Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

I korsets tecken

Ruben Agnarsson | 29 mar , 2018
Vi som kristna ledare har ibland en tendens att ägna väldigt mycket tid och energi till att slipa på våra egna organisationers, församlingars och samfunds varumärken. Det är en ganska meningslös verksamhet som bidrar till att skapa en kraftlös och förvirrad kristenhet. Det är nämligen inte vår egen eller vårt sammanhangs förträfflighet som kommer att leda människor till frälsning. Det är heller inte i första hand vad vi själva har gjort eller gör som kommer att förändra världen. Det är vad Gud har gjort – och vårt helhjärtade gensvar på det – som kommer att påverka nationerna.
I_korsets_tecken
Paulus sylvassa budskap i en kyrkopolitiskt infekterad miljö där kristna antingen höll sig till Petrus, Paulus eller Apollos var följaktligen: ”Jag hade nämligen bestämt mig för, när jag var hos er, att inte veta av något annat än Jesus Kristus och honom som korsfäst.”
Paulus förmaning lär oss att det är en sak att respektera sina ledare, men att höja dem till skyarna på grund av att man själv har behov av bekräftelse, leder ofrånkomligt till en osund sekterism. Det blir bara ett sätt att försöka övertyga sin omgivning om att man själv är lite andligare än alla andra genom att försöka överbevisa att man valt att vara med i ”rätt” sammanhang.


Det är talet om korset som är Guds kraft. Påskhögtiden ger oss en utmärkt anledning att påminna oss om den gåva som Gud i sin oändliga kärlek har gett till oss människor. Hela mänskligheten var inkluderad när Gud sände sin Son att dö på ett kors för våra synder och sedan uppstå för vår rättfärdighets skull. 
Det Gud gjorde på korset genom Jesus Kristus var att göra sin frälsning, nåd och upprättelse tillgänglig för oss var och en. Ingen av oss förtjänade detta. Vår egen berömmelse är därför utesluten en gång för alla.
Korset kallar oss därför till sann omvändelse. En omvändelse där vi vänder oss bort från våra egna vägar för att helhjärtat vända oss till Gud och ta emot hans godhet och hans nåd. Gud är genuint god, Han är inte lynnig som vi i bland kan få för oss i ett försök att dölja vår egen nyckfullhet och trolöshet. Omvändelse – eller rättare sagt gemenskapen med Honom – skapar sann frihet, glädje och djup inre tillfredsställelse.


Därför är det vid korset som bönesvaren finns. Det är där som kraften till ett förvandlat liv kan upplevas. Och det är där som de enda förutsättningarna till hopp för Sverige kan hittas. Inte som en billig slogan, utan som en andlig verklighet för ett folk som har vänt Gud ryggen och nu börjar skörda de förödande konsekvenserna av denna egensinniga vilsenhet.
Sverige behöver i första hand inte ytterligare ett politiskt program eller en ny samhällsreform. Inte ens ytterligare ett kyrkligt program eller ännu ett väloljat, religiöst verksamhetsmaskineri kan frälsa Sverige. Vårt land är istället i desperat behov av att Guds folk tar sin tro på allvar och därför helhjärtat vänder om till Honom som kan göra långt mer än det vi själva kan föreställa oss. Det är vårt hängivna gensvar på det som Gud redan har gjort som kommer att förändra vårt land.
RUBEN AGNARSSON
Chefredaktör
ruben@inblick.se
 
