Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Påsknumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


                  

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      
ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram


Bernt Hermele ville förstå det ofattbara

Monika Ekström | 27 aug , 2020
I boken "Överlevarna - Röster från Förintelsen" finns citat från 95 personer som överlevde Förintelsen. – Idén är att via personliga citat ge förståelse för något som är ofattbart. Skulle jag bidra med det då har boken fyllt sin uppgift, berättar författaren Bernt Hermele.
CeciliaFörfattaren Bernt Hermele och fotografen Cato Lein har tillsammans gjort boken "Överlevarna - Röster från Förintelsen”. Det började med att Bernt startade en podd där han gjorde långa intervjuer med överlevare. Det var relativt lätt att hitta överlevarna.
– Några kände jag personligen och andra kände jag till. När vi började åka ut frågade jag om tips. En person känner två som i sin tur känner två.
– Sedan började folk höra av sig, barnbarn ville att någon morfar skulle intervjuas. Det var inte alltid morfar ville. De intervjuade hade önskat att Bernt och Cato kommit tio år tidigare då de hade mer kraft och bättre minne, men då var Bernt inte redo.
– Det är inte helt lätta grejer, man behöver en viss distans. Det kanske har med ålder och mognad att göra.

"Inga blåbär"

Alla intervjuer berörde Bernt, även om de var olika.
– Varje berättelse och person är på sitt sätt. Ibland blir det stark kemi och ibland var det en brottningskamp. För några var det första gången de var med i media, andra hade berättat sin historia förut.
– Många var politiskt intresserade. De är inga blåbär. För det mesta var det en stark känsla av att de ville det här. Boken är inte renodlat judisk, utan Bernt har också intervjuat förföljda romer, Jehovas vittnen och någon politiskt förföljd, samt en präst.
– Det är en bred palett. Många berättade att de överlevt för de haft tur. 99 procent av de intervjuade menade det.
– Jag lärde mig att vi som lever och överlever gör det för att vi har tur till skillnad från de som mördas. Jag anade det, men jag visste inte det. Citaten berättar det som Bernt vill få fram. Främst vill han ge förståelse till något som är ofattbart.
– Det är små korta citatklipp från intervjuerna som passar in i det som jag vill berätta. Bokens indelning i före, under och efter Förintelsen är gjord för att visa på utvecklingen.
– Jag ville visa hur det gradvis försköts mot fascism, nazism och totalism. Det började långt innan makttillträdet. Sedan kom all lagstiftning, snaran drogs åt.

Inget vinstintresse

Till en början hade de båda parhästarna ingen finansiering och tog inte ut någon lön. De höll sig i Stockholmstrakten och åkte med lokaltrafiken.
– Vi hade inga kostnader, utan gav bara vår tid. Vi fick rätta munnen efter matsäcken. Efter ett tag började de söka pengar och fick bidrag från bland annat Olof Palmes minnesfond, Helge Ax:son Johnssons stiftelse och Urwitz stiftelse. Då började de resa i hela landet, men de plockade inte ut någon lön under de två år projektet pågick.
– Många uppskattade att det inte var något vinstintresse. Det var Bernt själv som skrev ner intervjuerna. Från början hade han tänkte att någon annan skulle göra det, men insåg att han behövde lyssna och skriva själv.
– Jag ville ha det i fingrarna. Nu kände jag: "här har jag det här citatet". Ingen annan kunde göra det. Det var lite jobb, men man lär sig att skriva och lyssna.

Ute och föreläser

När Bernt är ute och föreläser möter han de som påstår att Förintelsen inte skett, men de har ingen framgång.
– Jag diskuterar inte med idioter. Det brukar gå snabbt när jag är ute och föreläser. Två frågor är tillåtna. De som säger så får sätta sig ner efter en. Vi är för långt ifrån varandra. Författarna har fått uppskattning från de inblandade och även deras barn och barnbarn. – Jag tror många tycker om den. Det är väldigt fina porträtt. Utan dem hade det inte blivit någon bok. Boken är till för alla enligt Bernt.
– Det kan vara en ungdom som ska på en förintelseresa eller en flykting som kommit från Syrien eller en supersvensk som aldrig varit i närheten av ämnet. Är det här intressant för mig då kan det vara intressant för andra. Ljudfilerna på de fullständiga intervjuerna finns bland annat på iTunes och Spotify.

MONIKA EKSTRÖM