas så många fantastiska sätt att göra det på.

– Att få mötas och få en push framåt som gör att deltagarna tar Guds vision och kallelse på allvar och inte låter livet eller uppdraget sättas på vänt. Eller låter rädsla, upptagenhet eller andra omständigheter göra att de inte går till handling.

Emmeli hade för några år sedan sitt första event, men då var det digitalt. Detta var den första fysiska samlingen och hon hoppas på fler.

– De fysiska eventen blir mer intima – en mindre grupp kvinnor som möter varandra, får personlig och skräddarsydd coaching och feedback tillsammans med förbön över det vi konkret jobbar med under dagen eller dagarna.

– Det digitala når en större grupp kvinnor för inspiration, pepp och push framåt. Där är det lite vad man gör det till själv. Men båda har ett gemensamt syfte att rusta framför allt kvinnor i sina olika kallelser och låta dem växa och blomstra individuellt men också tillsammans med varandra.

Kristna företagare

Emmeli har kristna företagare speciellt på sitt hjärta, eftersom hon själv startade sitt företag för några år sedan.

– Jag har saknat ett sammanhang för oss och att den företagande modellen också är mission och ett sätt att nå ut med evangeliet oavsett om det har en kristen profil eller inte. Det finns mycket vi kan göra för Guds rike, både direkt och indirekt genom att skapa blomstrande och lönsamma företag.

– Att vi är ett familjeföretag som bygger Guds rike och där Herren är VD och vi har olika avdelningar som krokar arm och stärker varandra.

Emmeli har märkt att många av de kristna företagskvinnor hon möter brottas med att få lönsamhet, ta betalt och marknadsföra det de gör. Anledningen kan vara att företaget är just kristet.

– Därför känner jag att vi behöver prata om, och peppa varandra i dessa bitar, att skapa hållbarhet och lönsamhet både i våra företag men också våra uppdrag och liv oavsett form.

Hon vill hjälpa till med att förhindra utbrändhet, se vikten av prioriteringar och att ta auktoritet för förvaltarskapet.

– Ju visare vi blir i dessa bitar desto mer kan vi göra på lång sikt för Guds rike och för varandra. Och ju lönsammare vi blir desto mer kan vi göra och ge vidare till de människor och sammanhang som behöver oss och som inte har samma förutsättningar som vi.

Vad är skillnaden mellan profana företagsnätverk och kristna?

– Den allra största och milsvida skillnaden är ju att drivkraften är Jesus och att vi kan be och välsigna varandra. Tala tro och liv till varandra.

– Men också när det är tufft att se vapnen vi strider mot inte är kött och blod utan att det är något mycket större. Att Gud har makten och har hand om resultatet och att vi också påminner varandra om det viktiga uppdrag vi har, men också varför det ibland blir tufft och motigt och att vi inte ska ge upp utan att vi bär och ber tillsammans.

Emmeli påminner om att det kan kännas ensamt att vara egenföretagare och att det finns behov av att möta andra i samma situation som delar tron.

– Att vi delar tron och det hopp vi har. Jesus gör all skillnad, det vittnar både jag och de företagskvinnor jag har i mitt nätverk som jag möter varje vecka digitalt.

Emmelis digitala företagsträffar heter Co-Lab. Emmeli driver också det kristna coaching-nätverket Sisters Collective som hon arbetar löpande med. Innan sommaren tog hon fram en sex veckor lång digital coachingkurs.

– Jag kommer släppa en ny omgång i höst som man kan anmäla sig till.

Hon planerar också ett nytt digitalt event i januari.