 
eBlick
Under_cover-polis_farharde_Skandiamannen
mar 19, 2020
Efter att chefsåklagaren Krister Peterssons nyligen lovade att Palmemordet ska vara löst före halvårsskiftet, har blickarna riktats mot Stig Engström, känd som Skandiamannen. Ali Lindholm, senare kontroversiell chef för länskriminalens hårt kritiserade informatörsverksamhet, förhörde Stig Engström redan dagen efter mordet.
eBlick
mar 19, 2020
Sedan mordet på nyårsafton på en tjugoårig gängmedlem i Stockholmsförorten Rinkeby, har det varit relativt lugnt i området. Några förklaringar till detta är att ett flertal av medlemmarna i de två rivaliserande gangstergängen Shottaz och Dödspatrullen antingen sitter fängslade eller är döda. Men det är, enligt uppgift, ett bedrägligt lugn. – Det finns småkids som ser upp till de här snubbarna, som vill bli lika coola och sälja knark, bära pistol och skjuta för att döda, säger en informationskälla med nära anknytning till Rinkebygängen till Inblick.
eBlick
mar 19, 2020
– Jag är väldigt orolig eftersom inget just nu tyder på en förändrad Mellanösternpolitik. Sveriges ensidiga erkännande av en palestinsk stat komplicerar möjligheterna att normalisera och återuppbygga relationerna till Israel, säger Lars Adaktusson angående Sveriges förhållande till Israel.
eBlick
mar 12, 2020
– Ett invandrarparti har problem att hitta ett gemensamt tema och gemensamt språk, det är olika kulturer och olika nätverk. De ska få kurden från förorten att rösta på Yüksel; turken som är vän med Erdogan, den ekvationen är svår att få ihop, säger den moderate riksdagsledamoten Hanif Bali till Inblick.
eBlick
mar 12, 2020
De israeliska myndigheter beslöt i måndags kväll att alla som anländer till Israel tvingas till två veckors karantän före inresa.
eBlick
mar 12, 2020
Trots att Göteborgs moské av TV4 Nyheterna avslöjats med att på sin hemsida länka till en annan hemsida, New Muslim Guide, där det förkunnas att en kvinna inte har rätt att neka till att ha sex med sin man, och halvhjärtat tagit avstånd från dess innehåll, så fortsätter moskén att länka till hemsidan med sin förkastliga kvinnosyn.
eBlick
mar 05, 2020
Den psykiska ohälsan har ökat markant de senaste åren. Det gäller även inom kristna kretsar och läkare Morgan Lundell efterlyser fler själavårdare i kyrkorna för att minska ohälsan. – Vi behöver fler "lekmanna-fältsjukvårdare", som kan ge första hjälpen i våra kyrkor. Det behövs innan någon är dödligt sjuk i sin psykiska ohälsa, säger Morgan Lundell till Inblick.
eBlick
mar 05, 2020
Maj-Gull Lidén bor tillsammans med sin make Kenneth i centralorten Vilhelmina. Hon reagerar mycket starkt på de nedskärningar i den kommunala välfärden som kommunledningen planerar att genomföra. – De har misskött ekonomin, säger hon till Inblick.
eBlick
feb 27, 2020
Förra söndagen bad hundratals troende vid Västra muren för de som drabbats av coronaviruset. – Som judar tror vi att Gud har makten att komma med helande. Vi är inte läkare, men vi kan be, säger Rabbi Avi Berman.
eBlick
feb 27, 2020
Ett nätverk av poliser som kan knytas till Socialdemokraterna ligger bakom de manipulerade polisutredningar som i över ett decennium undergrävt Karins trovärdighet, efter att hon anmälde den polis hon bodde tillsammans med för våldtäkt. Hennes syskon har nu allierat sig med detta nätverk för att – som Karin misstänker – göra henne arvslös.
eBlick
feb 27, 2020
Den omdebatterade utställningen ”Medlöperi och Motstånd – Nazismen i Norrköping då och nu”, på Norrköpings stadsmuseum, har lockat stora skaror besökare. Förra lördagen slogs nytt besöksrekord. Utställningen, som belyser nazismens historia i Norrköping från 1930-talet och framåt, har utsatts för hot och påtryckningar från nynazistiska Nordiska motståndsrörelsen och har även polisanmälts av Sverigedemokraterna.
Senaste nytt
Senaste blogginläggen
Christian Mölk | 03 mar, 2020
Christian Mölk | 27 feb, 2020
Christian Mölk | 12 feb, 2020
Christian Mölk | 26 jan, 2020

SVT

Christian Mölk | 21 jan, 2020
Christian Mölk | 11 nov, 2019
Christian Mölk | 30 okt, 2019
Christian Mölk | 13 aug, 2019